Osprey Rev 6 – min løpsekk under Norseman

I min Race Report fra Norseman så skrev jeg at jeg hadde fått en demomodell av den kommende løpssekken fra Osprey Packs med navnet Rev 6. Det er en helt ny modell og modell-linje som i tillegg kommer i varianten Rev 1,5, Rev 12, Rev 18 og Rev 24. Sekkene er spesielt beregnet for løping eller høyaktivitetsturer der oppakningsbehovet er begrenset, men likevel til stede. Ultraløpere vil nok spesielt ha desse som en ny favoritt.

Som nevnt så valgte jeg å bruke denne fra Stavsro til Gaustadtoppen under årets Norseman til fordel for Talon 11, som jeg har brukt årene før. Den veier ultralette 400 g i str. M/L, mot 650 g på Talon 11, og har enda flere funksjoner og praktiske løsninger. 6 liter er mer enn nok rom til å ha med seg de obligatoriske tingene under Norseman. 1,5 liter var forsovidt nok også, fant jeg ut i etterkant når jeg fikk Rev 1,5, men det ekstra rommet gjør sekken mer allsidig uten at vektforskjellen på 100 gram er særlig merkbar.

I motsetning til Norseman 2009, og 2013 så valgte jeg å bruke drikkeblæreløsningen denne gangen. Det veier litt mer, men gir lettere og raskere og enklere tilgang til mitt ”hemmelige våpen” i den siste kritiske fasen av konkurransen. I tillegg så frigjør det hendene ved å ikke trenge å bære på en flaske, slik at de kan brukes til å klatre med de stedene det er nødvendig, noe det faktisk er flere steder. Mitt såkalte hemmelige våpen er for øvrig dau cola, som jeg fylte drikkeblæren med. Grunnen til akkurat cola er fordi det smaker godt etter å ha tatt 18 isogels (sportsdrikk tåler jeg ikke) og det innholder mye sukker og litt koffin. Kroppen klarer faktisk å prestere overraskende bra på kun fett, uten om hjernen som er avhengig av karbohydrater for å fungere. Du vil derfor merke at du blir svimmel og urasjonell på slutten siden du er karbotom. Cola fungerer umiddelbart fordi den søte smaken i munnen gir kroppen signaler om at karbohydrater er på vei som frigir de siste karbohydratlagrene kroppen har spart på i nødstilfelle. Du vil derfor få effekt av colaen lenge før den faktisk går ned i magen og inn i blodet(!). En drikkeblære fylt med cola uten kullsyre er derfor en soleklar anbefaling til Norseman selv om drikkeblæresystemet veier litt mer enn en drikkeflaske.

Med Rev serien har Osprey tenkt helt nytt og laget en sekk som på ingen måte minner om Talon, Raptor, Manta eller de andre små sekkene. 1,5 og 6 liter varianten har ingen hoftebelte, men heller «vinger» som er festet med to stropper over brystkassen som gjør at sitter lengre opp på ryggen samtidig som det merkes mindre.

Så til det store spørsmålet; hvordan fungerer dette i praksis? Det er sjelden jeg løper med sekk fordi det er sjelden jeg løper så langt at jeg har behov for å ha noe med meg. Å løpe uten sekk vil alltid gi en større følelse av frihet enn å løpe med, men jeg ser at behovet for å ha med seg drikke, mat, ekstra klær, mobil, nøkler, lommebok etc definitivt kan være tilstede. Spesielt om du løper til og fra jobb eller lengre turer på fjellet med skiftende værforhold. Og skal du først løpe med sekk så tror jeg faktisk ingenting er bedre enn Osprey Rev 6 (eller 1,5). Den er faktisk utrolig god å ha på og selv «nedlesset» med drikke, mobiltelefon og ekstra klær at det er så vidt det merkes at du har en sekk på ryggen. Jeg trodde Talon 11 var en god løpesekk, men med Rev har Osprey truffet innertier både med vekt, komfort og praktiske løsninger. Om du ikke tror meg så test en selv! Kommer i butikkene i februar 2015 og koster fra 600 kr.

Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-14 Sekken sett bakfra (eller er det forfra?). Fresh farge og med snøring for å sørge for at ingenting sitter løst eller å feste jakke/genser etc. på en rask måte.

Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-2 Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-15 Rev 6 i str. M/L er ikke overraskende 6 liter. I str. S/M så er den 5 liter.

Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-13 Her ser du sekken forfra (eller bakfra) der du se de to stroppene som holder sekken fast. Stroppene er justerbare i høyden for at de ikke skal presse på upassende steder.

Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-11 Drikketuten er festet i stroppen med en magnet. Og ja, den henger godt selv om du løper 🙂Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-12
Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-9Digi Flip er en genial mobilholder som gjør at du raskt kan se på mobilens display når du løper/sykler som er utrolig praktisk hvis du bruker den som kart. Også fort gjort å ta en obligatorisk selfie når du er kommet frem til målet 😉 Hele Digi Flip-en kan tas av hvis du ikke skal bruke den.

Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-10 Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-8 På motsatt side av Digi Flip-en så er det to lommer, der den bakerste kan lukkes med glidlås.

Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-7 Passende til å ha i gel, energibar, nøkler eller annet som du ønsker å ha veldig lett tilgjengelig.

Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-4 Det er to hovedrom på Rev 6 og en mindre i midten. Hovedrommet nærmest ryggen er naturlig nok der drikkeblære er om du velger å bruke den. Den mindre lomma er passende størrelse for lommebok, mobil, kompaktkamera etc. som gjør at du ikke trenger å grave så dypt for å finne de småtingene du trenger.

Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-5 Her ser du hovedrommet mot ryggen og det lille rommet i midten.

Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-6 Drikkeblæra er 1,5 liter i Rev 6 og 1,5, mens 2,5 liter i 12, 18 og 24 liters variantene. 1,5 liter holder lenge!

Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpack-3 Her ser du «vingen» på høyresiden. Det er også rom for en vanlig drikkeflaske der 🙂

Triallan - Osprey Packs Rev 6 - Norseman - Ultraløp - Ultrarunning - backpackHer er alt det obligatoriske som må være i sekken under Norseman foruten om 0,75 liter væske som du har i drikkeblæra. Overtrekksjakke, bukse, ull-lue og ullhansker, to energibarer eller tilsvarende og en hodelampe. Er du litt taktisk så velger du så lett utstyr som mulig og gir supporten din tyngre og varmere utstyr, eventuelt får noen andre til å ha varmere klær til deg når du kommer i mål. For det kan blir skikkelig kaldt etterpå!

I aksjon ser det slik ut 🙂 Fofo: Camilla Hylleberg

Allan Hovda - Norseman 2014 - Osprey Rev 6

Foto: Thomas Dahlslett

Foto: Amund Kvernvold

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

6 kommentarer til “Osprey Rev 6 – min løpsekk under Norseman

  1. Hei!

    Vurdere denne, men lurer på hvilken størrelse som gjerne passer best. Hvor høy er du siden du bruker M/L? Jeg er 175 og vurderer S/M

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s