Historiens sterkeste Norsemanfelt

Det er alltid knyttet stor spenning til loddtreningen av billetter til neste års Norseman, og personlig er jeg mest spent på elitefeltet, da hovedsakelig på herresiden. Hvem blir mine konkurrenter til neste år?

Etter offentliggjøringen av eliteseedingen så var det en stor glede å se at samtlige av årets topp 6 var påmeldt igjen. Årets Norseman var både spennende og utrolig moro, og det vil ikke bli det samme uten de. I tillegg har 3.plassvinner 2014 og den nye norske ”Kongen av Hawaii”, Per Morten Ellingsen også meldt seg på og sikter kanskje enda høyere enn 3. Plass denne gangen?eliteseeding Norseman 2016

De beste norske har jeg relativt god kjennskap til, og spenningsmomentet mest i de utenlandske. Deres statistikk har riktignok ikke vært veldig god de siste årene, men denne gangen tror jeg at det kommer til å være annerledes. 6.august neste år kommer det til å være tidenes sterkeste Norseman-felt.

Samtlige av de best seedede norske kommer til å gjør alt i sin makt til å være i bedre form enn noen gang på startstreken og jeg tror sulten etter å slå meg er større enn noen gang.

Sterkeste konkurrent uten om de kjente nordmenne er i mitt syn Petr Varbrousek. Han er en legende i triatlon og har vært på Hawaii som profesjonell 15 ganger. Foruten om det så er han den profesjonelle triatleten som har deltatt på fleste konkurranser, med god margin. Han trener nesten ingenting men konkurrerer til gjengjeld ekstremt mye, og kjører gjerne en halv eller fulldistanse hver eneste helg i sesongen. I snitt kjører han 14 fulldistanser hvert år(!). Petr er ingen ungfolle lengre, men han holder fortsatt veldig høyt nivå og fullførte årets Ironman Barcelona på 8:27, 9 minutter raskere enn meg, og jeg syntes derfor at en seeding som nr. 7 var betydelig lavere enn det jeg ville plassert han. I tillegg vet jeg at han er en typisk ”sterk” triatlet, fremfor en ”rask” triatlet, og at Norseman passer han bedre enn Barcelona. Sammen med Dirk Wijnalda (2.plass Norseman 2013) satt vi å pratet i finisher-teltet i Barcelona og jeg prøvde så godt jeg kunne å overbevise han om at han måtte kjøre Norseman. Det fungerte tydeligvis, og at jeg dermed reduserte mine egne vinnersjanser noe får jeg heller ta konsekvensene av med å være enda bedre forbredt til neste år.

petr-vabrousek-beh
Petr er både kul og veldig hyggelig i tillegg til å kjøre sin helt egen trening- og konkurransefilosofi.

Australske Assamami som er seedet som nr. 3 kjenner jeg lite til, men han fullførte årets IM Hawaii på 9:09, og det sier en del om potensialet. Om Norsemans ugjestmilde kalde klima passer like godt som Hawaii ugjestmilde varme klima gjenstår å se.

Carlo Van Lienden, som var lavest seedet i årets elitefelt, fullførte årets Hawaii på 9:15:56, og det gir en god indikasjon på hvor jevnt og sterkt potensial feltet har.

Elitefeltet på neste års Norseman blir tøffere enn noen gang, og jeg har stor respekt for mine konkurrenter. Likevel så frykter jeg ingen og vet at jeg kan slå de alle om jeg gjør den riktige jobben frem til 6.august. Den jobben akter jeg også å gjøre og jeg gleder meg til det. Jeg ser forbedringspotensial i alle disipliner, og tror at særlig at nivået på svømmingen blir høyere på de beste slik at jeg må løfte meg betydelig der for å henge med. Planen hvordan jeg skal få det til er også klar, så nå gjelder det bare å utføre 😉

Triallan - Allan Hovda - Norseman 2014 - Winner - HumanSpeed - Austbygdi - Jenny Hovda
Seieren i år var utvilsomt en betydelig sterkere prestasjon enn seieren i 2014 men jeg savnet utvilsomt min kone og race director på toppen som måtte bli igjen ved Stavsro for å passe på da 7 uker gamle Jonas. Forhåpentligvis kan de begge løpe i mål med meg på Gaustadtoppen neste år med hendene høyt hevet. Foto: Aleksander Nordahl

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Historiens sterkeste Norsemanfelt

  1. Ønsker deg riktig lykke til! Var med som support i år, håper å kunne delta selv en gang.

    Kan jeg tillate å stille deg et spørsmål? Jeg har en skade som gjør at jeg ikke kan løpe nå. Jeg kan sykle (dog ikke tungt), og jeg svømmer masse. Hva kan man tåle ifht å være ute av løpingen uten at neste sesong blir ødelagt? Målet er å bli en bedre løper enn i fjor. Hvor lange måneder må man minimum ha for å klare å bli en bedre løper enn tidligere? Jeg skjønner at dette er individuelt, men jeg trenger å høre om dette kan gå, eller om jeg allerede nå må innstille meg på dårlig løping..?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s