Oppsummering av treningen uke 2

Ny treningsuke var gjennomført men pga litt reising/kursing så har jeg ikke fått tid til å oppdatere det før nå. Det var uansett litt av en treningsuke med langdistanse svømmecamp i Holmestrand som en flott avslutning! Opprinnelig hadde treneren min planlagt en restitusjonsuke med totalt 6 timer trening. I stedet ble det 12 timer og 40 min. Svømmecampen er selvfølgelig grunnen til det. Jeg skal skrive litt om den nå, men den fortjener sitt eget og mer omfattende innlegg så det kommer senere.

Mandag: 1 time svømming med fokus på drills og vannfølelse. I tillegg var jeg med gjengen fra Rye og Oslofjord på intervalltrening på Bislett. Fra meg til Bislett ble det en 20 mins oppvarmingstur. Intervallene ble rett over 45 min før jeg avsluttet med litt nedjogging før jeg jogget hjem. Totalt 1 t og 30 min.

Tirsdag: Pga svært tidlig jobbrealetert trening i Stavanger måtte jeg stå opp 4:45 for å nå flyet. Derfor ble det en treningsfri dag.

Onsdag: Det ble en tur til svømmehallen i Stavanger sentrum. Gode fasiliteter med rimelig inngangsbillett (40 kr for voksen). 45 min svøm. Det var i tillegg planlagt en time med styrkeløfting, men det ble forskjøvet til tordag pga «tidsklemma».

Torsdag: Den ble 40 min styrkeløfting. Siden dette er min første time med styrkeløft på 8-9 mnd så ble det en tilvenningstime med 12 rep x 1 set av hver av de 12 øvelsene. Total tid 40 min. Mer om øvelsene kommer også i eget innlegg.

Fredag: Første dag av SBRs Long Distance swim camp med Tom Remman i spissen. Bjørn Skolleud og Ronny Skaalien var også med. Første dag bestod i stor grad av intruduksjon til svømmingen, både teoretisk og praktisk. Først var det 1 time og 30 min i bassenget med 100 meters test og gjennomgang av de forskjellige svømmeøvelsene (drills). I etterkant var det litt svømmeteori og generell triathlondiskusjon.

Lørdag: Dagen begynte tidlig med oppmøte i svømmehallen kl. 08:00. Det ble to økter i bassenget der Ronny Skaalien fra Asker svømmeklubb hadde regien. Tom og Bjørn var i vannet og gav tilbakemeldinger. I tillegg til de to øktene i bassenget var det en liten økt med core trening. Hver og enkelt av oss ble videofilmet og svømmeteknikken vår ble analysert i plenum. Totalt treningstid ble ca. 4 timer.

Søndag: Dagen begynte med analyse av svømmeteknikken til de resterende deltakerne før vi gikk over til spesifikk styrketrening for svømming. Etterpå gikk vi i bassenget for en veldig lang økt. Det ble foretatt en ny 100 meters test for å se eventuell forbedring i løpet av helgen. Vi trente så konkurranse spesifikk svømming med trening på å ligge i dragsuget til svømmeren foran. I tillegg ble det trening på start og svømme i klynge, runde bøyer osv. Det var en veldig lærerik og morsom helg som anbefales på det sterkeste! Mer om helgen skal publiseres i et eget innlegg.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s