Thule CX1 – En langtidstest av verdens mest allsidige barnevogn?

Når Jenny og jeg ventet Jonas var det en del personer som skulle realitetsorintere meg om hvor annerledes livet kom til å bli og vanskelig det var å få trent. Det øret hørte jeg ikke på, og jeg var overbevist å gjøre det beste ut av tilværelsen som småbarnsforelder. Å få trent med spedbarn er ikke umulig, det bare krever god planlegging og godt utstyr.

Etter å ha trålt nettet og spurt kjente etter råd så endte jeg opp med å kjøpe en Thule CX1, som var den eneste vogna som kunne brukes fra Jonas var 1 mnd. Vi fikk den først når han var 3 mnd og har brukt vogna utrolig mye etter det. Min påstand er at veldig få CX-vogner har gått flere mil på det halvannet året vi har hatt vogna.

CX1 er en multisportvogn som kan brukes til sykling, løping, ski og til bybruk. Multifunksjonelt utstyr er sjelden like bra som spesialisert utstyr, men å ha mindre utstyr er positivtmed tanke på plass og økonomi. Så hvor bra er CX1 til de forskjellige bruksområdene?

Sykling

CX1 fungerer fantastisk til sykling. Den er utrolig stabil, robust og solid. Dempingen er utmerket og med babyslynge så ligger selv de minste veldig godt i vogna. Selvsagt merkes vekten på 13,5 kg + en baby/barn og babyutstyr/mat etc, men at det går saktere betyr lite for meg. Treningseffekten per tid er (minst) like god. Når du blir vant til vognas dimensjoner med tanke på hvor langt kanten du kan ligge så føles syklingen helt uproblematisk. Siden vogna ikke er symetrisk plassert bak sykkelen så trengs lite klaring mot grøftekanten på høyre side og følelsen på den måten er ikke så langt unna det å sykle uten vogn. Vi har syklet flere tusen kilometer med vogna og til det har den fungert uovertruffent.

Løping

Fra vognas styrke går jeg over til vognas svakhet, nemlig løping. Sammenlignet med rene løpevogner føles vogna i overkant tung, både i vekt og respons på styringen. Av en eller annen grunn så trekker også svakt til venstre. Den fungerer absolutt til løping, men det går ut over løpsfølelsen i større grad enn jeg skulle ønske. Et styre som ikke er justerbart på høyde gjør at hverken jeg eller Jenny får optimal styrehøyde. Dette problemet har de adressert i den nye versjonen av vogna som ble lansert for kort tid siden.

Ski

TilMine referanser til å gå med pulk er få, så hvordan en konvensjonell pulk føles ut i sammenligning skal jeg ikke uttale meg om. Det føles, ganske korrekt ut, som du har noe tungt som henger bak, og det blir mer skigåing enn skiståing. Etter å ha hørt med noen som har testet begge deler så skal det være ganske likt en vanlig pulk. Når det gjelder funksjonen for Jonas sin del så virker vogna veldig god. Med et håndgrep byttes bakhjulene ut med ski, og CX1 ligger høyre enn en pulk og muligenes bedre skjermet mot kald luft. Det er avtagbar sol/vindskjerming og mulighet for bruke med sovepose. Et lite savn var en vindskjerming lignende den en vanlig pulk har, for på CX1 må det enten være helt åpen eller helt lukket. På kjølige dager så er valgmuligheten at trekket i front er helt igjen eller at Jonas blir kald. Han liker ingen av delene.

Byvogn/allroundbruk

Nå hadde vi en Stokke Xplory i tillegg, som absolutt hadde sine fordeler sammenlignet med CX1, spesielt når Jonas var liten. Med liggedel, bilsete og justerbar sittedel så var den mer allsidig med tanke på behovet til spedbarn og han kom høyere opp og fikk bedre utsikt til den som ruller han. Når barn er små så ser de ikke så langt og opplever mye igjennom menneskene rundt. Derav konseptet med å sitte høyt og vendt mot den som triller. Med avtagbar liggedel kunne du f.eks. bare løfte den av om du skulle på besøk og Jonas hadde sovnet på veien. Å dra inn hele CX1-vogna var ikke like praktisk sånn. Å ta vogna med på café var heller ikke like praktisk som med Stokkevogna pga størrelsen og at Jonas blir sittende lavt og ikke på nivå med oss.

