Test av Yurbuds – øretelefoner

Hvis du er musikk-/gadgetinteressert og har vært på en Ironman-konkurranse så har du sikkert sett høretelefoner fra Yurbuds. De er gjerne røde(men kommer også i hvit og svar), har røff design på embalasjen og sponser blant annet Chris ”Macca” Maccormack. De er i tillegg blant merketnavnet Ironman sine offesielle produkter.

Siden mine tidligere øretelefoner hadde brukket i festet så valgte jeg å teste hodetelefonene fra Yurbuds når jeg var i Regensburg. For sikkerhetsskyld så kjøpte jeg to stk. En med mikrofon, Inspire Pro (som også kan brukes som headset til mobil) og en uten, Inspire Duro. Begge var av typen ”toppmodellen” og bydde på det ypperste Yurbuds kunne by på. Var det godt nok? Inspire Duro som var modellen uten mikrofon glemte jeg i setelommen på flyet hjem så den ble bare testet noen dager, dessverre. Foruten et annet belegg på ledningene så var den identisk med Inspire Pro men uten mikrofon.

Designet på esken er det hvertfall ingenting å utsette på.

Yurbuds Inspire Pro

Det aller viktigste med høretelefoner for trening er:

 • Passform – at proppene sitter skikkelig og ikke faller ut/beveger på seg.
 • Holdbarhet/robusthet – Proppene, kablene og eventuell mikrofon må tåle svette, risting og slag.
 • Lydkvalitet – Nå er jeg ingen HiFi-entusiast, men folk som sier at de ikke hører forskjell på et lydanlegg til 2000 kr og et til 100 000 kr er enten fullstendig døve eller ignorant. Det er forskjell i lydkvalitet på øretelefoner, og det er selvsagt noe som skal vurderes.
 • Pris – Det øvrige faktorene må også sees i forhold til pris.

Passform

Yurbuds kommer med karakteristiske øreplugger som de garanterer at ikke faller ut. Det følger med to øreplugger i forskjellig størrelse, og hvis du velger den som passer best så vil ikke ørepluggene falle ut. De sitter rimelig godt og selv om de kunne isolert bedre mot lyd utenfra så er det helt ok. Jeg hadde sett for meg at ørepluggene skulle være formbare, men det var det ikke.

Yurbudsene kommer med utskiftbare øreplugger i to forskjellige øreplugger.

Mange liker sikkert IM-logoer overalt, men personlig så begynner jeg å bli litt ferdig med det.

Holdbarhet

Nå har jeg ikke hatt øretelefonene så lenge, men Yurbuds tilbyr livstidsgaranti og de virker tilsynelatende solide. Finishen virker likevel noe rimeligere enn det jeg hadde forventet.

Lydkvalitet

Yurbudsselgeren i Regensburg påsto at lydkvaliteten var fenomenal. Jeg er ikke enig, og syntes at lydkvaliteten kanskje er øretelefonenes største svakhet. Når du er ute å løper så det ikke fokuset på lydkvalitet det største i tillegg til at det er vanskeligere å høre nyansene, så i direkte treningssammenheng vil du nok ikke merke lydkvaliteten som negativ. Det er når du sitter i dyp konsentrasjon i et stille rom mens du hører samme sangen 10 ganger mens du bytter mellom ørepluggene at Yurbudsene presterte betydelig lavere enn min toppreferanse Bose IE2. Spesielt når det ble satt på musikk med trøkk i, så syntes jeg lydene gikk litt inn i hverandre og det blir slitsomt i lengden. Som sagt så merket jeg ikke dette når jeg jogget, men det kan jo være noe å tenke på hvis du ønsker å bruke ørepluggene i andre settinger enn trening.

Pris

I USA koster varianten med mic $ 60 og den uten $ 50. I Europa koster de nok noe mer og jeg betalte € 100 til sammen som blir ca. 400 kr per stk. Det plasserer de litt høyt den midtre delen av treet i øretelefoner i treningssammenheng.  Det er mye som er billigere, men også en del som koster mer.

For $ 59 får du også med en kjekk oppbevaringspose, men det oser ikke akkurat eksklusivitet. 

Konklusjon

Gode øretelefoner med gode passform og tilsynelatende solid konstruksjon. Grei/god lydkvalitet for trening, men mangler litt på prestasjonen i stille og rolige omgivelser. Personlig tror jeg det finnes bedre øretelefoner i den prisklassen som f.eks. Sennheisers sportskolleksjon, men det er avhengig av at ørepluggenes utforming passer deg. Om du går opp til dobbel pris får du Bose IE2 som har alt, både topp passform og lydkvalitet. Yurbuds Inspire Pro er alt i alt et helt trygt kjøp, som nok ikke vil skuffe deg. 6 av 10 mulige A-er.

AAAAAAAAAA

Merk at når du velger øretelefoner kan du hovedsakelig velge mellom to typer, en med mikrofon og en uten. Øretelefoner med mikrofon kan brukes til headset med mobil, men vil gjerne føles litt tyngre ut siden mikrofonen veier litt. Bruksområdet kan derfor være greit å finne ut av før du kjøper det.

En liten advarsel om bruk av øretelefoner når du trener i trafikkerte områder. Det kan potensielt være livsfarlig så tenk sikkerhet først.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

8 kommentarer til “Test av Yurbuds – øretelefoner

 1. Selges disse i Norge? I øvre prisklasse kan også Monsters ørepropper til trening anbefales. De tåler godt litt kraftig bass uten at det går på bekostning av lydbildet.

  1. Så vidt jeg vet så selges de ikke i Norge. Når du snakker om Monsters så mener du versjonen som heter iSport? De så gode ut, men har de utskiftbare øreplugger. Når du nevner bassen så spiller faktisk både Yurbuds og Bose-ørepluggene mine mer bass en mitt vanlige headset Bose QuitComfort 15. Det er vistnok bevist for at bassen ikke skal forsvinne når du løper.

 2. Er det lov å konkurrere med ‘lyd på øret’ i Ironman konkurranser? Er ofte forbud mot slikt i andre løp, som f.eks Birkebeinerløpet. Er selv fan av musikk på øret på lange økter, men på konkurranser er det jo greit å ha ørene med seg også, selv om løypa er stengt for trafikk 😉

  1. Det er faktisk strengt forbud å konkurrere med lyd på øret under IM-konkurranser og er diskvalifikasjonsgrunn(!). Er det lov i Challenge seriene mon tro? I såfall så er det kun løpingen, og knappt nok det, at det er forsvarlig.

 3. Hvordan er det med disse ørepluggene og vindsus når en spesielt sykler men også løper? Det har vært så plagsomt med de jeg har prøvd at jeg har latt helt være og bruke øreplugger..Ser endel bruker øreklokker ala koss istedenfor ?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s