Oppsummering av treningen uke 21, 22, 23 og 24

Her kommer oppsummeringen av treningen de siste kristiske 4 ukene før Ironman Regensburg. Nå er riktig nok ikke uke 24 ferdig enda, men jeg har kun et par treninger igjen på planen og er rimelig sikker på at jeg får gjort de som planlagt.

Jeg må ærlig innrømme at det har vært en litt trøblete treningsperiode som ikke har gått helt som jeg verken trodde, håpet eller ønsket. Først ut var det vanvittige krampetøyset med etterfølgende virusinfeksjon/influensa før jeg fikk min PF-skade uken etterpå. Min Quarq wattmåler sluttet plutselig å fungere så jeg har hatt litt vanskeligheter med å finne ut hvordan formen har vært når jeg har syklet. Jeg antar at det er ulempen med wattmåler, avhengigheten av tilbakemeldigen på hvor mye kraft jeg legger i pedalene. Når jeg da sykler uten så er det vanskelig å avgjøre dette kun basert på følelsen. Nå må jeg uansett sykle uten wattmåling i Regensburg (slik jeg gjorde i København), og selv om det er skuffende at jeg ikke får wattdata så er det en viktig påminnelse om å ikke stole for mye på tekniske duppeditter. Det er tross alt kun jeg som kjenner tilbakemeldingene fra min kropp, og det er opp til meg å tolke signalene.

Selv om treningsperioden ikke har gått som planlagt, så er det viktig å ikke svartmale situasjon, som fort kan skje når vi som er  (sykelig) besatt av å følge den planbaserte treningshverdagen, ikke får fulgt planen. Livet har ikke falt i grus, og treningen har ikke gått sååå dårlig heller. Jeg har fått gjort mange gode økter og har kjent på at formen har vært god. Det er heller ikke i denne perioden at jeg skulle trene som hardest. Grunnlaget har jeg lagt i løpet de siste 9 mnd etter Challenge København. Været i treningsperioden har dessuten vært tidvis bra og det har blitt mer utesvømming enn jeg på forhånd hadde trodd. Som bonus har jeg hatt noen hyggelige treningsøkter i tillegg og vært på grensen til sosial.

Jepp, så gøy er det på sykkeltur med Kari Lingsom 🙂

  

Så fornøyd var jeg etter å ha trosset kulden fra det (bikkje)kalde vannet i hele 20 min. Kort og frisk svømmetur i Ranvika utenfor Larvik/Sandefjord.

Noen var mest opptatt av fisking

Mens andre var mer opptatt av å ikke bli fisket (eventuelt brent av brennmaneter som det var plenty av).

Fisk ble det hverfall mye av 😉

Aldri feil med hyttetur når lunsjen kan spises slik 😀

Uke 21 – Totalt  12 t og 30 min

Mandag: 45 min svømmespesifikk styrketrening og uttøying

Tirsdag: 1 t sykkelintervall med 12/10/8 min i høy sone 3 med 3 min rolig i mellom. 40 min rolig løping etterpå.

Onsdag: Hjemreisedag og 1 t og 30 min rolig sykling

Torsdag: 45 min svømming og Bogstad tri.

Fredag: 6 t og 30 min sykling med siste halvdel med vanvittige kramper.

Lørdag: Virusinfeksjon og restitusjonsdag

Søndag: Virusinfeksjon og restitusjonsdag

Uke 22 – Totalt 16 t og 45 min

Mandag: 20 min svømming med våtdrakt

Tirsdag: Treningsfri

Onsdag: 1 t utsvømming

Torsdag: 45 min svømming og 3 t rolig sykling med Kari Lingsom.

Fredag: 5 t og 40 min sykling i sone 2 etterfulgt av 40 min rolig løping.

Lørdag: Treningsfri

Søndag: 1 t svømming og 3 t løping i sone 2.

Uke 23 – Totalt 8 t trening

Mandag: 1 t svømming

Tirsdag: 1 t svømming (var planlagt sykkelintervall med overgangsøkt men pga mulig skade ble denne kansellert).

Onsdag: 1 t svømming

Torsdag: Sykkelintervall med struktur 1/2/3/4/5/4/3/2/1 min i høy sone 3 med 2 min rolig i mellom.

Fredag: 3 timer rolig sykling

Lørdag: 30 min utesvømming.

Søndag: 10 min utesvømming (forkortet mye pga brennmanetter)

Uke 24 – Totalt X antall timer trening

Mandag: 1 t og 20 min sykling. 1 t utesvømming i Racepace. Jeg prøvde å henge på Kari og øvde på å drafte. Det klarte jeg ca. 3 min og var veldig fornøyd med det.

Tirsdag: 1 t og 30 min sykling i sone 2 etterfulgt av 30 min løping i sone 1-2 😀

Onsdag: 40 min rolig svømming i våtdrakt og 30 min rolig løping

Torsdag: 30 min rolig svømming. 1 t rolig sykling

Fredag: Treningsfri

Lørdag: 20 min rolig løping før frokost, 30 min rolig sykling rudt lunsj og 500 m rolig svømming før middag.

Søndag: IM Regensburg 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 21, 22, 23 og 24

  1. Hei, Allan! Jeg er som deg, 25 år og skal delta i Aurland Triathlon 18. August iår. Jeg er ny i gamet, men veldig fascinert av sporten. Er utrolig nyttig å lese denne bloggen din med treningsukene dine m.m Nyttig læring for en nybegynner. Så tusen takk for det 🙂
    Jeg lurte på om du hadde noen tips angående hva du pleier å innta av næring under konkurransene, og er det mulig å spise for mye egentlig? Jeg er redd for ikke å få i meg nok. Jeg har hørt det er lurt å variere hva jeg spiser underveis..? Alle tips vil bli hjertelig mottatt 🙂

    Og lykke til i Regensburg!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s