Barber leggene nå!

I forrige innlegg To Beard or Not to Beard så delte jeg Specialized sin video om hvor mye (eller rettere sagt lite) du sparer på å ta skjegget. Derfor så skulle vi tro at det er forholdsvis lite på å barbere beina også. Var det en riktig antakelse fra min side??? Tydeligvis var jeg helt på jordet med den antakelsen og heldigvis så slapp Specialized ut en nye video nå der de har testet ut barberte VS ubarberte legger i vindtunnelen. Forskjellene var i aerodynamikkens verden enorme med i snitt 70 sek besparelse på 40 km! Det utgjør 2 min og 37 sek på Ironman 70.3 Haugesund og over 5 min på en fulldistanse. Det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt. Sjekk ut videoen under.

For mange år siden så delte jeg innlegget Moments of «Glory» 1 og Moments of «Glory» del 2 der jeg tok opp hårfjerningsmetoder. Min anbefaling er følgende: har du mye hår på leggene så fjerne det først enten ved hjelp av hårfjerningskrem eller barbermaskin. Vedlikeholdet gjøres med høvel i dusjen etter trening etterfulgt av innsmurning med lotion/olje 🙂 Har du tid til å la vær???

Før Ironman 70.3 Mallorca 2011 🙂 Med Veet hårfjerningskrem (for menn selvsagt ;))

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

10 kommentarer til “Barber leggene nå!

 1. Kjære tid Allan. Hadde aldri trodd jeg skulle ta frem høvelen å barbere leggene, men nå må jeg virkelig vurdere det – kona kommer til å ta livet av meg!!! 5 minutter på Hsund………..høres jo helt absurd ut. Jeg vurderte ny hjelm, SpeedAiro. Har en Cat med lang bakdel, helt forferdelig å ha på hodet – helt uaktuelt. Men K. Lie mente at hjelmbytte med optimal sitte stilling ville gi meg max 2 minutter på 180K. Så jeg kjører ordinær hjelm. Men kan det stemme at da en aerohjelm gir meg 2 minutter og en leggbarbering 10 minutter på 180K????

  1. Hei Asbjørn.

   Du har to valg, enten barbere beina eller ha kompresjonslegger 🙂 Det er sjelden vindtunnel lyger, så 2,5 min stemmer nok.

   Nå vet jeg ikke hvor Kristin Lie har ervervet sine aerokunnskaper fra, men hjelmbytte med optimal sittestilling har veldig mye større potensiale enn 2 min. Bare fra landeveishjelm til den beste tempohjelmen skilte det 10 min på meg(!) og fra dårligst til best tempohjelm skilte det 7 min. Sittestilling har enda mer å si enn det igjen. SpeedAiro, Gira AirAttack eller Specialized Evade bør du seriøst vurdere 🙂

   1. Fram med høvelen!. Men akkurat nå er jeg mer bekymret for vindstyrken yr.no ypper med på meldingene. 10-12 ms sørlig langs kysten – liten kuling det:-( Det vil vel si at vi får motvind hele veien hjem over til Hsund det?. Da er det bare å skinlegge tidsmålet for i år, men men været kan man jo ikke gjøre noe med. Lykke til på søndag Allan:-)

   2. Grattis med sølv Allan. Det ble 2.21 på sykkeldelen i Hsund på meg, med 12 år gammel MTB hjelm. Når jeg først har kjøpt temposykkel og har såpass med trykk i beina så får jeg bestille meg en Giro AirAttack til Køben i august – da henter jeg vel et par minutter til kanskje. Lykke til videre med sesongen.

   3. Det er mye å hente på ny og aerodynamisk hjelm. Tipper raskt 5 min mellom en MTB hjelm kontra en Giro AirAttack, Specialized Evade o.l.

  2. Ja merket at hjelmen drog litt luft når jeg kom opp i fart, snittfarten min i 2012 var 31,7, nå 38,1. Følelsen i år var at hjelmen var litt brems. Hvis du hadde budsjett på 1500 +\-, opptatt av komfort, men også de aeroe egenskapene. Hvilken hjelm hadde du personlig valgt?

   1. Må er jeg sponset av Specialized og litt farget av det. Evade syntes jeg er den kuleste aerohjelmen men Giro AirAttack er også veldig god selv om jeg ikke syntes den er like kul utseendemessig 🙂 Evade har en veil pris på 1999 men jeg tror noen selger den til 1600 kr (f.eks. MX Sport Raglamyr).

 2. Men hvis man har på seg 2xu kompresjonslegger (slik jeg har) blir vel effekten den samme som «shavet» legger? Eller sier studien noe om dette??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s