Wahoo Kickr – Det råeste sykkelrulla?

En fantastisk og evigvarende sommer til tross, nærmer det seg rullesykling sesong med stormskritt. For noen er rullesykling nærmest tortur og en siste nødløsning for å oppretthold formen igjennom vinteren, mens andre syntes den praktiske og tidsbesparende løsningen kan være helt ok, spesielt med en god film å se på. Selv så har jeg mange hundre timer på sykkelrulla og har vært avhengig av å bruke den året rundt siden sykkelnettet på oljeplattformer er dårlig 😉 Se forøvrig mine tips til innerullesykling. Etter at en av de to Tacx Fortius-rullene vi har på Statfjord A sluttet å fungere etter motorbremshavari så var det på tide å kjøp inn en ny sykkelrulle. Etter å hatt svært dårlig erfaring med Tacx (spesielt Fortius men også litt Bushido) så måtte jeg ser etter alternativer. Valget falt på en Wahoo Fitness KICKR Power Trainer.Wahoo-KICKR-Power-Trainer-Trainingsrolle-schwarz-u-590d287c60d74f55e2c26bac98160676

Wahoo Kickr sin promovideo

Wahoo Kickr ble lansert i fjor som den aller første ”moderne” sykkelrullene, med mulighet for å kontrollere rulla trådløst via apper på Ipad, Iphone etc. Wahoo Kickr har i tillegg wattmåling, noe som jeg ser på som et ”must” om du ikke har wattmåler i pedal eller krank. Rulla er av typen der du setter sykkelen rett på rulla sin kassett, slik at du ikke trenger å bytte til rulledekk, eller ha eget bakhjul med rulledekk. Dette er likt med Lemond Revolution, etc. Rulla er som nevnt trådløs, men trenger strømtilkobling for å fungere, i motsetning til min Bushido som er både tråd og strømløs. Den trådløse overføringen gjøres enten via Bluetooth eller Ant+ slik at rulla har mulighet til å kommunisere med styringsenheten og f.eks. en kadensmåler (medfølger ikke) som støtter Ant+.

 De mest tungtveiende kriteriene for valg av rulle er for meg i prioritert rekkefølge:

 • Kvalitet – Den må være solid og fungere hver eneste gang, også hardware og softwaremessig.
 • Støy – Når du skal sitte time etter time på rulla så blir det slitsomt for både rytter og eventuell nabo med en støyende rulle. Generelt er støynivået på de fleste rullene altfor høyt etter min mening.
 • Wattmåler – En god, repeterbar og kalibrerbar wattmåler er å foretrekke.
 • Enkel og rask montering/demontering– Siden jeg ruller i stua mens jeg ser film så er det veldig praktisk at det går raskt å sette den opp og ta den bort igjen.

Kvalitetsmessig så har jeg ikke prøvd Wahoo Kickr lenge nok til å si noe om holdbarheten, men den 25 kg(!) tunge rulla virker svært solid, og har etter mitt syn ingen opplagte svakheter. Førsteinntrykket med tanke på kvalitet er bra. Når det gjelder støy så er det flere sykkelrulleprodusenter som påstår de har den mest stillegående rulla. DC Rainmaker har målt støyen til forskjellige ruller, og det viser at produsentene ikke er til å stole på. Lemond Revolution er f.eks. den rulla som bråker aller mest, til tross for å påstå det motsatte. I følge DC Rainmaker så er det ikke stor forskjell på de beste rullene, og det er primært hastigheten som avgjør støyen. Wahoo Kickr kan således ikke skilte med mindre støy enn de andre rullene ved samme hastighet. I praksis derimot så kan Wahoo Kickr støye svært lite siden det er mulig å sykle på en fastsatt watt via Wahoo Fitness App-en som gjør at du kan sykle på 300 watt på et veldig lavt gir (og dermed sakte i den forstand) noe som gjør at rulla støyere nesten ingenting. Det er for øvrig utrolig praktisk å kunne sykle på en fastsatt watt uavhengig av kadens og gir, og gjør det lettere å ha 100 % kontroll på intervallene. Montering og demontering er enkelt og raskt, selv om den 25 kg tunge rulla ikke er noe du tar med deg i bagen og drar på tur med. Løsningen uten rulledekk er en bedre løsning etter min mening. Softwaremessig så fungerer også Wahoo Kickr som en drøm, sammenlignet med f.eks. Tacx. Du laster ned Wahoo Fitness App-en, legger til rulla og er klar til å sykle et par minutter senere. Ulempen er da at du er nødt til å ha en mobiltelefon/nettbrett for å kunne styre den og at det ikke nødvendigvis er så lett å plassere enheten du kontrollere rulla med på en hensiktsmessig sted når du sykler. Når det nevnes software så finnes det flere forskjellige app-er som kan lastes ned og brukes sammen med Wahoo Kickr. Selv har jeg kun brukt Wahoo Fitness (og nesten kun i Erg mod på fast watt) og har ikke behov for å variere med å se løyper, sykle Strava-segmenter, Virtuell Reality-sykling etc. Da foretrekker jeg heller å se en god film. Wahoo Fitness-appen har et lett brukergrensesnitt og helt greie muligheter, men perfekt er den ikke. Du kan f.eks. ta runder (lap), men du får ikke opp snittwatt per runde i etterkant, noe som for meg blir hele meningen med å ta runder. Noe jeg også kan oppleve flere ganger er å bli ”kjørt i senk” av rulla med tung belastning og hvis kadensen blir litt for lav. Da føler jeg at motstanden blir høyere enn den burde slik at jeg rett og slett ikke klarer å tråkke rundt, og dermed må stoppe helt slik at motstanden slippes opp og du kan tråkke deg opp i kadens før den setter riktig motstand. Det gjorde til at jeg ikke klarte å sykle VO2-maksintervaller på 350 watti Erg-mode (fastsatt watt) men at jeg får det greit til ved å sykle i Level-mode (fastsatt motbakke med justering av motstand med gir og kadens). Nå er det ingen krise, men irriterende. At du ikke har muligheten til å selv bestemme hvilke informasjon som skal stå på displayet og dermed må bla frem og tilbake er også en slik irriterende feil som enkelt burde kunne forbedres. Et annet punkt Wahoo Kickr selv markedsfører som en fordel sammenlignet med de statisk rullene der bakhjulet er låst er at du har mulighet til å bevege sykkelen frem og tilbake. Dette stemmer, til en marginal grad etter min mening, for det er veldig lite rom for bevegelse så det er ikke noen revolusjon med tanke på realistisk sykkelfølelse. Du sitter fortsatt fastlåst til den rulle.

