Bose SoundSport/SIE2i – Øretelefoner for en aktiv livsstil

I dag kl. 20:30 går TV2 Hjelper deg og der det vil bli testet trådløse hodetelefoner for trening. Selv har jeg ikke hatt noe med selve testingen å gjøre men er med i innslaget for å bidra til et mer dynamisk innslag. Jeg fikk uansett prøvd testtaper og testvinner, og selv om testvinneren var helt ok så vil jeg fortsatt påstå at de ikke er i nærheten av Bose SoundSport/SIE2i med tanke på passform og lydkvalitet.

Bildet fra innspillingen med TV2 Hjelper deg

Å trene med musikk på øre er noe mange foretrekker, men å finne øretelefoner med både en god passform og god lydkvalitet er ikke alltid like enkelt. Tidligere har jeg testet Yurbuds, uten at de imponerte stort.

Bose er en velkjent produsent av både høytalere og headset, og produserer den støyreduserende Bose Quitcomfort 25, som har vært referanseheadsettet blant de som flyr mye. Den siste tiden har de også laget øretelefoner og i fjor kom de med de første modellene beregnet for sport, Bose SIE2i. Du får øretelefonene med og uten mikrofon, og en egen modell for Iphone.

Bose SIE2i har jeg brukt omfattende det siste året. Den er nå oppdatert og heter Bose Soundsport

Bose SIE2i, modellen med mikrofon for Iphone er modellen jeg har brukt det siste året, og jeg kunne nesten ikke vært mer fornøyd. Utformingen på ørepluggene, som av Bose har fått navnet Stayhear er soleklart den beste løsningen jeg har vært borti, der de sitter utrolig god nærmest uten at det er mulig å kjenne at de er der. Øretelefonene leveres med 3 forskjellige størrelser på pluggene noe som gjør at de fleste bør finne seg til rette. Med en god passform så vil ørepluggene også til en viss grad skjerme mot støy fra omgivelsene.

stayhear_tipkit_lrg_acc_bl_xlStayhear-pluggene er de desidert beste ørepluggene jeg har vært borti med tanke på komfort, passform og lydtetting. Det følger med 3 forskjellige størrelser slik at det bør passe de fleste ører.

Når det gjelder lydkvalitet så syntes jeg at den er klar, balansert og behagelig, uten at jeg kan kalle meg en hifi-entusiast eller en spesiell lydkjenner. Lydkvaliteten er hvertfall betydelig bedre enn Yurbuds, og milevis over ørepluggene som følger med du kjøper en Iphone.

Modellen har en styringsenhet med tre knapper, der to av de styrer volumet. Med den siste knappen kan du starte musikk, pause musikk og hoppe over sanger. Du kan også ta imot og legge på samtaler. Jeg har opplevd at mikrofonene har fungert overraskende godt, noe som gjør at jeg kan løpe i motvind hjem fra jobb, samtidig som jeg kan snakke i telefon uten at mottakeren bare hører vindsus.

Det eneste jeg har å trekke ned på Bose SIE2i er at det ikke fulgte med en oppbevaringsveske (som jeg fikk med mine forrige Bose IE2 som dessverre ble gjenglemt på et fly), men det ser jeg at de har begynt å levere med den oppdaterte modellen som heter Bose SoundSport. De runde ledningene har også en tendens til å krølle seg, noe som kan unngås ved å ha flate ledninger, men da går kanskje vekten noe opp, så om det er en bedre løsning totalt sett skal jeg ikke mene for sterkt. Kvalitet koster som regel, så den prisen som er på veil. 1299 kr blir nok i overkant for noen, men med mindre du roter den bort så tror jeg du får det igjen av holdbarhet, funksjonalitet og lydkvalitet.

BoseHer er det som følger med i pakken, ekstra plugger, forlengerledning, klips og oppbevaringsveske. Forlengerledning er praktisk når jeg f.eks. ser film fra Mac-en på rulla og gjør at jeg kan reise meg opp og strekke ut, uten  å ta ut ledningen.

Konklusjon

Bose SoundSport/SIE2i er meget gode øretelefoner for aktive mennesker med topp komfort, passform og lydkvalitet. Om du først har en tusenlapp å bruke på øretelefoner så vil du ikke angre på et par sportsøretelefoner fra Bose.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Bose SoundSport/SIE2i – Øretelefoner for en aktiv livsstil

  1. Fint skrevet Allan. Kunne ikke vært mer enig. Særlig hvor godt de sitter i øret.
    Jeg har brukt Bose In-ear siden 2007 og har slitt ut 2 stk. De fungerer enda men har blitt slitt i ledningene. Men det skulle bare mangle for jeg har brukt de på trening og mens jeg sover. Nå skal jeg prøve Bose Soundsport. De skal vel tåle svette og regn også har jeg skjønt, men de vanlige In-ear har også tålt svette og regn i 8 år 🙂
    Jeg kan anbefale Bose QC 15 også. Selv om de ikke har noe med trening å gjøre. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s