Julehilsen fra Statfjord A

Jeg vil ønske alle mine lesere en riktig så god jul og romjulstid. Det årets beste familietid og den bør nytes! Selv tilbringer jeg jul og nyttår med min «andre familie», nemlig mine arbeidskollegaer som jeg bor og jobber med 24/7 en tredjedel av livet mitt. Selvsagt skulle jeg heller ha tilbragt julen hjemme men når det ikke er mulig så er julen på Statfjord A den aller beste erstatningen.

Kos dere i julen og bruk tiden med familie og venner godt. Det er absolutt «lov» å kose seg med mye god mat uten at det betyr å spise seg fordervet. Det skader heller ikke å ta noen treningsøkter inn i mellom svigermors ribbemidag og bestemors kromkaker, og om mulig så prøv å få de andre med deg på fysiske aktiviteter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet har vært litt vanskelig å komme inn i julestemning i år men gårsdagens pynting av kontrollrommet, hvor jeg tilbringer hele dagen, hjalp betraktelig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi har faktisk en egen eske med julepynt til kontrollrommet og med julepynt fra 80-tallet blir det god stemning! Dessverre så fikk vi ikke ombord vårt eget juletre pga dårlig vær så her måtte vi improvisere. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Triallan - Jul på Statfjord AHeldigvis kom det et juletre om bord 🙂 

Triallan - Jul på Statfjord ADet legges mye prestisje i pepperkakehus-konkurransen og årets helidekk med både omfattende belysning og et landende helikopter med roterende rotor og halerotor var min favoritt.

Triallan - Jul på Statfjord ADa var jeg kledd for jul og håper dere alle har en minst like flott jul som meg 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

9 kommentarer til “Julehilsen fra Statfjord A

  1. My work schedule looks quit beneficial for a lot of training. And it is as well, but regarding endurance training (and most other sports) consistency is a crucial factor for success and I need to keep training when I am on the rig as well. With at least 12,5 working hours each day for at least two weeks you have to be quit time efficient to get the training done. I trained more then 10 hours last week with this work schedule (total 90 hours work week) so if I can do it in when I am on the rig, then everybody can do it.

   Merry Christmas and a happy new year!

   1. Yes totally, I agree. It is quite commendable of you to manage both worlds. I see that Norwegians are incredibly good at work-life balance. I am learning this trait from this wonderful society.

    Will continue to read your posts 🙂 Cheers, and a happy new year.

 1. God jul!
  Har et spørsmål som du sikkert kan svare på. Hvilke drikkesystmer bør en velge både foran og bak på sykkelen og hvor får en eventuelt kjøpt disse?

  1. Hei Stian.

   På drikkesystemfronten så har jeg en klar formening på hva jeg syntes er optimalt. En drikkeflaske mellom styret og en drikkeflaske bak setet. I drikkeflasken mellom armene har jeg vann siden den er lettere å ta inn og ut enn den bak setet. I drikkeflasken bak setet har jeg flytende Enervit gels (liquid gels) som jeg tar en 60 ml sup av hver 20 minutter. I en konkurranse der det finnes drikkestasjoner eller du har egen support så ser jeg ikke hvordan du skal ha behov for mer enn 2 flasker. Selv kom jeg 120 km (nesten 4 timer) så sykkelen med 1. stk. 750 ml flaske vann og 500 ml flytende gel før jeg tok en ny vannflaske ved drikkestasjonen under årets Ironman Wales.

   Med tanke på system for å feste drikkeflasken foran så finnes det flere muligheter. Selv bruker jeg vanlige strips som fungerer helt greit. Det finnes også varianter som denne fra Xlab som kan være noe mer fraktisk enn strips. http://www.xlab-usa.com/products/aerobar-systems/torpedo-mount.html. Det finnes også varianter med mulighet for å feste sykkelcomputer i tillegg. F.eks. http://xlab-usa.com/torpedo-system.html. Den mest fancy løsningen jeg har sett er denne fra Alden. http://alden-designs.com/bta-between-the-arms-bottle—computer-mount.html 95 $ er kostbart i forhold til strips, men det ser unektelig bra ut! Når det er sagt så er det nok lett å lage en løsning selv om du har verktøy til det og personlig har jeg sterkt vurdert isolatørene på jobb om hjelp til å lage en slik til meg.

   Når det gjelder løsningen bak setet så hadde jeg en delta 200: http://www.xlab-usa.com/products/rear-systems/delta-wing.html. Nå har jeg i midlertidig et Specialized Siterosete som har en egen løsning for det. https://triallan.com/2013/10/18/test-av-specialized-sitero-tempotrisetet-for-landevei-no/

   NB! Flaske bak setet er aerodynamisk fornuftig men å ta flasken ut og inn kan være krevende slik at du tar det med i beregningen.

   Jeg har i tillegg en aeroflaske på ramma som jeg har reservedekk og litt verktøy i, men får forhåpetligvis tak i en Fuelcell til min Shiv om ikke så lenge. https://triallan.com/2013/07/17/losning-for-oppbevaring-av-reservedekk/

   http://www.xlab-usa.com/products/rear-systems/delta-wing.html

   1. Hei igjen ! Takk for veldig utfyllende og godt svar.
    Jeg har sett litt på den som heter TorHans. Ville du gått for BTA isteden for den?

   2. Hei Stian. Jeg har en TorHans og brukte den mye i 2012 men valgte BTA i 2013. Grunnen er at er minst like aerodynamisk, om ikke enda mer i tillegg til å være betydelig mer praktisk. Flasken mellom armene kan du bytte ut med en ny og full flaske, mens TorHans må du fylle under veis. Nå er det ikke et stort problem men hvis du skal gjøre det i løpet av en drikkestasjon så kan det være hektisk. Jeg ser heller ikke noe behov for å ha sugerør for du trenger ikke å drikke så veldig ofte at dette er en stor fordel fremfor å løfte ut flaska.

    Men for all del. TorHans er ingen dårlig løsning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s