Malala Fund – Mitt valg av veldedig organisasjon

Noe av det spesielle med Norseman er premien til vinnerne. Premien er en svart trøye og helt identisk med premien til de 160 første som kommer til Gaustatoppen. Med det kan vi trygt slå fast at triatlon ikke er en sport drevet av penger og kommersielle interesser. Å vinne Norseman er noe av det som henger aller høyest i norsk triatlon selv om det du faktisk vinner kun har en symbolsk verdi.

I år var det derimot en svært attraktiv premie til de to som vant. $10 000 på deling til dame- og herrevinneren som kunne gis til eget ønske av veldedig organisasjon. $5000 er MYE penger og kan utgjøre en stor forskjell. Muligheten for å vinne den premien bidro til en ekstra motivasjonsfaktor når jeg kjempet med mine egne demoner i Zombie Hill. Det er veldig veldig moro å kunne gi så mye penger til noe jeg syntes er så viktig. Remi Goulignac, en av Norges største Norseman-entusiaster og eieren av Isklar og United Bakeries fortjener den største takk for den fantastisk takknemlige premien.

Norseman - Veldedighet - Triallan - Allan Hovda - Isklar

Tusen takk til Remi/United Bakeries/Isklar for denne fantastiske premien 🙂 Foto: Dag Oliver

Mitt valg av veldedig organisasjon var Malala Fund. Malala Yousafzai, ble verdenskjent etter å ha holdt en av historiens beste og viktigste taler for FN i 2013 og ble nominert til Nobels Fredpris. Som 15-åring ble hun skutt i hodet av Taliban på vei til skolen for å ha kritisert Taliban sitt forbud mot jenter på skolen. Hun overlevde og lot seg ikke skremme til taushet, men fortsette sin kamp for å sikre barn og jenter spesielt sin mulighet til skolegang. Det enorme motet og styrken hun har vist i sin unge alder er uten sidestykke. Selv har jeg alltid utfordret etablerte autoriteter, men det er en kamp jeg aldri hadde hatt mot til å ta. Oss Norseman-deltakere berømmes for å hoppe ut av en ferje i halvkaldt vann med et års forbredelser og en god våtdrakt. Malala skrev en Taliban-kritisk blogg fra 11-års alderen til tross for en svært høy risiko for at det kom til å koste henne livet.

Barns rett til skolegang, kunnskap og utdanning er det aller viktigste verktøyet for å bekjempe undertrykkelse og ulikheter, og fremme likestilling og demokrati. Utdanning gir håp om en bedre fremtid og kunnskap om hvordan den skapes. Å sikre barns rettighet til skolegang er nøkkelen til en bedre verden. Derfor så ønsket jeg at min premie skulle gå til det formålet, og inspirert av Malala sitt enorme mot og Remi sin store giverglede har jeg i tillegg til de $5000 valgt å gi $500 til Malala Fund. Gå gjerne inn på hjemmesiden, les mer om arbeidet, sett deg opp på en nyhetsliste eller gi en Like på Malalas Facebook-side.

Malalas tale i FN er vårt tids «I have a dream», men den er ikke skrevet av en 34 år gammel mann, men en 16 år gammel jente.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s