Oppsummering av treningen uke 33 og 34 – Løpspesial

Det har gått drøye to uker siden København og det er på tide å se fremover igjen. Jeg har fortsatt noen konkurranser igjen selv om det ikke er noen triathlon. Oslo maraton er neste stor konkurranse, mens lørdag er det Nordmarkstravern (15 km) som står for tur. Der var jeg med i fjor og det var veldig moro! Det er noe urnorsk med å fly rundt i skauen og det gir en stor følelse av tilfredshet. Yr melder perfekt løpevær så det er bare til å gå på www.koll.no/nordmarkstravern og melde seg på. Som fun fact kan jeg si at Norsemanfullfører Jard Bringdal var konfrensier i fjor med stor suksess, og sikkert gjentar det på lørdag.

Siden jeg bare har to løpekonkurranser før det blir en 3 uker lang sesongslutt så fokuserer jeg nesten kun på løping. Jeg har ikke grunnlag til å tåle løpetrening hver dag så det er viktig å få tilstrekkelig hvile og være ekstra obs på belastningsskader. Det blir litt moro å trene som «bare» en løper for i en måneds tid.

Bilde av meg på halvtravern i fjor 🙂

Uke 33 – total trening 20 min

Det var uken etter København og foruten en 20 min rolig rolig sykkeltur dagen etter konkurrasen gjorde jeg fint lite. Viktig å hente seg inn igjen før jeg begynner å trene igjen.

Uke 34 – Total treningstid 6 t

Mandag: På planen var det 10 km med halvmaratonfart. Jeg kjente umiddelbart at jeg var veldig stiv i leggen og etter 15 min oppvarming og 10 min løping i halvmaratonfart begynte det å stikke litt i leggen så da reduserte jeg farten og bare småjogget/gikk litt før jeg stoppet. Jeg var uvanlig stiv i leggen og fant ut at en ukes pasitivitet ikke hadde gjort underverk for fleksibiliteten. Når jeg i tillegg dro på jobb i kontrollrommet blir det ekstremt stillesittende. Jeg måtte derfor varme leggene lett opp etterfulgt av lett strekking. Etter noen dager gikk det seg til 🙂

Tirsdag: Rolig restitusjonsjogg i sone 1-2 etterfulgt av god utstrekking

Onsdag: Treningsfri

Torsdag: Intervalltrening med 14 x 1 min i 10 km fart. 1 min pause,

Fredag: Skulle hatt en rolig restitusjonstur, men fikk ikke tid til det så det ble treningsfri i stedet.

Lørdag: 2 t og 10 min langtur i sone 2.

Søndag: 20 min på mølla med 5 % stigning. Intensiteten var sone 3.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s