Julegavetips til triatleter 2012

Igjen er det på tid for å  bake pepperkaker, sette frem adventsstaken og sette Mariah Carey sitt julealbum på tungt rotasjon. Det er 1. desember og julaften nærmer seg med stormskritt. Triatleter generelt har type-A personligheter så jeg regner med at de fleste av dere har full kontroll på årets julegavehandling 😉 Hvis dere sliter med å finne på hva dere skal kjøpe til triatleter i julegave eller selv er triatleter og sliter med å finne hva du skal ønske deg så får du kanskje en inspirasjon i listen nedenfor. Om ikke du finner noe der så kan du se på listen over julegavetips til triatleter i 2010 og 2011.

Sykkelskjerm fra Ass Saver

Jeg begynner med det rimligste julegavetipset. For 60 svenske kroner (+ 30 kr i frakt) får du geniale bakskjermer fra svenske Ass Saver. Selv kjøpte jeg to stk. og har brukt de med meget godt resultat 🙂 Kan bestilles her eller kjøpes på Antonsport sykkeldelisk for 79 kr.

Ass Saver - På min Charge Plug Racer
Ass Saver – På min Charge Plug Racer
Ass Saver - På min Charge Plug Racer
Ass Saver – På min Charge Plug Racer
Ass Savers - Fåes i mange farger til å matche din sykkel :)
Ass Savers – Fås i mange farger til å matche din sykkel 🙂

Bøker om triatlon/trening

Vinterens mørke gir mange perfekte anledninger til å sitte seg ned med en god bok. For triatleter er det mange gode bøke på markedet og jeg har laget en liste over bøker jeg har lest og kan anbefale. På noen har jeg også skrevet en full anmeldelse.

Langt og hardt - Fra sofagris til Ironman av Fred Atrhur Asdal
Langt og hardt – Fra sofagris til Ironman av Fred Atrhur Asdal

Lykt for sykkel/løp/ski

Selv om det blir mørkt og kaldt så er det fortsatt gode muligheter for å trene ute både på sykkel og løp. En god lykt gjør treningen mye triveligere, og prisen på gode lykter har falt dramatisk de siste årene. Selv har jeg «kinastandarden» Magicshine 808 (går også under navnet DX-lykta) og er storfornøyd med den. Trygg Polaris lykta de selger til 387 kr på bikeshop.no ligner mistenkelig på DX-lykta mi og er helt sikkert mer en god nok.

Magicshine 808
Magicshine 808

Stasj for vintersykling

Om den du kjenner først sykler om høsten/vinteren så er det mye stasj som gjør opplevelsen bedre. Varme overtrekkssokker, skikkelige vinterhansker, vintersykkelsko, en varm hjelmlue, en hals, eller en solid vintersykkeljakke/bib er all mer eller mindre nødvendigheter for å sykling i kaldt vært. Selv kjøpte jeg noen hummerhansker fra Craft og syntes de var utrolig lure siden de både holder varmen bra og gjør det mulig å bruke bremsene som normalt 🙂

Craft hummerhansker
Craft hummerhansker

Cyclocross-sykkel

Nå beveger vi oss opp i kategorien veldig kostbare julegaver. Fra ca. 6000 kr og oppover får du det som etter min mening er den ultimate allround sykkelen. Hiv på noen racerhjulsett og du har prestasjoner på nivå med racersykler og hvis du setter på noen grovere dekk så er du helt sjef på grusveier i «marka». Er selvsagt også mulig å levere med vinterdekk for å kunne sykle sikkert på vinterføre. Les hva jeg syntes om min cyclocross (CX) her. Selv om jeg er svært fornøyd med min Cannondale Caadx så ble jeg litt misunnlig på Hanne Gro Krosvold når jeg så hennes «costum made» Cyfac Megacross. Selv om jeg personlig hadde gått for en mer mandig fargekombinasjon så syntes jeg at hennes farge og utstyrskombinasjon så superfresh ut. Skivebremsene er noe jeg også ønsker at jeg hadde. Sykkelen ble levert av min utstyrssponsor Unaas Cycling.

Hanne Gro sin Cyfac Megacross - Levert an Unaas Cycling
Hanne Gro sin Cyfac Megacross – Levert an Unaas Cycling

Sykkelrulle

Mens noen sykler ute hele vinteren, så velger andre å kutte syklingen helt i de 4-5 måndene det er dårlig sykkelvær. En mer behagelig måte å beholde sykkelformen på er å sykle på en innendørs sykkelrulle et par ganger i uken. De rimligeste gode rullene selges fra rund 1500 kr (f.ek.s Tacx Booster), mens de med fart, distanse og wattmåler begynner fra 2500 kr (Tacx Flow) til de med Virtual Reality/Video-sykling som koster fra rundt 7000 kr (Tacx Genius). Personlig syntes jeg at VR/video-sykling er overflødig og foretrekker ruller med fart, distanse og wattmåler som er stillegående og raske å montere/demontere. Jeg har Tacx Bushido og er helt greit fornøyd. Den kunne vært bedre styrekontroll og mindre støyende.

