Oppsummering av treningen uke 5 og 6 – 2014

Uke 5 – 2014 Totalt 14 t trening

Etter tre uker med jevnt over bra kvalitet og høyt volum var det på tide men en restitusjonsuke. Dette sammenfaller med første arbeidsuke og kommer mest sannsynlig til å bli en fast del av treningsplanen min hver gang jeg drar på jobb. Arbeidsmengden øker fra ingenting til mye og endring av døgnrytmen til å jobbe fra 18:30 til 07:00 er fysisk belastende. I tillegg var jeg to dager på kontoret i Stavanger og da ble den ledige tiden knapp. En restitusjonsuke var derfor absolutt på sin plass. Selv med 75 arbeidstimer, tre dager med reising og endring av døgnrytmen så klarte jeg å trene finne plass til over 14 timer trening! Det er jeg faktisk meget fornøyd med. Naturlig nok var intensiteten jevnt over lav, og intervalløkten var kortere enn de andre ukene, men kvaliteten på treningen var god og søvnmønsteret var bra. Det krevde god planlegging og disiplin, men så lenge motivasjonen er på plass så er alt mulig.

Triallan - HumanSpeed - AeropositionI «aeroposisjon» på en trimsykkel på Comfort Hotel Square i Stavanger. Kjip sykkel til tross, så var trimrommet ellers noe av det beste jeg har vært borti på et hotell. 

Triallan - Fish&CowDet er ikke alltid like enkelt å spise sunt når du er på reise, og faren er stor for å falle borti de store og kjente fast food-kjedene. Når jeg er ute og spiser så bestiller jeg som regel alltid fisk, både fordi jeg er semi-demivegiterianer og fordi det ofte er utrolig godt. Denne torsken på Fish&Cow i Stavanger var supergod 🙂

Triallan - Mat på turJeg kom til Bergen halvsent på tirsdagen og måtte innom XXL Lagunen for å kjøpe en sykkelrulle til jobb. Etter mye reising og lavt blodsukker holdt jeg på å gå på en ernæringsmessig smell, og det gikk så langt at jeg faktisk gikk inn på McDonalds og leste menyen. Godt at jeg tok til fornuft og dro innom matbutikken for å kjøpe noe som var bedre, mye sunnere i tillegg til å koste halvparten. 

Triallan - FiaDet blir dessverre ikke noe leking og turgåing med Fia når jeg er borte men det tar jeg igjen når jeg er hjemme. Snøballkrig i Middelalderparken er blant favorittaktivitetene 🙂

Mandag:  1 t og 15 min sykling i S1 etterfulgt av 45 min rolig løping i samme sone.

Tirsdag:  20 min rolig løping før frokost. Sykkelintervall med 5 x 6 min på terske med 2 min pause etterfulgt av 5 x 1 min S4. 20 min rolig løping.

Onsdag: Utreisedag. 20 min «svømming» i 12, 5 meters bassenget på Thon Airport hotel i Bergen. 1 t og 30 min sykling i S1 etterfulgt av 50 min løping i samme sone.

Torsdag: Løpsintervall med 4 x 6 min motbakkeløping (12,5 km/t og 6 % stigning) etter fulgt av 4 x 2 min flatt på 18 km/t. 20 min svømmespesifikk styrketrening (med Stretch Cords).

Fredag: 1 t og 35 min rolig sykling etterfulgt av 30 min rolig løping. 20 min SC-økt.

Lørdag: 2 t rolig sykling. 20 min SC-økt.

Søndag: 25 min økt med crosstrainer etter jobb for å få i gang blodsirkulasjon. Før jobb var planen å løpe en 1 t og 15 min rolig langtur, men jeg forsov meg (hadde tydeligvis behov for meg søvn) så det ble 20 min løping med god tempo i stedet. Det ble også en 20 min SC-økt.

Uke 6 – 2014 Totalt 15 t og 30 min trening

Etter restitusjonsuken så bør kroppen ha et overskudd. Det hadde jeg også, men med 90 timers arbeidsuke så har jeg, i sterk kontrast til friperiodene, betydelig mindre tid å trene på. Da må jeg trene mer effektivt! Normalt kjører jeg to intervaller på terskel i uken (+ en på svømming når jeg er hjemme) men denne uken kjørte jeg derimot tre intervalløkter, der en ble en ren sykkeløkt, en ren løpeøkt og en knallhard kombinasjonsøkt. Foruten om det så ble det en langtur på sykkel og en lang løpetur. Resten var rolig økter med fokus på restitusjon. I tillegg så tar jeg 20 min svømmespesifikk styrketrening dagelig der annenhver dag blir 8 x 1,5 min freestyletak som jeg viser i denne videoen, mens de andre dagene blir mer generell spesifikk styrketrening, om det er mulig å si. I tillegg har de vært fokus på fleksibilitet i skuldrene og anklene, og foam rolling.

Mandag:  Sykkelintervall S3. 6/8/12/8/6 min med 1 min pause. 20 min SC-økt.

Tirsdag: 1 t rolig sykling etterfulgt av 30 min rolig løping. 20 min SC-økt

Onsdag: 10 x 1000 meter løpsintervall S3. Første drag gikk på 15 km/t og resten på 16,5 km/t. Tok en 20 min økt med crosstrainer etter jobb. 20 min SC-økt

Torsdag: 1 t og 30 min rolig sykling etterfulgt av 20 min rolig løping. 20 min med crosstrainer etter jobb.

Fredag: Kombinasjonsintervall på terskel. 5 x 10  min S3 med 1,5 min pause + 5 x 1 min S4 på sykkel etterfulgt av 8 x 800 meter løping S3. Totalt 1 t og 20 min på terskel 😀 Blytungt! 20 min SC-økt

Lørdag: 2 t og 30 min rolig sykling. 20 min med crosstrainer. 20 min SC-økt.

Søndag: 1 t og 30 min rolig løping etter jobb. 40 min kondisjonsbasert styrketrening (sirkeltrening) før jobb. 20 min SC-økt

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 5 og 6 – 2014

  1. Takk for bra blogg! Hadde vært interessant om du en gang kunne si enda litt mer om hvor du er nå ift styrke- og fleksibilitetstrening, gjerne med detaljer og bilder. Mvh Arne

    1. Hei Arne. Du har helt rett. Jeg burde komme med en status angående nettopp styrke og fleksibilitet. Jeg skal prøve å lage en liten fleksibilitets-kartleggingsguide sammen med min kiropraktor Kristian, slik at de som ønsker kan utføre enkle tester på seg selv for å se hvordan de ligger ann.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s