Oppsummering av treningen uke 3 – 2014

Uke 3 – 2014 Totalt 19 t og 45 min trening

Uke 3 ble en god treningsuke. Totalt ble det rett under 20 t trening, der mesteparten var fornuftig og av god kvalitet. Sykkelintervalløkten min gikk ikke slik jeg ønsket og mens planen var å kjøre 4 x 10 minutter på rett under terskel med målsetning om å ligge på ca. 300 watt så merket jeg tidlig at det føltes unormalt tungt å ligge på 300 watt og at pulsen gikk langt over den normale grensen for terskel. Jeg reduserte målsetningen til 285 watt uten at det hindret pulsen å gå i taket. Pulsen er ikke konstant ved gitt belastning og kan for variere en del etter dagsformen, i hvor stor grad dehydrert du er, eller ved f.eks. sykdom. Sistnevnte faktor var det som bekymret meg, for selv om jeg ikke hadde definitive sykdomstegn, så hadde jeg hatt småvondt i halsen i en uke og var tidvis trøttere enn normalt. Siden jeg likevel hadde prestert normalt og til tider bra på trening så hadde jeg bare fortsatt som normalt med ekstra fokus på god bekledning, honning i teen og spesielt øye på fysiske svakheter. Sykkeløkten var nettopp en slik svakhet. Spørsmålet om jeg skulle utføre treningen som planlagt den dagen kom opp, men siden det kun var en rolig svømme og løpeøkt innendørs så valgte jeg å prøve og kjenne hvordan kroppen responderte. Den responderte tilsynelatende helt ok på de andre øktene så da fortsatte den øvrige treningen som planlagt.

Fokuset i uke 3 har vært det samme som tidligere med rolig langturer i sone 1 og terskelintervaller. På svømmingen ble var det en økt hovedserie under terskel, en på terskel og en over terskel som var nøkkeløktene.

Triallan - Specialized - Rulleøkt 02 Triallan - Specialized - Rulleøkt 01Nå er utesyklingssesongen midlertidig over så da blir det en del økter på rulla. Med god underholdning (diverse NRK dokumeterer eller f.eks. Mesternes Mester) og god motivasjon så går det greit. Se forøvrig mitt gamle blogginnlegg om tips til innerullesykling

Triallan - Havregrøt - Hjemmelagd pæresyltetøySunn, god og enkel mat laget av gode råvarer har høyt fokus for tiden. Havregrøt har jeg endelig «oppdaget» og spises til frokost nesten hver dag. Du kan se at jeg er glad i å ha oppi «litt» i tillegg. Eple, mandel, tørket aprikos, kanel og hjemmelaget pæresyltetøy smaker kanongodt!

Mandag:  1 time og 30 min svømming “langintervall» med 5 x 500 meter som hovedserie. 1 t og 30 min rolig sykling sone 1

Tirsdag:  1 t og 10 min sykkelintervall med 8 x 4 min i sone 3 (forsøkte 300 watt) + 4 x 1 min på 350 watt. 1 t svømming med fokus på teknikk etterfulgt av 30 min rolig løping.

Onsdag: 1 t svømming med fokus på fart der 20 x 50 meter «all out» var hovedserien. Farten på 50 meterne var mellom 38 og 40 sekunder med 10 – 20 sek pause. 3 t langtur på rulla i sone 1.

Torsdag: Bakkeintervall + flatt løp. 4 x 8 min med 13 km/t og 6 % stigning etterfulgt av 4 x 800 meter på 17,1 km/t. 1 min pause mellom intervallene. 1 t svømming med fokus på teknikk

Fredag: 1 t svømming på terskelfart. 10 x 100 meter som hovedserie med 1:23 – 1:25,5/100m. 2 t sykling i sone 1 direkte etterfulgt av 1 t løping i samme sone.

Lørdag: 1 t svømming med fokus på teknikk.

Søndag: 2 t løping i sone 1 etterfulgt av 30 min rolig sykling for å trø ut potensiell syre.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

9 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 3 – 2014

 1. Med så mange timer på rulle i løpet av en uke, ville det ikke vært fordelaktig å benytte en balanserulle for å redusere den monotone/statiske belastningen det er med en bakhjulsrulle?
  Tenker da spesielt på rygg/skuldre.

  1. Hei Joffen! Det er godt mulig at en balanserulle hadde vært bedre på de lange turene. Jeg har aldri prøvd det, men skulle gjerne ha gjort det.

   Når jeg sitter lenge på rulla så pleier jeg å være flink til å sette meg opp og således strekke litt ut med jevne mellomrom. I tillegg pleier jeg å ha noen minutter spenning/avspennig i skuldrene på nedsyklingen. Sittestillingen min er også såpass komfortabel at jeg ikke føler det er et stort problem med belastningen i skuldre og rygg, men det er helt sikkert muligheter på å forbedre det.

   Har du balanserulle? Er det vanskelig å sykle på? Må konsentrasjonen opprettholdes hele tiden?

   1. Jeg sykler på en Elite E-Motion.
    Hadde ikke prøvd balanserulle før denne, men det var null problem å komme igang.
    Mot slutten av harde intervaller i tempobøylen hender det at jeg kommer borti støtterullene, men dette er helt udramatisk.
    Stående sykling er heller ikke noe problem.

   2. Stemmer, det den jeg har.
    For meg funker det bra med 3 nivåer, ved intervallsyling går jeg fra lille- til storeskiva pluss et par gir bak så har jeg belastingen jeg trenger.

    Her er en pekepinn på motstand ved de tre forskjellige nivåene, har ikke wattkrank så dette er ikke på noen som helst måte verifisert.
    http://weightweenies.starbike.com/forum/download/file.php?id=52117&sid=443c711bc43bf1a4fbb55d97c3d822f6&mode=view

    Opplever den som stille, omtrent som en magnetisk Tacx.
    Bruker Vittoria Diamante pro light på treningshjulene, er kanskje enda roligere med rulledekk men det har jeg ikke sett syn på å prøve.
    Uansett ingen problem med å se Netflix samtidig.

  1. Hei. Jeg bruker Olympiatoppen sin pulssoneskala, og menet bestemt at den er veldig mye bedre enn SATS sin skala. Hvis du ser sammenligningen her: http://kundo.se/org/sats-norge/d/hvorfor-er-sats-pulssoner-delt-inn-slik-den-er/, så vil du se at SATS har et mye større pulsintervall i sine soner. Om jeg skulle brukt 60 % av makspuls som maksimalt som sone 1 så hadde jeg ikke vært i stand til å løpe i sone 1. Og så er ekstremt stor forskjell i belastning (min subjektive følelse) mellom 70 og 80 % av makspuls, som SATS i sin helhet definerer som some 3, mens Olympiatoppen kun har 5 % forskjell på sonene, som etter mitt skjønn stemmer mye bedre med den faktiske intensitetsøkningen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s