Wahoo Kickr Power Trainer
Wahoo Kickr Power Trainer

Dette er Wahoo Kickr Power trainer og det er min «drømmerulle», men det blir nok få som får den i julegave siden den ikke er komme i salg enda.

Tur til Playitas

Dette var et julegavetips jeg kom med i fjor også, men jeg tar det opp som et hett tips i år også. Kjøp en tur til treningsresorten Playitas til hverandre, og dra bort en uke i januar/februar for å få litt sol i de tunge vintermånedene . Jeg har bare prøvd Las Playitas på Fuerteventura (ref min vurdering av stedet), men Club La Santa på Lanzarote skal også være en fin plass. Gran Canaria er også et alternativ, men de har ikke resorter som er spesialisert for treningsferier. Mallorca er superfint, men da må du vente til april/mai for å ha en god sjanse for relativt varmt og fint vær.

Playitas - Free you mind
Playitas – Free you mind
Bakkeintervaller - Fuerteventura
Bakkeintervaller – Fuerteventura

Hvorfor ikke sykle bakkeintervaller på Fuerteventura i kort-kort i januar i stedet for å labbe rundt i 20 minus med bakglatte ski?

Ullbekledning fra Icebreaker

Icebreaker er en ullprodusent fra New Zealand som lager ullbekledning i utrolig god kvalitet. Jeg har skrevet mine loveord om merket i dette innlegget tidligere. Det er kostbart, men kvaliteten er mildt sagt imponerende og selv med rundt 20 forskjellige Icebreakerplagg til dagelig bruk på en periode på over 5 år så har jeg ikke hatt et plagg som har blitt utslitt eller ødelagt på andre måter. Samtlige av plaggene jeg kjøpte fra begynnelsen er fortsatt i bruk. Du får Icebreaker i alle prisklasser, fra 150 kr for et par sokker til 2000 kr for en tjukk genser. Jeg liker alle plaggene, men synes at de halvtynne stillongsene og genserne med zip er de mest allsidige. Sokker, luer og hals fra Icebreaker er også en vinner nå for tiden. Anton Sport Sykkeldelisk/Høyfjell der den butikken i Norge med mest utvalg i Icebreaker nå og de har kjørt med en del tilbud på alt i butikken ved flere anledninger i det siste.

Bergen triathlon i en tynn ulltrøye fra Icebreaker :)
Bergen triathlon i en tynn ulltrøye fra Icebreaker 🙂

Sekk fra Osprey Packs

Bare for å gjøre det helt klart så er jeg sponset av Osprey Packs så dere får ta en vurdering om min anbefaling er farget av det. Jeg hadde allerede gangen full av sekker fra Osprey Packs før jeg ble sponset, og nå har jeg enda litt flere sekker og større grunnlag for vurdering. For alle mennesker som er aktive så kan jeg på generelt grunnlag anbefale Talon 11 og Talon 22. Det er i mine øyne de ultimate flerebrukssekkene for å frakte ting i relativt begrenset vekt og volum (som for meg utgjør over 90 % av fraktbehovet). Når jeg reiser langt eller skal bære mye så trenger jeg en større sekk/bag/koffert i tillegg til en liten sekk, men til vanlig hverdagsbruk så er 11 og 22 liter tilstrekkelig for meg. Om du skal gi en sekk til noen som pendler med sekk så kan Osprey Escapist 25 (som har ekstra sykkelvennlige egenskaper) være verdt og vurdere, og hvis du er glad i å pakke veldig lett (driver med klatring/toppturer) så er Osprey Hornet et godt alternativ. Talon 22 fungerer bra til de over, men de andre to sekkene er mer spesialisert mot de bruksområdene jeg nevnte. Hvis sekken skal brukes f.eks. til stiturer på sykkel eller andre tilfeller der fraktevolumet ikke er så høyt så er Talon 11 mer en tilstrekkelig for bedre å ha på ryggen når du er i høy aktivitet. Raptor 10/6 med drikkeflaske er også alternativer, men jeg syntes en Talon 11 (med kjøp av drikkeblære) fungerer like godt i tillegg til å ha et større bruksområdet. Spør meg gjerne om det er noe mer spesifikt dere lurer på. Veil pris på Osprey Talon 11 er 800 kr og Osprey Talon 22 er 900 kr. Røverkjøp med andre ord 🙂

Osprey Talon 22
Osprey Talon 22

Et abonnoment på Inside Triathlon

Inside Triathlon er det eneste triatlonbladet jeg abonnerer på for tiden. 140 kr for digitale 6 utgaver (1 år), men mye gode og dyptgående artikler. Kan bestilles her.

