Jonas første sykkeltur – i en Thule Chariot CX1

Jonas har snart rukket å bli 3 mnd allerede (ja, tiden flyr virkelig), og det er på høy tid at han blir med på sykkeltur. Etter å ha vurdert absolutt alle aktuelle sykkelvogner i detalj så endte vi opp med å kjøpe en Thule Chariot CX1, etter varm anbefaling fra min tidligere TriNordic Team-kollega  Eva Nyström som er med i Thule Crew. Den ble valgt fordi den er/har:

 • God støtdemping
 • Lett og smal
 • Solid og god byggekvalitet
 • Fungerer bra til løping (og vistnok ski)
 • Thule er de eneste som har babyslynge som tilleggspakke som gjør at den kan brukes fra babyen er 1 mnd, mot 9 – 12 mnd + som er normalt.
 • Er aerodynamisk (blir aldri feil!)

Ulempene:

 • Thule CX1 er svindyr og tilleggsutstyret likeså.
 • Sikkerhetsflagget falt av etter første tur

I løpet av de 5 dagene vi har hatt vogna så har den logget 13 timers treningsbruk, og førsteintrykket er veldig bra! Jeg er i enormt fornøyd med mulighetene det gir og det har fungert akkurat like bra som jeg håpet at det skulle. Jonas sitter behagelig og godt beskyttet i vogna og ser ut til å stortrives på tur. For det meste så sover han, men når han er våken så liker han å kikke på omgivelsene rundt seg.

Det er overraskende mange som har sagt at det å få barn forandrer alt, både på godt og vondt, før de ramser opp sistnevnte, altså alle ulempene. F.eks. så kan du bare si takk og farvel til å få trent mye og trent bra. Det har jeg bevist at er bare tull og tøys og sikkert en «god» unnskylding for å gå glidende inn i pappakroppen med en bedagelig hverdag og mye «god» mat. Det fungerer fantastisk godt å ha med spebarn på trening, og det er en veldig flott måte å få trent sammen på og det er en veldig flott måte for Jenny å få både meg og Jonas bort fra leiligheten slik at hun faktisk får gjort noe på egen hånd. Noen hensyn må jeg selvagt ta når jeg sykler med Jonas, som f.eks. unngå veiene med dårlig asfalt og tung trafikk, men tilstrekkelig klær og en flaske melk som matpakke så kan vi sykle i mange timer. Og blir treningseffekten god? Bare prøv å sykle med en 13,5 kgs vogn + 6 kg baby bakpå og med en sykkel med 35 mm dekk og se om du syntes det er lettere enn å sykle på konkurransesykkelen 😉

Thule Chariot CX1 - test - triallan - Allan HovdaThule Chariot CX1 - test - triallan - Allan Hovda-2 Thule Chariot CX1 - test - triallan - Allan Hovda-3Noen lurte på om jeg brukte Shiv-en til å dra vogna med og det har jeg faktisk planer om å gjøre, men inntil videre så fungerer Specialized Diverge absolutt utmerket.
Thule Chariot CX1 - test - triallan - Allan Hovda-4Turen denne gangen gikk til Drøbak og Pavels bakeri 🙂
Thule Chariot CX1 - test - triallan - Allan Hovda-5 Thule Chariot CX1 - test - triallan - Allan Hovda-6 Thule Chariot CX1 - test - triallan - Allan Hovda-7 Babyslynga er nærmest som en liten hengekøye inne i vogna og bidrar til at han sitter godt og får ekstra dempingThule Chariot CX1 - test - triallan - Allan Hovda-8 Med lavt luftrykk i hjulene i tillegg til dempingen i vogna så absorberes ujevnhetene veldig bra.Thule Chariot CX1 - test - triallan - Allan Hovda-9 Thule Chariot CX1 - test - triallan - Allan Hovda-10 Thule Chariot CX1 - test - triallan - Allan Hovda-11 Thule Chariot CX1 - test - triallan - Allan Hovda-12IMG_4033IMG_4016Familien på tur 😀IMG_4034Med joggesettet (må kjøpes i tillegg for ca. 1200 kr) så fungerer den supert til løping også

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

18 kommentarer til “Jonas første sykkeltur – i en Thule Chariot CX1

 1. Den så jo helt genial ut. Den vi kjøpte for tre år siden var så bratt i setene at minsten ikke satt godt i den før han var godt over at år. Ellers er du ett godt eksempel på at man klarer det man vil, men de som ikke vil må få lovt til det også 🙂 (er forsåvidt enig i at folk er veldig rause på å dele ulemper med barn og jeg går nok i den fella selv også en del ganger). Skal se at det å få baby å «dra rundt på» er tidenes formtoppingstips fremover. Mange nye rekrutter til tri-miljøet

