Allans tips til innerullesykling

Det å sykle innendørs er kjent for å være kjedelig, dørgende kjedelig! Det stemmer forsåvidt i stor grad men det er flere tiltak du kan gjøre for å få rullesykling til å bli helt ok.

1. Sykkelrullen: Kjøp en grei rulle som helst ikke støyer så mye. Av ruller er det mye å velge mellom og i prisklasser fra 1500 kr til 12 000 kr. Av produsenter er hverfall Tacx de desidert største i Norge men det finnes også andre merker som Elite og CompuTrainer. Forskjellen er selfølgelig kvalitet men også funksjoner. For 3000 kr og oppover får du måling av watt, hastighet, puls etc. For 6-7000 kr og oppover får du mulighet til å sykle Virtuel Reality (VR), laste ned og sykle løyper fra Google Earth, avanserte analysemuligheter etc. Jeg har Tacx Bushido som er en 100 % trådløs rulle som i tillegg har mulighet til å koble til dataen, med tilleggssoftware (som jeg ikke har). Før hadde jeg en Tacx Fortius som er toppmodellen til Tacx og har alle muligheter. Den solgte jeg altfor billig til min mor pga det var mye jobb å koble den opp og ned  i tillegg til at jeg ikke brukte de avanserte funksjonen allikevel. Jeg sykler bare «flat» og bruker girene på sykkelen til å justere fart, belastning og kadens. Bushidoen er mye enklere og det fant jeg ut at var viktig for meg.

2. Tilleggsutstyr: En vibrasjon- og støydempende matte er å anbefale. Tacx sine egne matter er gode men vanlig liggeunderlag, som f.eks Jennys yogamatte,  har fungert fint 😉 Sweetcover kan også være en fordel for å beskytte krank og styrelager mot salt. Egne rulledekk er lurt og hvis du virkelig slår på stortrommen så er eget sykkelhjul for rullesykling veldig praktisk for å raskt kunne bytte mellom ut og innesykling.

3. Lokasjon: Sett rullen på en trivelig plass som f.eks foran TV/PC-en. Hvis du har mulighet for å få det litt kaldt er det flott, men du kommer langt med en vifte.

4. Underholding: For å få tiden til å gå fortere er det lurte med litt underholding. Personlig ser jeg på Sopranos når jeg sykler inne. Jeg har faktisk syklet meg helt til sesong 4 i løpet av året så det er en del timer på rulla. Annen underholding kan være radio eller lydbøker.

5. Variasjon: Del opp treningen i flere delmål. Under intervalltrening er det jo greit da du bruker intervallene som delmål men under rolig langkjøring er det også viktig å sette seg delmål selv om du skal sykle i 2 timer i samme intensitet. Jeg deler det opp i kvarter der jeg sykler 13 min i aerobar og 2 min oppreist. Da ser jeg frem til neste 2 min oppreist i stedet for å tenke at nå har du «kun» 1 t og 45 min igjen. Det går også ann å legge inn ettbeinsøvelser og varisjoner av kadensen (tråkk per min). Legg også gjerne inn belønninger underveis i form av mat. Hjemmelagde energibarer er å anbefale og min belønning er en halvbar per 30 min.

6. Dra på spinning av og til for variasjon og for å se på flotte syklistekropper.

Det var mine tips for sykling innendørs. God tur!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Allans tips til innerullesykling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s