Inside Triathlon - Det beste triatlonmagasinet som er å oppdrive
Inside Triathlon – Det beste triatlonmagasinet som er å oppdrive

Hjulsett fra Unaas

Unaas er min utstyrssponsor og de har nettopp lansert en ny rimligere hjulsettserie med navnet Team. De har rimligere karbon og nav slik at prisene kan presses enda mer ned. Prisene er ikke offisielle enda, men skal være rett rundt hjørnet når deres nye nettbutikk er oppe. Ta kontakt med Espen Unaas på espen@unaas.no hvis du ikke klarer å vente eller stikk innom deres konseptbutikk på Bjerke i Oslo. Trondheimsveien 275 er adressen. Se på Unaas.no eller sjekk deres side på Facebook.

Unaas SS-80 Team
Unaas SS-80 Team

Dette er Team varianten av Unaas SS-80 som jeg har kjørt på i hele 2012. Etter at jeg fikk hjulene i vår så har de ikke vært av sykkelen uten om transport. Jeg er superfornøyd med prestasjonen til hjulene og de går i hard kamp med Zipp 808, som er gullstandarden for allround triatlonhjulsett.

T-skjorte fra Endurance Conspiracy

Når jeg var på Hawaii så oppdaget jeg en liten klesprodusent ved navnet Endurance Conspiracy. Det er den tidligere triatleten Tony DeBoom (broren til den tidligere verdensmesteren Tim) som lager enkle klær med kule sportsrelaterte movier. «The fit shall inherit the earth» er et slagord som går igjen på flere av T-skjortene.  Jeg kjøpte en singlet med det slagordet og en svart T-skjort med teksten «Fit and Vicious» på. Det er mye bra å velge mellom, spesielt nå som 2013 kolleksjonen har kommet. Prisen er mellom 20 og 30 $ for en T-skjorte (pluss 20 $ i frakt). Hvis du bare bestiller en T-skjort vil det ikke tilkomme MVA/toll så prisen blir da 280 kr. Ikke megabillig, men heller ikke så dyrt selv med en fraktpris på samme som selve T-skjorten. Kan bestilles på Endurace Conspiracy sin hjemmeside.

Chrissie Wellington og meg 🙂 The fit shall inherit the earth!

Sportsøreplugger fra Bose IE2

Tidligere i år så vurderte jeg øretelefoner fra Yurbuds. De var helt ok, men øretelefonene fra produsenten Bose med modelnavnet IE2 var mye bedre. Prisen på 800 kr er høy, det er de verdt med mindre du er en vimsekopp som roter bort alt du eier.

Bose IE2

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

13 kommentarer til “Julegavetips til triatleter 2012

 1. Veldig fine tips 🙂
  Likte godt cyclocrossen og hjulsettet 🙂

  Jeg har Magishine lykta jeg og – veldig fornøyd med den. Billig og lyser meget bra!! Har festet den på hjelmen med strips.

  Jeg er derimot ikke så fornøyd med Craft hummerhanskene mine. De jeg har, har ikke windstopper stoff på utsiden – dvs. nå for tiden med -12-15 grader i Oslo så blir det kaldt – selv med ullvanter innerst. Lurt å gå for noen med vindstopper. Men enig, lobster passer perfekt til cx bremser og giring 🙂

  Ellers bruker jeg Osprey Momentum 35 til pendling – beste sekken jeg har hatt noensinne. Kan øke volum til 40l – nok lommer og smarte løsninger for syklister 🙂 Fin å ha på ryggen også

  God jul på forskudd 🙂

  1. Cyclocrossen kunne jeg tenkt meg selv! Hadde vært kult å hatt ett tannhjul foran og 10 bak, og fullstendig matt svart og går (eventuelt matt svart med blank svart detaljer).

   Hvor fester du batteriet når du stripset lykta til hjelmen?

   Når det gjelder Craft hanskene så er de nok ikke beregnet på minus 10 grader og nedover. Hvertfall ikke hvis du ikke bruker armene aktivt (som f.eks. ski). Jeg har noen Norrøna Goretexvotter som jeg bruker når det er skikkelig kaldt, men det går noe ut over følelsen for gir/bremsing. Det finnes nok bedre og mer robuste hummerhansker enn de fra Craft, men siden jeg har solide vintervotter fra før så var jeg på utkikk etter noe litt lettere, men bedre følsomhet og som kunne brukes til løping. At de kostet rett over 200 kr på 30 % på Anton Sport er ingen ulempe for å si det slik. Jeg kjøpte også noen Pearl Izumi Shine Wind Mitt (http://www.pearlizumi.com/publish/content/pi_2010/us/en/index/products/men/run/accessories/0.-productCode-14341106.html) samtidig men de ble raskt for kalde når temperaturen falt som en sten. De blir nok fine å ha senere.

