Oppsummering av treningen uke 12

Da er jeg tilbake fra en uke på Fuerteventura. Siden min MacBook Air kun kan koble til internett via Wi-Fi og Las Playitas kun tilbyr ledningsvarianten har jeg ikke vært på nettet på en drøy uke. Derfor har det ikke blitt noe oppdatering på en stund. Derfor kommer oppsummeringen av uke 12 nå før «rapporten» fra Fuerteventura kommer asap.

På forhånd hadde jeg ikke de største forventingene til treningen i uke 12 siden jeg tilbrakte 5 dager på Geilo for å kite. En fantastisk god treningsuke ble det ikke, men allikevel bedre en forventet. Hovedgrunnen til det var at det var storm og uegnet kitevær på Geilo 4 av 5 dager og at treningsfasilitetene på Havsdalsgrenda var bedre en forventet. Nå var riktignok trimrommet i samme rom som bassenget og det var derfor svært varme og fuktige treningsforhold. Det gave utslag på pulsen med ca. 15 pulsslag høyere per min i jogging i 12,5 km/t. Totalt ble det 8 t og 30 min trening + ca. 4 t slalom og 3,5 t kiting.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Mandag: Treningsfri

Tirsdag: 50 min styrketrening etterfulgt av 1 t og 30 min jogg i sone 2.

Onsdag: En time svømming i 17 metern på Dr. Holms

Torsdag: 50 min styrketrening  og en intervalløkt på mølla. Intervalløkta bestod av 10 min oppvarming etterfulgt av 20 min  i sone 2 før jeg kjørte 1 x 6 min intervaller i høy sone 3 med 2 min rolig i mellom. 10 min nedkjøring.

Fredag: Flotte vær og vindforhold på Hardangervidda gjorde at det ble nesten 3 t og 30 min med kiting 🙂 Utrolig moro!

Lørdag: Det var planlagt 3 t sykkeltur men til min samboers store fornøyelse prioriterte jeg utpakking,  repakking og rydding av leiligheten.  Det var ingen god prioritering…

Søndag: Jeg hadde en ”date” med to kompiser i Tøyenbadet som begge skal være med på Norseman i år. De er begge relativt seriøse og har brukt en del tid i bassenget fra før så svømmeteknikken var god (minst like god som min!). Likevel var det noen småting som kunne justeres på.  Den mest opplagt feilen, som mange gjør, var å krysse den ene/begge armene over midtlinjen i isettet. Ved svømming i basseng vil det ikke ha så mye å si pga at du hele tiden vil gjøre en ubevist korreksjon av posisjonen slik at du tilsynelatende vil svømme rett. Med en gang du kommer i åpent vann vil du svømme skeivt pga manglede referanser. For å ta en test om du krysser armene kan du svømme langs den svarte stripa med øynene lukket. Hvis du fortsatt ligger på den svarte stripen etter 9-12 tak er det bra, men hvis du har kommet ut av posisjon så svømmer du skeivt. Da kan det være fornuftig å se på hvor du plasserer armene dine i isettet.

Det ble over 2 t i bassenget, men direkte effektiv svømmetid kan det ikke kalles så jeg logget det til 1 t og 30 min svømming. Etterpå hadde jeg en rolig joggetur i sone 2 på 1 t og 40 min. Deilig!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s