Oppsummering av treningen uke 3, 4, 5 og 6

Ukene flyr og igjen så er jeg i etterkant med oppsummering av treningene. Treningen i uke 3 til 6 har vært delt, fra ok minus til kanonbra. I begynnelsen var det litt jobbing, været var kaldt og gufsent som gikk mest ut over svømmingen, men også den generelle nytelsen av å trene utendørs. Grunnen til at dårlig vær går ut over svømmingen er at jeg må dra til Holmlia for å svømme for tiden og hvis været er greit så sykler jeg, men hvis været er dårlig så tar jeg toget. Det kan faktisk være ganske flott å sykle ditt, opp Kongsveien og over Nordstrand, men å ta tog for å gjøre noe jeg i utgangspunktet ikke liker spesielt godt (for tiden) gjør at jeg dør litt innvendig. Det er pyton, og ikke noe jeg prioriterer å tvinge meg igjennom så ofte når det er så lenge til første konkurranse. Så på svømmefronten går det noe trått for tiden, men jeg tar ikke sorgene på forskudd og tror jeg kommer «in game» på den fronten også før IM Regensburg 17. Juni. På sykling og løping derimot så er jeg i rute, og vel så det. Både på sykkelen og i vektrommet er jeg sterkere enn i fjor og jeg klarer å løpe langturene raskere uten å overstige pulssonen jeg skal ligge i. Tommelen opp for det 🙂

I uke 5 så var Jenny og jeg på Playitas, Fuerteventura og det ga oss begge et skikkelig løft, både før, under og etter. Det å vite at du skal på treningsuke til «syden» gjør at motivasjonen til å trene før uken stiger. Du vet at du skal til sol, varme og timesvis med lettkledd trening, og det gjør at du ønsker å være i form til du skal ditt. Synergieffekten med en slik treningsuke kan således bli mye større enn effekten av selve treningsuken i seg selv. Uken på Playitas i seg selv ble forøvrig helt mega, som jeg har laget noen innlegg om tidligere. Eget innlegg om Playitas skal forøvrig var på plass innen uken.

Med cyclocrossen har jeg forlenget sykkelsesongen til å nesten vare hele året (hverfall i år). Det er først når gradestokken blir – 10 grader og nedover at jeg kaster inn hånkle. Det har resultert i noen spesielle sykkelopplevelser i skikkelig snøvær. Aller mest ekstremt var det den dagen Kari Flottorp Lingsom inviterte meg med på svømming på Hundsund bad på Fornebu tidlig en lørdagsmorgen. Det var fint føre på vei bort, men rimelig nedsnødd på vei tilbake som førte til at jeg brukte nesten dobbelt så lang tid på å sykle hjem igjen. Heftig å sli rundt på de snødekte veiene med null feste, men du verden så moro det var 😀

Uke 3 – 7 t og 40 min trening totalt

Mandag: Fridag

Tirsdag: 1 t på rulla i toppen av sone 2

Onsdag: Rask løpsintervall på mølla med 6 x 2 min i sone 4 med 4 min rolig jogging i mellom. Farten var 19 km/t under dragene og det var deilig å løpe hurtig igjen.

Torsdag: 1 t svømming

Fredag: 1 t løping i sone 2

Lørdag: 1 t og 10 min svøm med Kari

Søndag: 2 t og 30 min sykling på rulla i sone 2.

Uke 4 – 8 t og 10 min trening totalt

Mandag: Planlagt svømming, men pga vondt i viljen ble den flyttet til tirsdag.

Tirsdag: 1 t svømming. 1 t og 30 min rullesykling i sone 2.

Onsdag: 1 t svømming

Torsdag: 40 min fartslek der jeg løpe 1 min rask og 1 min rolig.

Fredag: Var en langhelg på Trysil så fredagen ble brukt i alpinbakken. I følge loggen er det treningsfri, men jeg syntes likevel at spesielt rumpe/lår fikk kjørt seg, i tillegg til mage og rygg.

Lørdag: Byttet den planlagte sykkeløkten med ski så det ble  3 t skigåing i sone 1 – 2.

Søndag: Byttet den planlagte joggeøkten på 1 t og 30 min i sone 2 med ski.

Uke 5 – 22 t trening

Mandag: Hviledag og pakkedag før avreise til Fuerteventura

Tirsdag: Reisedag til Fuerteventura der jeg fikk syklet hele 40 min før det ble bekmørkt.

Onsdag: Første skikkelige treningsdag ble startet med rolig trening i alle disipliner. 40 min svømming, 3 t og 10 min sykling og 30 min løping. Etterpå ble det en 1 t og 40 min sykkeltur med Jenny.

Torsdag: 1 t og 10 min svømming. 5 x 2 km bakkeintervaller (i bakken fra Tuineje til Pajara). 30 min rolig løping.

Fredag: 2 t og 15 min løpetur i sone 2. 1 t og 30 min rolig sykling

Lørdag: 1 t coretrening med stor ball. 45 min svømming. 45 min sykling.

Søndag: 1 t og 20 min løping med Rasmus Henning. 2 t og 40 min sykling i sone 2 med terskeldrag i de tre bakkene på ruten. Snittbelastningen var på 235 watt som er 5 watt høyere enn på Bergen Triathlon med 15 slag lavere gjennomsnittspuls 😀 😀 😀 Rett etter sykkelturen ble det en 15 min rolig joggetur.

Uke 6 – 12 t og 30 min

Mandag: Det ble en 4 timers tur med Oscar Freire og Dirk Bockel 🙂 122 km og 214 watt i snitt.

Tirsdag: Hjemreise og treningsfri

Onsdag: 1 t styrketrening

Torsdag: 1 t svømming. 1 t fartslek med 90 sek «på» og 2 min «av». Intensiteten i dragene var rundt 3-4 og 1-2 i mellom.

Fredag: Det var opprinnlig planlagt 3 t og 30 min sykkeltur, men jeg har fått OK fra treneren å bytte ut sykkel med ski, hvis forholdene gjør sykkelturen vanskelig. Det ble da 3 t og 30 min skitur i Nordmarka. Det ble også en 35 min restitusjonsløpetur.

Lørdag: Fridag

Søndag: 1 t og 35 min løping i sone 2.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 3, 4, 5 og 6

  1. Ser ut som en kjempeuke på Fuerteventura. Gleder meg allerede til vi reiser neste uke. Mektig imponert over at du syklet hjem fra Hundsund, jeg kjørte bil og bor jo mye nærmere. Men nå har sykkelen min fått luftet seg den også!

    1. Så lenge utstyret og bekledningen er på plass så er det bare morsomt å sykle i snøvær. Akkurat når jeg syklet fra Hunsund så savnet jeg sårt et par briller :p Fuerteventura blir konge det Kari. Ref det siste innlegget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s