 2. Så gøy å se. Selv har jeg lenge brukt løpevognen til Thule (Thule Glide 1) til lengre og korte løpeturer. Ved løping synes jeg det er enkelt å legge turene til stier og veier som ikke har noe biltrafikk. Det gjør at jeg føler meg trygg på at det også er sikkert å ta babyen/barnet med på tur. Dessverre er jeg mer skeptisk til å ferdes på trafikkerte veier med sykkel og sykkelvogn. Det virker for meg mindre sikkert og øker oddsen betraktelig for at «noe galt kan skje». En ting er hva man selv kan kontrollere,men man vet aldri hva man kan møte på veier hvor biler ferdes. ( ikke alle kjører trygt og forsvarlig ) Hva tenker du om dette og hva slags erfaringer har du selv gjort? Er det forsvarlig å ta med ungene ut i trafikken, eller er det jeg som er «hysterisk» ?

  1. Hei Kristian. Jeg syntes ikke du er hysterisk. Din frykt er reel, men er den rasjonell? Er risikoen for at noe galt kan skje når du sykler på veien med vogn større enn f.eks. når du kjører bil? Å kjøre er det aller farligeste de fleste av oss gjør, men likevel så gjør vi det fordi det kan være litt upraktisk å kutte ut bilen av sikkerhetshensyn. Vi har ikke bil og slipper hvertfall i all hovedsak risikoen for at noe galt kan skje der.

   Jeg tar risikoen med å sykle i trafikken men gjør det jeg kan for å redusere risikoen med å være god synlig (har festet refleksvest bak på vogna). Ved å redusere all risiko så risikerer du å gå glipp av fantastiske opplevelser, som f.eks. å sykle til Drøbak med barn og kone i strålende solskinn på nærmest bilfrie landeveier. Det mener hvertfall jeg.

 3. De beste vognene dette, koster litt mer men det får man igjen for på alle måter. Har tidligere hatt Cougar1 og nå CX2. Brukte CX2 som pulk i vinter også med begge guttene oppi, fungerte meget bra.

 4. Hei Allan
  Er CX1 deres eneste vogn, eller har dere en «mer sivil» variant til å trille rundt på hverdagsgjøremål?

  1. Hei Håvard. Vi har også en Stokke Xplory, men den står i Oslo og kommer til å selges. Jonas trives mye bedre i Thule-en (sikkert fordi han kan se ut og ikke opp) og den er mye bedre med tanke på vibrasjonsdemping og fremkomlighet, og opp og ned av fortauskanter. Hadde bare trengt Thule-vogna, så får det heller gå at den kan se i overkant sporty ut for noen anledninger. Det skal også sies at vi måtte kjøpe en veldig rimelig paraplyvogn på Mallorca siden heisen i bygget vi bo i er så smal at Thule CX1 ikke går inni med mindre det ene hjulet tas av (og ytterdørene åpnes dobbelt). Med hyppig hundelufting og gårturer så ble det veldig upraktisk å gjøre de operasjonene hver gang.

   1. Takk for svar 🙂
    Tror nok vi prøver å skaffe oss en «vanlig» vogn til den første tiden, og så blir det Thule når krabaten får et par-tre måneder på baken og kan være med mor og far på tur med litt mer fart.

 5. Hei
  Har selv nettopp bestilt en CX-1, gleder meg til å ta den i bruk. Har du noen erfaringer på hvor lenge man bør bruke «babyhengekøya» inne i vogna. Jeg har tatt med babyinnlegget, den anbefales fra 6-18mnd. Datteren min er 6,5mnd, men er litt liten og veier ca 6,3 kg. Ville du anbefalt å bestille «babyhengekøya» for at hun skal sitte bra?

 6. Hei Allan.
  Hvorfor gikk dere for denne vognen og ikke en Nordic Cab som jeg ser er en del billigere?

  1. Thule var de eneste som hadde babyslynge som muliggjør bruk allerede fra 1 mnd. Vi fikk får når Jonas var 3 mnd og han digget det fra første tråkk 🙂

   1. Takk for svar. Ut i fra det jeg har lest er det ikke mulig å justere vinkelen på seteryggen på Thule vognene, men det stemmer da kanskje ikke?

   2. Hei. Det er ikke mulig å justere vinkelen på rygge, men med babyslynga så er det som en hengekøye som monteres inn i vogna. De sitter veldig bra i den 🙂

 7. Hei igjen, Allan
  Hvordan gjorde du det med flyfrakt av CX1? Setter kursen mot Mallorca i oktober, og CX1 blir selvsagt med på turen 🙂

   1. Ok, da satser jeg på en Prampack 🙂
    Vi blir der i tre uker. Hadde dessverre ikke mulighet til å gjøre en «Allan Edition» ut av Mallorca-oppholdet, men tror dette blir veldig bra 🙂
    Fikk tak i leilighet på airbnb, ganske nært flyplassen/akvariet/Fontanellas. Vi gleder oss masse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s