To Beard or Not to Beard

Dagen i dag var en innholdsrik triatlondag med Østfold triatlon og Xterra triatlon. For de som er interresert i mer enn bare triatlon så fikk de kanskje med seg at det var NM i fellesstart på sykkel i tillegg. Vinneren ble for de fleste fullstendig ukjent Tormod Hausken Jacobsen, noe som er veldig moro. Enda mer moro er det råkule skjegget hans som utseendemessig kunne plassert han skulder til skulder med Kristoffer Hivju i barbarisk kampscene i Game of Thrones.

Tormod Hausken Jacobsen finner årets NM fellesstart for landeveissykling i best tenkelig stil 😀 FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, http://www.procycling.no

Ja, det ser utrolig kult ut, og jeg er misunnelig på skjeggveksten, men er ikke det lite aerodynamisk med så mye skjegg??? Det har heldigvis Chris og Mark, aeroekspertene hos Specialized testet i vindtunnel. Hvilke effekt skjegget har på aerodynamikken ser du i videoen under. Hvor viktig blir det da egentlig å barbere leggene??? Foruten om stilen selvsagt 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

7 kommentarer til “To Beard or Not to Beard

 1. Hei

  Ble litt overrasket over dette resultatet. I August (2014) nummeret av «triathlete» magasinet så har det testet effekten av å shave beina og resultatet er at de sparer mellom 8 – 15 watt på å shave beina, hvor mye de ulike sparer kom ann på hvor hårete de var.

  1. Så Triathlete var i vindtunnel og testet barberte legger mot glatte legger og fikk 8 – 15 watt differanse?? Det hørtes bare utrolig mye ut, men har de fått de resultatene så har de fått de resultatene. Nå har jeg glatte legger, men bruker CEP-kompresjonslegger for å redusere den muskulære skaden i leggene så mye som mulig, så da betyr det hvertfall lite med hår eller ikke på leggene. Testet de kompresjonslegger i vindtunnel også??

  2. Jeg har lest flere steder tidligere at barbering av beina maksimalt sparer deg 5-15sek per 40km TT. Sykkelverdene har jo testet det meste opp igjennom årene så litt rart om noen plutselig finner ut at fordelen allikevel er såpass stor. Jeg stiller meg svært tvilende til at beinhår genererer 15watt motsand, men hva jeg tror om ting stemmer allikevel ikke alltid. Skulle gjerne sett disse testene.

   1. Se denne. Nesten så Eg tok fram høvelen på jobb…
    Men må nok heller kjøpe meg noen komp legger.

   2. Nå har jeg sett videoen og ble overrasket. Jeg får vel bare spise hatten min. Dessverre har jeg begynt å lure på hvor mye jeg kan spare på å barbere armene også…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s