Wiggle Wiggle Wiggle

Jeg har gledet meg som en unge på julaften. Det er faktisk nesten bedre en julaften for nå vet jeg hva jeg får og vet at det blir innertier. Spenningen er til å ta og føle på og ventetiden har vært uutholdelig. Postenkassen har konstant blitt sjekket for en hentelapp. I dag kom det en pakke fra selveste www.wiggle.co.uk , med ymse triathlonstæsj som jeg har bestilt. Denne gangen var det konkurranseernæring som var i fokus. Både i IM Sveits og IM Cozumel gikk jeg på en smell. Det skal ikke skje igjen! Nå er forarbeidet betydelig forbedret og jeg skal ikke la noe være opp til tilfeldighetene. Siden hovedkonkurransen i år er Challenge Copenhagen har jeg bestilt ”alt” fra High5, som er leverandøren av næring under Challenge Copenhagen. Siden tidligere erfaringer tilsier at gel fungerer best for meg er det det jeg har bestilt mest av. High5 gels med koffein, uten koffein, Isotonic gel + noen gels fra Powerbar. Siden de selges kun i store pakker ble det en del gels for å si det slik. Nærmere bestemt 89 stk. Det ble også en eske med energibarer av typen uten protein, fett og fiber men kun karbohydrater. Det ble også en boks med sportsdrikk av typen High5 Isotonic, en type som er beregnet for aktivitet i varme omgivelser med mye svette og påfølgende tap av salt/mineral. Sportsdrikker som er Isotonic skal erstatte dette tapet, blir det påstått. Nå er riktignok ikke København i midten av August noen ”Death Valley” men siden jeg har slitt med krampe tidligere så er det verdt et forsøk. Planen videre er nå å prøve ut de forskjellige produktene under forskjellige typer treninger, ment på lang økter og under intervalløkter med høy intensitet. For meg er det nok ingen stor gevinst å teste produktene under lav intensitetstrening siden jeg da tåler ”hva som helst” av næring. Det er når intensiteten og temperaturen blir høy i kombinasjon med svømming i forkant at magen begynner å slite. Jeg skal prøve å kjøre en del konkurransesimulerte økter og teste hva og hvor mye av det jeg tåler. De første slike øktene kommer nok på Fuerteventura om 2 dager. I just cant wait!

Uten om gels, energibar og sportsdrikk kjøpte jeg litt verktøy fra Lezyne, hurtiglisser og grønne joggesko av typen Asics Tarther. Det er lette konkurransesko på 209 g med forhåpentligvis tilstrekkelig demping til å løpe 42 km med…

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

6 kommentarer til “Wiggle Wiggle Wiggle

 1. Er nok avgjort lurt å teste High5. Var med i Køben i fjor og måtte gi meg etter 2 av 3 runder på løpingen. Tror hovedgrunnen var at jeg pga smaken ikke klarte å få ned noe av disse High5 greiene. Smak er subjektivt, for meg smakte det mer enn pyton og uansett hvor hardt jeg prøvde, klarte jeg ikke å få ned noe utenom drikke.

  Prøver også Køben i år, og skal da garantert ha med noe jeg vet jeg liker og tåler

 2. Nå har jeg ikke testet noen av produktetene så jeg skal ikke si for mye om smaken. For meg er i grunn smaken mindre viktig for under konkurranser så smaker egentlig ingenting godt (uten om cola og chips). Det eneste som betyr noe er om jeg klarer å spise det uten å spy eller få utrolig vondt i magen.

  Hva skal du ha med deg til Køben i år? skal du ta med deg alt på sykkeletappen? Vet du hva som funger under relativt høy puls og over lang tid?

  1. Er ikke så veldig ekspert på dette, men vet at Maxim i både gel og bar varianter funker bra på lange (sykkel) turer. Så foreløpig er ikke planen annen enn å laste opp i sykkeltrøya det jeg trenger. Hvor mye, skal jeg teste grundig utover våren og sommeren. Også hvordan magen reagerer på det under (lang) løping. Kan videre tenke meg noe mer fast føde som glir lett ned ved starten av syklingen. Om ikke annet boller og Winerbrød. Avhenger av hvor mye frokost jeg får i meg. Matlysten er særdeles beskjeden så tidlig om morgenen, og spesielt i en så stressa setting som dette.

 3. Det er selvsagt store individuelle forskjeller, men jeg har hørt at magen maksimalt klarer å ta opp 350 kCal per time under IM intensitet. Noe som vil si ca. 1,5 bar per time eller 3-4 gels per time. Hvis du skal ha med deg alt det på sykkelen så blir det en del å ta med seg, men det er ikke umulig. Sportsdrikk derimot kan du nok ikke ha med deg alt så der kan det være lurt å ha testet det de server i forkant.

  Jeg skal ikke være bestemt på hva som glir rett nedd (jeg spiste tross alt to brødskiver med leverpostei mens jeg løp på Norseman 09) men boller og Wienerbrød hørtes ikke ut som lettspiselig i farten. Kanskje litt tørt??

  Du må uansett velge det som fungerer for deg, men ha en gjennomtenkt og realitisk plan om hva og hvor mye du skal spise. Så må du følge planen! At det du spiser smaker vondt eller at matlysten er borte er ingen god grunn for å la vær å spise….

 4. Hei! Når du bestiller fra wiggle, hvordan endte du opp toll og mva-messig? Ser de har gode priser, men det er kjedelig hvis alt «spises opp» i andre enden av toll og mva..

  1. Hallo Kari. Beklager sent svar, men det var ikke trådløst internett på Playitas (Fuerteventura) så jeg har ikke sjekket nettet på en stund. Når du er inne på siden til wiggle så er det en liten «boks» opp til høyre som det står International Options. Hvis «Destination» er satt til Norge så er prisen oppgitt uten mva på 25 %. Hvis destination er UK så er prisen inkluderte 20 % mva (britisk mva).

   Hvis legger inn en betilling til over £ 100 vil du normalt få det fraktfritt. Da trenger du kun å legge til 25 %. Jeg har slippet å betale forenklet fortollingsgebyr og betaler kun mva når jeg henter pakken på posten.

   Håper du fikk svar på det du lurte på. En annen nettside som jeg også alltid sjekker før jeg bestiller er http://www.chainreactioncycles.co.uk. Jeg har veldig god erfaring med både crc og wiggle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s