Dopingtestet på Norseman

Har jeg blitt dopingtestet? Det burde selvsagt vært oftere, men har skjedd tre ganger. To ganger etter Norseman og en gang etter Ironman 70.3 Haugesund.

Heldigvis ble topp tre i årets Norseman (på herresiden hvertfall) testet for doping. Jeg hadde fullstendig tiltro til at både Lars Christian Vold og Jordan Rapp konkurrerte lovlig, og det var veldig flott å få det validert. Nedenfor er resultatet av min dopingprøve.

Det tok ikke lang tid etter målgang på årets Norseman før jeg ble kontaktet av dopingkontrollørene hos Antidoping Norge, som fulgte meg hele veien frem til prøven var avgitt. Heldigvis har jeg lært fra første dopingtest etter Norseman 2013, og begynte å drikke ganske mye ganske fort for å kunne avgi prøve raskt. Første gangen brukte jeg over 2 timer.

Tidligere har jeg vært ganske krass og kritisk til de som ikke har overholdt antidoping-reglementet. Og min kritikk av de to utøverne på det norske skilandslaget var nådeløs, til manges forargelse. Spesielt Therese Johaug hadde relativt stor sympati hos mange.

Det Theres ikke hadde gjort var å ta e-læringskurset til Antidoping Norge. For å være ærlig så hadde jeg ikke tatt det selv heller, før november i fjor. Personlig har jeg ikke følt et stort behov for å sette meg godt inn i regelverket, siden jeg aldri har vært i «grenseland». Det eneste jeg tar i tablettform er jerntabletter (pga lave jernnivåer) og noen Omega-3 piller fra Aker BioMarine, som jeg anser som en pålitelig produsent. Det er likefullt en dårlig unnskyldning for å ikke ta det ca. 30 minutter lange e-læringskurset som ligger lett og gratis tilgjengelig på nett. Litt «kleine» videoer til tross, så er det et meget godt kurs som gir god informasjon om reglementet, hvem som har ansvaret og hvordan det følges opp. Ved å klikke på denne linken eller mitt diplom nedenfor kommer du rett til kurset Ren Utøver.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s