Noen ulemper til tross, så syntes jeg CX1 fungerer meget godt til allroundbruk. Med stroller-hjulene er vogna beydelig kortere og har bedre svingradius. Komforten er upåklagelig for Jonas og den har et fint tyngdepunkt som gjør den god å trille. Understell og hjul er godt egnet for et litt tøffere terreng. Vogna har også blitt brukt som fast sovevogn i barnehagen i høst og vinter pga muligheten for å ha en solid sovepose inne. Da har Jenny gått med vogna til barnehagen påmontert stroller-hjulene, mens jeg har brukt under ett minutt på å konvertere den til sykkelvogn når jeg har hentet han. En vogn som dekket alle behov. Genialt!

Konklusjon

Thule CX1 er en meget god mulitsportvogn som fungerer bra til det aller meste, og den eneste sportsvogna som kan brukes av spedbarn ned til 1 mnd. Til sykling er den overlegen, og den fungerer også bra til ski og allround-bruk. Løping er svakheten, men den er langt ifra ubrukelig til formålet. Kvaliteten er bunnsolid og vogna et full av geniale løsninger. Kvalitet og innovative løsninger koster så 9995 kr var det rimeligste jeg fant CX1 inkludert ski og sykkelkit til på Jollyroom.no. I tillegg ønsker du joggekit, stroller-hjul og babyslynge som totalt koster ca. 2600 kr. Flaskeholder og ekstra sykkeladapere er ønskelig, mens regntrekke jeg kjøpte til vogna har vært ubrukt (pga den gode regnbestandigheten til vognas orginale trekk). Kostbart, men er du en allsidig aktiv person som ønsker å holde utstyrsparken lav så tror jeg ikke det er et bedre alternativ en Thule CX1. Foruten om arvtageren den nye Thule Chariot Sport, som har justerbar høyde på håndtakene, bedre oppbevaringsløsninger og enda enklere pakking/demontering.

Den nye versjonen av CX1, Chariot Sport. Den har jeg dessverre ikke prøvd og vet ikke hvordan den er sammenlignet med CX1.
Fornøyd på tur 🙂
I babyslynga satt Jonas utrolig bra

 

Slik Jonas og jeg trives best. På en av Mallorcas vakre landeveier med fullt trøkk i pedalene. Vi hadde utrolig mange flott opplevelser sammen i vinteren vår på Mallorca, som ikke ville vært mulig uten en god sykkelvogn.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

10 kommentarer til “Thule CX1 – En langtidstest av verdens mest allsidige barnevogn?

  1. Du skriver at den nye modellen heter Thule Chariot Cross. Er det riktig? For meg ser det ut som om toppmodellen CX erstattes av Thule Chariot Sport, mens Cross er en litt enklere modell?

    1. Absolutt ingen issue med det. Burde det være det? Nå er jeg 70 kg og vogna fullt oppakket er 30 kg. Tenker at det bør være greit innafor.

  2. Flott test! Har du noen erfaring med å feste armene til løpehjulet på samme sted hvor sykkel-armen festes (langs siden av kabinen)? De ser ut til å passe, men vil liksom ikke sitte godt nok fast.

  3. Hei. Ang løping, så holder det å juster på en av feste braketene som holder «nese» hjulet. Løsne litt på skruene (ditt tilfelle høyre) og skyv braketen mot deg, litt fin justering må til. Even

  4. Hei. Tusen takk for grundig testing og anbefaling! Har du fått testet den nye versjonen av CX1, Chariot Sport, nå?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s