Wahoo Kickr - Sykkelrulle - Triallan Wahoo Kickr - Sykkelrulle - Triallan Wahoo Kickr - Sykkelrulle - Triallan Wahoo Kickr - Sykkelrulle - Triallan Wahoo Kickr - Sykkelrulle - TriallanHer er mitt favorittmodus, nemlig på X-antall watt på erg modus i Wahoo Fitness app-en. Da setter du lett den watten du ønsker at rulla skal ha og styrer kadens/gir helt selv. 

Konklusjon

Wahoo Kickr er en av de beste sykkelrullene du kan kjøpe for penger. Den er solid og potensielt meget støysvak. Brukergrensesnittet er bra og det er enkelt å sette opp rulla i tillegg til at en god wattmåler og bruken av smarttelefon/nettbrett som styringsenhet gjør at du kan gjøre rulla så avansert du ønsker. Wahoo Kickr får min anbefaling! Prisen er veil. 8490 kr og den kan kjøpes på komplett/mpx eller apple.no

Pluss

+ Enkel i bruk uten at det går ut over antall funksjoner + Lett og rask å sette opp og pakke ned + Solid + Potensielt meget støysvak + Mulighet til å koble til smarttelefon/nettbrett og mulighetene det gir + Ikke behov for rulledekk

Minus

– Dyr – Du må ha smarttelefon/nettbrett for å styre den – Følger ikke med stativ for styringsenheten – De tilgjengelige app-ene kunne vært bedre Om du ønsker en svært detaljert anmeldelse eller brukerhåndbok av Wahoo Kickr så vil jeg anbefale DC Rainmakers In-Depth vurdering av rulla. 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

8 kommentarer til “Wahoo Kickr – Det råeste sykkelrulla?

  1. Hei Andreas. Jeg har ikke en Garmin Edge som fungerer lengre (men en 910XT) så på den måten så kan jeg få de dataene jeg vil på Garminen, men jeg får ikke dataene jeg vil på displayet til Ipaden som styrer rulla. Jeg kan derfor ikke både styre effekten og se f.eks. hvor lenge jeg har syklet den lap-en. Da må jeg bla med fingeren til et annet display der rundetiden vises. Og når du kjører «syre-opp-til-ørene-intervaller» så er det ikke like kult å måtte bla deg igjennom dispalyer underveis.

  1. Det er jobbsykkkelen. Siste arbeidsuken min så trente jeg 16 timer med en 90 timer arbeidsuke som gir 62 timer igjen til søvn, spising og å ringe hjem. Å vaske jobbsykkelen gullende ren ble derfor prioritert bort med god samvittighet 🙂

 1. Hei Allan

  Jeg prøver å finne ut hvilken rulle jeg skal kjøpe. Ser etter en til rundt 3 4 tusen. Kikket da på Bushido som så tilsynelatende bra ut. Du skrev at du hadde dårlig erfaring med den så da ble jeg betenkt. Kan du utdype mer hva du ikke likte med den? Har du tips til andre i den prisklassen?

  Hilsen Henrik

  1. Hei Henrik,

   Jeg har brukt Tacx Bushido siden 2010 og hvertfall den versjonen jeg har er kort oppsummert en møkkarulle. Støynivået er middels (som for meg ikke er bra nok) og kontrollenheten utrolig dårlig. Den henger seg opp, knappene lar seg påvirke av svette (en svettedråpe på opp knappen så sender den motstanden i taket), og «knekker deg» når du kjører høy belastning med lav kadens. Jeg håper virkelig den nyere versjonen er langt bedre!

   Det er vanskelig å anbefale andre ruller da jeg ikke har prøvd «alt». Min bror og jeg kjøpte sykkelrulle til mamma til jul og etter å ha vurdert saken veldig nøye så endte vi opp med å kjøpe en Elite Qubo Digital rulle til 3700 kr. Den hadde lavt støynivå, wattmåler og kunne justeres uten å ha PC/tablett/Ant+dongle, noe som var viktig når mamma ikke er superteknisk. Du er sikkert mer teknisk og da vil jeg kanskje anbefale en BKOOL Pro trainer VR Rulle eller en Elite Wireless (har mest tro på førstnevnte for å være ærlig). Wahoo Kickr er på topp etter min mening men koster mer enn du ønsker å bruke så da vil jeg tro at en BKOOL Pro er et bedre valg for deg.

   Vurderte også Cycleops the silencer og Elite Muin til mamma, men valgte det ikke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s