Oppsummering av treningen uke 14, 15 og 16

Uke 14 – 2014 Totalt 35 t trening

Uke 14, 15 og 16 har vært de beste treningsukene jeg noen gang har hatt. Det er nesten som jeg ikke har lyst å skrive om treningen fordi det gir et feilaktig bilde av treningsmengden som kreves for å oppnå gode resultater (som er langt ifra så mye som jeg har trent). Det kan gi et inntrykk av at kreves så mye trening for å bli god at det er fullstendig urealistisk for selv den mest ihuga og lidenskapelige hobbytriatleten. Det bør også sies at jeg ikke nødvendigvis har trent så mye fordi jeg ønsker best mulig resultater, men fordi det er så moro å sykle lange sykkelturer og at jeg har nesten benyttet hver anledning til å gjøre det. Det ble derfor i snitt rett under 31 t trening per uke i de tre ukene(!). Noe dårlig vær har jeg vært borti med generelt har jeg syklet med vinden i ryggen, solen i ansiktet og et kakestykke ventende på Son 😉

Planen var i utgangspunktet å ta et par rolig dager etter at jeg kom hjem fra jobb i uke 13 for så å trene solid i hele uke 14, 15 og 16, før jeg tok en restitusjonsuke i den halve jobbuken uke 17 for så å ta en kvalitetsuke i uke 18 før IM 70.3 Mallorca i uke 19. Det var et ærlig forsøk, men tre sammenhengende uker med så mye mengde og god intensitet var nok i meste laget, og jeg ser at jeg må enten ta en halv uke restitusjon i mellom eller ta et par doble rolig dager inn i mellom.

Helt smertefritt gikk det ikke, og jeg fikk noen intenst stikkende kneesmerter på den ene sykkelturen (som ble avsluttet etter 18 min), men det gikk tilsynelatende borte dagen etter. Verre var det med den rolig langturen som startet med kvalme og en følelse av at det hadde vært fornuftig å spy, som endte med fulle influensasymptomer (feber, kaldsvette, oppkast og fullstendig ute av stand til å gjøre noe som helst) men som gikk over i løpet av dagen og tilsynelatende fullt restituert til dagen etter.

Det positive er at jeg i hovedsak har tålt treningen godt, trivdes med tilværelsen som «fulltidsutøver» og vært i bedre form enn noen gang. Jeg hadde den mest sinnsyke intervalløkten til Son der jeg lå på 360 watt i snitt på de 5 – 9 min lange dragene og avsluttet det siste draget med 377 watt(!). Det var atpåtil dagen etter den lengste sykkelturen på 212 km og 7 t og 40 min effektiv sykkeltid. Derfor er jeg rimelig sikker på at jeg er på riktig spor med treningen selv om jeg ser rom for noe forbedring.

Triallan - Sykling - Treningsglede Henrik Oftedal og jeg fikk sykler mange og lange turer. Det er jo tross alt litt trivligere å trene med noen andre sammenlignet med mutters alene men det renner ikke over med fulltidstriatleter som kan trene på dagtid.

Triallan - Sykling - Treningsglede Dette er opp en kjent «spreng-feltet»-bakke i et sykkelritt (husker ikke navnet). På solsiden var det fine forhold men på skyggesiden og nedsyklingen var det faktisk enda noe is på veien. Temposykkel kan nemlig brukes til alt!

Triallan - Sykling - Treningsglede Henrik Oftedal, Morten Hansen, Morten Hornnes og Kristian på den knallharde søndagstempoen. Årevis med spesifikk langdistansetriatlontrening har ikke gjort underverker for evnen til rykk-og-napp-sykling, og jeg merket at jeg ikke taklet å sykle oppover med 400 watt særlig bra. Om jeg skulle blitt god i sykkelritt måtte jeg ha jobbet en del med det.

Triallan - Sykling - TreningsgledeAlltid sol i ansiktet på Follos øde landeveier 😀

Triallan - Sykling - Treningsglede På tur med Henning Smogli og Rasmus Lindhardt. Deltidsdagdrivere som meg 😉

Triallan - Sykling - Treningsglede Plutselig kom jeg til Solbergfoss kraftverk på min 212 km lange sykkeltur 🙂 Morsomt!

Triallan - Sykling - Treningsglede Triallan - Sykling - TreningsgledePå sykkeltur med eks-syklist og nyfrelst triatlet Fredrik Skalstad i en flott løype fra Ammerud, rundt Enebakk og noen veier på Follo før kaffistopp i Drøbak og hjem derfra. 

