Tøffere enn Knut Holmann?

Siden sykkeltreningen min nå har blitt flyttet innendørs så har jeg sett veldig mye flere TV-programmer enn det jeg har sett tidligere. Nå har jeg tidligere vært kritisk til TV-titting og nesten anbefalt folk å kaste ut TV-en, men på rulla er det lov. NRK sender veldig mange gode programmer og dokumetarer som ligger tilgjengelig på nett som kan sees når det passer deg, som f.eks. når du sitter på rulla.

Mesterens Mester er bra rulleøktmaterialle med en blanding av morsomme øvelser, vakre bilder fra Italia og norsk idrettshistorie. Mange av øvelsene kan du i tillegg gjøre selv for å teste hvordan du ligger i forhold til tidligere idrettsstorheter.

Gårsdagens program med øvelsene Jerngrep og 90 grader var nettopp slike øvelser du enkelt kan ta selv, der spesielt den tidligere padleren Knut Holmann setter en høy standard. Er jeg tøffere en Knut Holmann?

Første øvelse var Jerngrep som ganske enkelt går ut på å holde hele sin kroppsvekt oppe etter hendene så lenge som mulig. Lett vekt og sterke armer er da en fordel.

Triallan - Mesterens Mester - Jerngrep Triallan - Mesterens Mester - JerngrepKnut Holmann holdt lengst i øvelsen Jerngrep og mistet ikke grepet før etter 2:33. Selv tenkte jeg at det skulle bli greit å slå, men så lett var det ikke. Etter 2 min og 20 sek mistet jeg grepet og bittert måtte jeg se meg slått av Knut Holmann. Det må prøves på nytt!

Triallan - Mesterens Mester - 90 grader Triallan - Mesterens Mester - 90 grader90 grader handler kort og godt om å stå i 90 grader inntil en vegg så lenge som mulig. Statisk lårmusklatur er tingen, og noe som kanskje burde passe syklister/triatleter bra? Knut ble ikke den sterkeste her og måtte kast inn håndkle etter 4 min og 37 sek og Susanne Goksør blir stående som vinner med tiden 5:13. Dette var tydeligvis en øvelse som passet meg bedre for lårene mine kollapset ikke før 6 min og 8 sek 😀 

Så er jeg tøffere enn Knut Holmann? Svaret ble både nei og ja. Hva er du???

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

6 kommentarer til “Tøffere enn Knut Holmann?

  1. Hei, jeg greide denne øvelsen i 40 minutter og 2 sekunder.
    Jeg er snart ungdomsskole elev og driver med alpint, hvis de her greide denne øvelsen i under 30 min, hadde jeg nesten dobblet rekorden til vinneren, jeg lurer på om det er viktig å holde armene i ro, fordi dette strev jeg med, kan det hende at jeg hadde mistet noen minutter med armene i ro?

    1. Hei! på en treningsleir for ikke så lenge seidel var det en som var et år eldre enn meg (16) som klarte å stå i 90 graders vinkel i en time og 5 minutter. Da er armene i kors hele tiden. Selv klarer jeg omtrent en halv time med 5kilos ball mellom beina, og armene i kors. Vet ikke om armene har noe å si, men det er uansett sykt bra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s