Bekledningstips Ironman 70.3 Haugesund

Hvilke bekledning du bør bruke til IM 70.3 Haugesund i morgen?, er et spørsmål jeg har fått mange ganger den siste tiden. De siste værmeldingene tyder på halvlav temperaturer men lite regn og vind. Å bli for kald er lite trivelig og dessuten prestasjonsreduserende, samtidig som flagrende bekledning gir betydelig dårligere aerodynamikk i tillegg til risiko for å bli for varm.

2014-07-05_18-51-10

Med det meldte været over er min anbefaling følgende:

  • Løse armer – Gir god varme og er veldig raske å ta på. Kan eventuelt brukes under våtdrakten.
  • Hansker – Å miste følsomheten i hendene er både ubehagelig og kan gjøre det vanskelig å spise mat, bremse presist etc. I tillegg er varmetapet igjennom hendene stort og noe som kan være en god investering å ta på seg.
  • En tight vindvest (men den må være skikkelig tight ellers koster det mye tid)
  • Tå-overtrekk og tynne ullsokker – Ref innlegget Unngå kalde føtter på syklingen

Dropp for all del store og flagrende jakker. Været kan virke veldig kaldt i begynnelsen, men føles ofte varmere når du kommer i gang med syklingen og det er stor risko for at en jakke blir for varm.

   Min «standard»-utrystning. Aero-kolleksjonen til HumanSpeed

 Løse armer, hansker og en tight vindvest varmer godt uten at det er tidskrevende å ta på eller gir stor aerodynamisk ulempe. Vindvesten min fra Humanspeed er ikke helt tight nok, og jeg kommer derfor kun til å bruke lange armer, om jeg i det hele tatt gjør det.

Tight vindvest, løse armer, hansker, tå-overtrekk på skoen og eventuelt tynne ullsokker er mine beste tips for konkurranse i halvkaldt vær.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Bekledningstips Ironman 70.3 Haugesund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s