Mandag:  11 t svømming 9 x 300 meter på CSS-fart. 5 t syklings S1 etterfulgt av 45 min overgang på crosstrainer

Tirsdag: 50 min svømming. Intervallsykling i S3 med 9 x 6 min på 322 – 328 watt i snitt hvert drag.

Onsdag: Løpsintervall med 9 x 6 min der jeg vekslet mellom motbakke og flatt. 13 km/t og 7 % stigning i motbakkene og 17 km/t på flatene. Etterpå ble det 2/1/2/1/2 min intervaller på hhv 18 og 20 km/t. 1 t og 10 min svømming. For første gang prøvde jeg Hatha Y0ga på Elixia 🙂

Torsdag: 4 t sykling S1/2. 1 t og 30 min svømming med 10 x 400 meter  som hovedsett.

Fredag: 10 x 5 min sykkelintervall på terskel med 2 min pause. 20 min løp direkte etter syklingen for av 5 min oppvarming, 5 min @ 16 km/t og 5 min på 16,5 km/t og 5 min nedjogging.

Lørdag: 1 t svømming med fokus på teknikk. 20 km rolig løping. 30 min restitusjonssykling.

Søndag: 3 t sykling der 2 t var temposykling med Henrik O og co. Rett etterpå ble det 1 t sykling med 25 min i 15 km/t.

Uke 15 – 2014 Totalt 28 t og 30 min trening

Mandag: 1 t og 15 min svømming (100 + 200 + 100 + 200 m) x 3. 5 t og 30 min langtur S1.

Tirsdag: Terskel og makswatt-test. 1 t rolig svømming og 30 min rolig crosstrainer + 30 min styrke for core og støttemusklatur.

Onsdag: 4 t og 30 min rolig sykling i 2-4 grader og regn/snø aka karakterbyggende vær. 1 t løping rett etter syklingen for å få varmen 🙂

Torsdag:Tilvenningstest før forsøkene på NIH. 30 min på 75 % av VO2-maks etter fulgt av 40 min all-out. 1 t svømming sprint. 1 t Hatha Yoga på Elixia.

Fredag: 1 t og 15 min svømming med 10 x 300 meter som hovedsett. 4 t sykling i IM/70.3 Racepace. Ref: Gullbein på «Big Day»

Lørdag: 1 t rolig svømming

Søndag: 1 t og 45 min rolig løping

Uke 16 – 2014 Totalt 28 og 30 t trening

Mandag: 7 t og 40 min effektiv sykkeltid på rolig laaaangtur. 212 km 😀

Tirsdag: Intervalløkt på sykkelen til Son, og rolig tilbake. Aldri før har jeg vært sterkere med en helt fantastisk watt i forhold til puls. Første 10 min drag ble utført på 331 watt mens de resterende 2-7 dragene (på mellom 5 og 9 min) ble gjort med 360 watt og siste drag på 377 watt! For meg så er det betydelig sterkere enn jeg noen gang har syklet terskelintervaller. Epic-treningdag! 1 t rolig svømmetur

Onsdag: Hjemreise til Haugesund/Sveio for Påsken. Planlagt rolig halvlang sykkeltur med den ble avbrutt etter 18 min etter sterke og uforklarlig smerter i kneet etter bare 10 min rolig sykling. Prøvde å løpe en tur i stedet for å se om det også var smertefullt og selv etter 1 t og 10 min løping kjente jeg ingenting.

Torsdag: 2 t og 30 min sykling i 5 grader og striregn, men det gjorde ingenting for kneet var bra 🙂

Fredag: Sykling med Haugesund Triathlonklubb. 2 t rolig etterfulgt av 30 min på terskel og 20 min hurtig løping og 10 min nedjogging.

Lørdag: 1 t svømming med 20 x 100 meter med start på 1:45. Alle dragene ble gjort på 1:21 – 1:23 min/100 meter som er veldig bra til meg å være 🙂 Brick-økt med (10 km sykling + 3 km løp) x 3. Etterpå ble det en 3 t rolig langtur med Jenny og Mamma 🙂

Søndag: 4 t rolig sykling men halvklein form som ble veldig mye dårligere etterpå før den ble bedre utover kvelden og helt fin dagen etter. Matintoleranse? Mini-influensa? Overtrent?

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s