Svømmebriller fra Zoggs

Svømmeutstyrsprodusenten Zoggs har i år vært tungt inne i triatlonmiljøet denne sesongen, og vært tilstede på alle NC og NM-konkurranser. Det er gledelig at vi får utstyrsprodusenter til å være med på å finansiere triatlonsatsingen, men er svømmebrillene de selger egentlig gode?

Mye utstyr kan vi klassifisere som godt, middel eller dårlig og gi det en tallkarakter eller terningskast. Vurdering av svømmebriller er derimot umulig å gi på generelt grunnlag fordi det er i svært stor grad avhengig av individuelle preferanser. Ansiktsform er avgjørende og her er det overraskende store variasjoner. Bredt ansikt, smalt ansikt, liten avstand mellom øynene etc.

Selv har jeg alltid hatt vanskeligheter for å finne svømmebriller og prøvd mange modeller. Det beste fra Speedo, Tyr, Blueseventy for å nevne noen. Speedo var det beste alternativet, men for at de skulle holde helt tett måtte strikken strammes litt for stramt slik at jeg begynte å få vondt rundt øynene og i hodet etter en drøy halv times bruk. Langt fra perfekt mao, men det fungerte på et vis.

På Skiftesonen Live i april 2012 var jeg innom Zoggs sin stand og kjøpte et par Zoggs Air Fusion. Det var en massiv forbedring, spesielt med tanke på komfort. Tidligere så tok jeg alltid svømmebrillene av i mellom intervallene i bassenget, men nå kunne jeg ha de på hele tiden. Simpelten de beste svømmebrillene jeg har hatt, med god margin. De har en skiftbar bro slik at de vil kunne passe både bredere og smalere ansikt. Mine Zoggs Air Fusion har jeg brukt på hver svømmetrening og konkurranse siden den tiden.

Triallan + HUUB Archimedes + Zoggs Air Fusion + Mallorca

På svømmetur på Mallorca i HUUH Archimedes og Zoggs Air Fusion med klart glass. Mørkt/reflekterende glass er en fordel ved utesvømming, spesielt med sola lavt på himmelen.

Triallan - Zoggs Air Fusion Mirror

Mine nye Zoggs Air Fusion Mirror. Nesebroen kommer i fem farger og to størrelser

Triallan - Zoggs Air Fusion

Mine gamle Zoggs Air Fusion. Pussig at jeg ikke fikk de til å holde tett under Norseman.

«Mrs. Zoggs»,  Tracey Malyon-Knott, mente svømmebrillene mine var modne for utskifting når jeg snakket med henne før IM Haugesund 70.3, og selv om jeg kjøpte et par nye så valgte jeg å bruke de gamle under Haugesund og Norseman fordi de har klart glass i motsetning til de nye med litt mørkere og reflekterende glass. I etterkant er det lett å se at det var en feilvurdering for jeg slet mye med svømmebrillene under Norseman med blant annet at det ene brilleglasse lakk. Grunnen til det ble klar når jeg så på brillene etter Norseman og kunne se at gummien som tetter mellom huden og brilleglasset hadde begynt å løsne, og skjedde mest sannsynlig når jeg hoppet av ferja. Etter 1,5 år med hyppig bruk og kun en badehette som brillebeskyttelse når de har ligget i sekken så kunne jeg ikke forvente annet. Neste gang skal jeg høre på Tracey 😉

Triallan - Zoggs swim goggles

Tre par Zoggs Air Fusion og et par Predator Polarized og de helt nye Predator Reactor

Triallan - Zoggs Predator Reactor

Tracey hadde nok dårlig samvittighet for at hun ikke klarte å overtale meg fra å bruke mine utslitte Zoggs i Norseman, så jeg fikk et par Zoggs Predator Flex og Zoggs Predator Reactor for å prøve ut. De nye Reactor har fotokromatisk glass som betyr at glasset blir mørkere når det er lyst ute og lysere når det er mørkt ute. Stillig! 

Så hvor kan du prøve og kjøpe Zoggs? Zoggs er for tiden til salgs på Zoggs.no, Bikeshop.no G-Max butikkene og diverse svømmehaller. De har også vært tilstede på mange triatlonarrangement.

For ordens skyld så kan jeg informere om at jeg ikke er sponset av Zoggs og har betalt for mine andre svømmebriller fra Zoggs, og jeg får på ingen måte betalt eller andre fordeler for å skrive positiv omtale av produktene. Hvis dere betviler mine skussmål så kan dere sjekke ut denne tråden på skiftesonen.no eller denne fra Oslofjordtri sitt forum.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

6 kommentarer til “Svømmebriller fra Zoggs

 1. Kan bare skrive under på at Zoggs Air Fusion er en favoritt også i det Lingsomske svømmehjem. Etter 25 års erfaring med svømmebriller kan jeg ikke si annet enn at det er de mest komfortable brillene jeg noen gang har hatt. Disse bruker jeg imidlertid bare inne, kanskje jeg skal teste de ute slik du gjør Allan? For utebruk liker jeg best Zoggs Predator polarized.

  1. Har du den mørke varianten med speil? Jed hadde varianten uten og har svømt med den ute i sol, og selv om det ikke var så digg å få sola i øynene med full styrke så gikk det på et vis. Mirror-varianten burde absolutt fungere. Predator Polarized skal jeg teste, men mistenker at de kan ha for stor avstand på nesebroen siden den ikke er utskiftbar. Da pleier det å lekke rundt øyenene nærmest nesten. Men vi får se hvorda de fungerer 🙂

   1. Ja, jeg har den mørke varianten med speil. Funker fint inne i bassenget også, den er ikke spesielt mørk synes jeg. Anvendelig, siden den oppleves veldig behagelig utendørs (Frognerbadet hele sommeren).

   2. Nei, den virker ikke spesielt mørk og er ganske anvendelig som du sier. Kanskje litt lys for de dagene med aller sterkest/lavest sol, men fungerer perfekt i 95 % av tilfellene.

    Jeg liker å svømme med så lyse briller så mulig i bassenget for det kan fort bli litt mørkt og trist i svømmehallene som forsterkes med mørke briller. Tøyenbadet er veldig bra, men når jeg svømte i det svakt belyst bassenget på Holmlia så ble det i overkant mørkt og trist.

 2. Etter mye prøving og feiling har jeg endelig funnet svømmebriller som passer mitt ansikt. Tyr Nesta Pro er egentlig treningsbriller, men kommer i mange versjoner. For Norseman hadde jeg med meg tre nye par for å være på den sikre siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s