   Så godt du er fornøyd med din Osprey Pack! Selv har jeg aldri prøvd Momentum, men den ser veldig stilig ut syntes jeg. Litt mer nøytral enn de jeg har. Hvis du er på jakt etter en mindre sekk til å sykle med så ville jeg sjekket ut Talon eller Escapist (Raptor er også god, men jeg syntes de andre er mer allsidige).

   God hjul til deg også 😀

 2. Hei igjen

  Takk for tips ang. votter. Jeg tror jeg kanskje skal få for disse og: http://www.norrona.com/Products/4071-11/svalbard-arktis-cotton-mittens

  Jeg har ett par Mountain Equipment eksepdisjonsvotter, men de blir alt for varme og store 🙂

  Når det gjelder hodelykt så bruker jeg så og si nesten alltid sekk når jeg sykler under «mørketiden» – har med meg ekstraskift, mat osv. Da er det veldig greit å kun bruke den korte kabelen som kommer med lykta og feste selve batteriet på topp-håndtaket på Osprey-sekken min. Batteriet passer perfekt «under» selve håndtaket. Da sitter den godt fast uten at den er i veien for hjelm/hodet mitt 🙂 Her kan du se håndtaket: http://www.ospreypacks.com/en/product/commute/momentum_34?tab=features

  Jeg har festet lykta på denne måten (se det første bildet) :
  http://forums.mtbr.com/apparel-protection/magic-shine-helmet-mount-561876.html
  Festet mitt, på Giro hjelmen min, er festet på toppen av hjelmen. Funker perfekt. Lykta sitter som støpt. Klippet av festene som kom med lykta med en gang.

  Jeg digger Momentum sekken. Jeg skrev feil – det er nok en 34 liter som kan bli 42 liter. Jeg trenger det store rommet når jeg pendler til og fra jobben, spes om vinteren. Har ikke garderobeskap på jobben. Da er det greit med litt ekstra vekt på ryggen. Tar det som trening 🙂

  Ha en fin dag og takk for den beste treningsbloggen på nettet 🙂

  1. Når det gjelder votter så har jeg ikke akkurat Svalbard Arktis varianten du linket til. Faktisk så finner jeg ikke akkurat min vott så den er sikkert byttet ut til fordel for den modellen. De ser hvertfall relativt like ut, selv om jeg ikke har skinn på håndflaten. Det som er fint med hanskene er at de er lagt for å brukes sammen med en Norrøna ull/fleecevott på innsiden som enkelt kan tas ut. Det gjør at votten som i utgangspunktet er en ganske varm vott raskt kan gjøres til en mindre isolert vått ved å bytte ut innervotten i ull/fleece med en tynnere sykkelhanske. Hvis du da har de Norrøna vottene, hummerhanskene og et par mindre isolerte sykkelhansker så har du gode muligheter for å finne en god kombinasjon for de fleste temperaturer. Selv så fryser jeg lett på hendene og har vurdert slike ekspedisjonsvotter (som fra Mountain Equipment), men tror det skulle vær veldig kaldt for at det hadde fungert på sykkel. Og blir det under minus 10 så sykler jeg ikke mye ute.

   Det var ikke meningen å pushe på deg en Talon altså. Om Arceteryx sekken din fungerer ok så må du jo ikke bytte den ut.

   Takk for flotte ord om bloggen 🙂

 3. Hei igjen

  Jeg fester batteriet under selve topp-håndtaket på Osprey-sekken min. Bruker kun den lille kabelen som følger med hodelykta. Batteriet sitter da fast og er ikke i veien for hode/hjelm. Jeg bruker så og si alltid sekk under «mørketiden» – derfor er det enkelt valg for meg hvor batteriet skal festes. Her kan du se topphåndtaket: http://www.ospreypacks.com/en/group/commute/momentum_series

  Jeg skrev forøvrig feil i første post – Momentum er 34 liter og kan bli 42 liter ved å forstørre det store rommet. Jeg gikk for Momentum da jeg ofte må ha med bærbar PC til jobb/skole. Vurderte første Talon, men synes Momentum dekket mine daglige behov bedre. Når jeg trener eller er på lang tur har jeg en Arcteryx sekk som er ok. Jeg regner med å kjøpe en Talon, da jeg synes Osprey lager bedre sekker for syklister. Arceteryx er nok mer opptatt av fjell/ski/klatring.

  Takk for tips angående hansker/votter. Jeg går nok for disse: http://www.norrona.com/Products/4071-11/svalbard-arktis-cotton-mittens Er det disse du har og?

  Ha en fin dag 🙂

 4. Oi – det ble to nesten like innlegg….. trodde første innlegget ble borte…hehe :))

  Ja ja 🙂 Jeg bare understreker mine synspunkter som du ser :))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s