Sesongen 2014 er i gang!

Tidligere har 4 uker treningspause vært normalen ved slutten av sesongen og i fjor så ble det hele 6 uker fullstendig uten trening pga et hardt konkurranseprogram og en sliten kropp. Poenget med treningspausen er å gi kroppen en lang fysisk og mental friperiode for å restituere seg fullt ut. Kroppen belastes hardt i løpet av sesongen og risikoen er stor for at det har oppstått småskader/betennelser underveis. For å bli helt restituert fra slike skader så må det gjerne en kortere eller lengre periode helt uten trening. Det er ikke tvil om at formen er i fritt fall i sesongpausen men det er uungåelig. Det er ikke mulig å holde den gode formen over i neste sesong uten å bære en høy risiko for belastningsskader, sykdom og utbrenthet. Les mitt innlegg om forårets treningspause her.

Dette året har vært litt annerledes. I stedet for en synkende form igjennom sesongen som jeg hadde i 2012 så gikk den trøblete formen oppover etter Swissman. Tidligere har jeg gledet meg til sesongpausen men denne gangen var det vemodig at sesongen var over etter IM Wales siden jeg følte meg så bra. Samtidig så ble jeg lei et veldig strengt treningsopplegg og ønsket å trene mer lystbasert.

I årets sesongpause så har jeg valgt å gå for en annen strategi enn tidligere med kun to uker fullstendig treningsfri. Etter det så skal jeg ha en lengre periode med alternativ og lystbasert trening for å ikke ha en så lang periode med strengt treningsopplegg at jeg er passe lei superstrukturert trening allerede i mai. Nå har jeg klokketro på svært strukturert og monitorert trening men tror også at den alternative og lystbaserte treningen kan være vel så gunstig så tidlig i sesongen. Derfor skal jeg svømme, sykle og jogge når jeg har lyst. Jeg skal også ha fokus på alternativ trening og komme inn i en god rutine med styrketrening og fleksibilitet for å være mer robust til treningen som kommer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASesongen startet med å stå en ekstra uke på jobb. Treningsfasilitene for lystbasert trening er ikke spesielt gode siden jeg sjelden har genuint lyst å sykle på rulle eller løpe på mølle. I motsetning til normalt når jeg sitter i et kontrollrom hele dagen så var jeg områdetoperatør for utstyret i et av skaftene plattformen står på. Dette medførte at jeg hadde 170 høydemeter sammenhengede med trapper som jeg gikk/løp opp tre ganger hvert skift. Det tok bare ca. 6 min hver gang, men var skikkelig god trening for hele kroppen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERADet er mye rufsete vær på høsten men med riktig bekledning så kan det bli flotte turer likevel 🙂

IMG_6777

Vi hadde noen dager med regn, vind og kun et par plussgrader. Fia har ikke god bekledning for slik vær og har vært særdeles negativ. 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s