Oppsummering av treningen uke 24 – 33

Nå er det en «liten» stund siden jeg har oppsummert treningsukene mine, nærmere bestemt helt siden uken før Swissman. Jeg har hatt litt dårlig samvittighet for å ikke ha lagt det ut, men har en god grunn. Det var fra det tidspunktet jeg kuttet ut treneningsopplegget til Dave Scott (når jeg oppdaget at Swissman var uteglemt fra planen), og da var begeret fyllt på flere fronter. Da hadde jeg fulgt et knallhard og rigid treningsopplegg til punkt og prikke, men følte meg mer sliten og demotivert enn noen gang. Jeg hadde fått treningsopplegg opp i halsen og klarte ikke å ha noe mer med det å gjøre. Det betydde at jeg sluttet å følge treningsplaner og sluttet å loggføre treningen.

Det er ikke det samme som at jeg sluttet å trene, men å ha en helt annen tilnærming til det. Jeg hadde ikke overskudd når jeg var på startstreken før Swissman og det måtte jeg få tilbake. Ingen trener kunne gi meg tilbake det overskuddet for det var bare en stemme som måtte høres, og det var kroppens stemme. Jeg måtte begynne å kjenne veldig nøye etter kroppens signaler om jeg skulle ha noen mulighet til å få overskuddet tilbake uten at formen dalte. Det var ikke tvil om at treningsmengden og intensiteten måtte kraftig ned, men med å kutte treningen helt eller kun trene rolig så er det vanskelig å få god «trøkk»/fart i beina. Løsningen ble ganske enkelt å høre på kroppen og trene rolig når jeg følte meg sliten, og gi litt ekstra på (2 – 6 minutters intervaller på terskel eller kortere intervaller over terskel) når jeg følte kroppen var klar for det. «Less is more», var mottoet for den potensielle gevinsten ved å øke formen med mer trening var betydelig mindre enn det potensielle tapet ved å trene og konkurrere uten overskudd.

Nøyaktig hvor mye jeg har trent i perioden vet jeg ikke siden jeg ikke har vært innom Trainingpeaks, programmet jeg bruker for å loggføre treningen, siden midten av Juni. Grovt estimert vil  jeg tippe at det har blitt ca. 10 timer per uke utenom uken rett etter konkurranse da jeg har trent betydelig mindre enn det. Det høres lite ut, men Swissman, IM Haugesund 70.3 og Norseman er alle fysisk krevende konkurranser som kanskje krever mer restitusjon enn du skulle tro.

Nedenfor er noen bilder fra treningene i perioden og de har i stor grad vært preget av lystbasert trening fremfor planbasert trening. Dette har gjort underverk for treningsglede og motivasjon 🙂

Triallan - Specialized Shiv - TriNordicSykling på Akrobaten

Triallan - Specialized Shiv - TriNordicSykling i den flate delen av Swissmanløypa

Triallan - Specialized Shiv - TriNordicSykling langs Lake Maggiore, innsjøen der starten av Swissman går

Triallan - Specialized Shiv - TriNordic

Posering ved Stresa langs Lake Maggiore

Triallan - Specialized Shiv - TriNordic - ComoOpp de beinharde 1700 meterne med 17 % gjennomsnitt stigning ved Muro di Sormano

Triallan - Specialized Shiv - TriNordic - Como Triallan - Jenny Hovda - ComoPå vei opp til San Martino kirken ved Lake Como

Triallan - Specialized Shiv - TriNordic - ComoSpecialized Shiv i front med Lake Como i bakgrunnen 😀

Triallan - Jenny Hovda Sykkeltur med JennyTriallan - HUUB Utesvømming er veldig mye gøyere med andre, så det er bare til å annonsere hvor og når du har tenkt å svømme og få flere med deg. Her med Lars Christian Vold, Jan-Sigurd Sørensen og Morgan Hovden

Morten Hornnes - TriallanMorten Hornnes med Norges aller første Polygon triatlonsykkel

Triallan - Specialized Shiv - TriNordicPå sykkeltur i Asker og Bærum

CIMG6974Når været er slik som dette er det fantastisk å være syklist 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 24 – 33

 1. Hei Allan.
  I morges begynte jeg å tenke på å få med et treningsprogram for en mulig IM neste år. Bakgrunnen er at jeg nå følger et treningsprogram for maraton i Oslo om noen uker. Både distanse og opplegget er helt nytt for meg. Treningen min har vært på innfallsmetoden, noe som i år har resultert i kun en triatlon konkurranse. Programmet er spikra frem til start i Oslo. Veldig behagelig å trene etter et fast system, så slipper jeg selv tenke på hva som må planlegges. Jeg bare gjennomfører 🙂 Hva resultatet blir vet jeg jo ikke, men trua på at det blir bra er der.

  Også til mitt spørsmål; har du anbefaling på noen som kan sette opp et treningsprogram for gjennomføring av IM neste år?

  1. Hei Christian. Jeg er også glad i å ha et fast treningsprogram slik at det eneste jeg må forholde meg til er hvordan jeg skal gjennomført programmet, og ikke om jeg skal trene sånn eller slik.

   Det er ikke mange i Norge som setter opp slike programmer. Primært er det Arild Tveiten og Kristin Lie som er spesialister på IM. Nå vet jeg ikke hvordan kapasiteten deres er, men det er mulig å høre med de.

   Alternativt så finnes det flere bøker med ferdigspikrede program der du kan velge ett program alt etter nivå og ambisjon. F.eks. http://www.amazon.com/Start-Finish-Endurance-Triathlon-Ironman/dp/1841263087

 2. Håper kanskje på å fullføre en halv ironman neste år.

  Ser for meg at det kan være lurt å kjøre noen overgangsøkter i blant.

  Litt vanskelig å få til svømming, sykling og løping. Men sykling og løping er lettere å få til. Hvor lang bør en slik økt være mener du? Gjerne et forslag på en økt som kan gjennomføres på hverdager og en i helg eller hvis en har litt bedre tid.

  Takk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s