Ironman 70.3 Haugesund – Tidenes triatlonfest

IM 70.3 Haugesund tok triatlonnorge med storm i 2012. Til tross for en lunken deltakerliste som ropte økonomisk ruin gikk prims motor Tone og Ivar på med krum nakke for å arrangere konkurransen igjen året etter.

Nå, for tredje året var det duket for triatlonfest i Haugesund med et rekordhøyt antall deltakere, en organisasjon med to år mer erfaring og en by som bare ventet på å ønske tusenvis av triatleter varmt velkommen.

For en konkurranse, for et arrangement og for en stemning! Et typisk norsk vestlandsvær så ut til å kunne legge en liten demper på festen men det skjedde ikke. Igjen så klarte Tone, Ivar og alle de frivillige å overgå fjorårets fantastiske arrangement, og igjen så klarte Haugesund og Sveios innbyggere å by opp til fest og den elektriske semningen på Indre Kai.

Noen gamle og småbitre menn har uttrykt sin misnøye over at begrepet Ironman utvannes med å brukes i sammenheng med 70.3, såkalt halvdistanse. Tidligere befant jeg meg også i den gruppen som mente at begrepet Ironman kun burde brukes på oss «eksklusiv» gruppe mennesker som har fullført den «fantastiske» bragden med å svømme 3,8 km, sykle 180 km og løpe 42,2 km. Nå har jeg endret mening. Halvdistansen muliggjør at veldig mange flere har en realistisk mulighet til gjøre noe fantastisk. I løpet av søndagen fikk jeg sett så utrolig mange fantastiske prestasjoner og personlige seire at jeg fikk gåsehud gang på gang. Jeg ble rett og slett dypt imponert over personer som fullførte Ironman Haugesund (70.3 for de som syntes det er viktig at det presiseres), med et utgangspunkt som de fleste vil beskrive som håpløst. Det er viktig å huske på at de aller fleste nordmenn i sin beste fysiske alder ville vært sjanseløse til å fullføre en halvdistanse og at i det hele tatt å fullføre er veldig sterkt. Ikke bare fullfører de, men de tar solid personlig rekorder og bryter store barrierer. De gjør noe som kanskje både de selv og andre ville sett på som umulig for kort tid siden. «You are an Ironman», er et begrep det kan ha gått litt inflasjon i, men etter å ha sett alle de gigantiske personlige seierene i løpet av helgen så stemmer jeg i.

Triallan - Ironman Haugesund - InspirationalDette var Anuj fra India, som sammen med en kamerat tilfeldigvis forvillet seg syklende til Lyngholm og min mor inviterte med hjem mens de ventet på taxien som skulle ta de tilbake til Haugesund. Lenge lå han som aller siste deltaker, men fullførte i god stil og med Indisk flagg over hodet. Hans foreldre fløy faktisk fra India til Haugesund på fredag og tilbake på mandag(!), kun for å se sin sønn komme i mål.

Det har vært en utrolig morsom og hyggelig helg, og utallige mennesker har kommet bort til meg og hilst på, og sagt at de leser bloggen og jeg inspirerer de. Sannheten er at det er dere som inspirerer. I ærlighetens navn så har jeg hatt en lett vei inn i triatlon. Andre har måttet gå en lang, kronglete, bratt og hard sti for å komme dit. Å se det motet, målrettheten og den ustoppelige viljen gir de min dypeste respekt. Jenny og jeg stod sammen med mange andre og heiet på de siste som kom i mål, og for min del var det nære ved å bli en tårevåt opplevelse. Imponerende, inspirerende, rørende og vakkert. Det ble på godt norsk «emotional». Det minnet meg på at det handler om så mye mer enn å bli en «Ironman».

Jeg vil takke arrangørene Tone, Ivar og hver eneste av deres trofaste frivillige. Jeg vil takke samtlige av deltakerne og absolutt alle som stod og heiet på. Jeg vil takke dere for tidenes triatlonfest!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

6 kommentarer til “Ironman 70.3 Haugesund – Tidenes triatlonfest

   1. Ja, og det var verdens beste opplevelse😊 skal definitivt gjentas😊 flott race report også! Masse lykke til videre i sesongen👍

 1. Gratulerer med et godt løp og et godt resultat!

  Jeg er litt nysgjerrig på hva du hadde i gjennomsnittspuls (av maks) på både sykkel og løp? Skal selv delta på IM Copenhagen og er usikker på hvilken puls (/pulssone) jeg skal ligge meg på under en lang konkurranse…

  1. Hei Marius. Jeg har ikke peiling på hvilke puls jeg lå i under hverken sykkel eller løp, men skal sjekke det ut. Jeg ser kun på watt når jeg sykler i kombinasjon med den subjektive følelsen av hardhet. På løp så er det primært følelsen og kilometer-tiden (autolap hver km på klokka) som styrer. Puls har aldri vært noen god indikator for meg i konkurranse. Når du er spent/nervøs så er gjerne pulsen høyere i tillegg til at pulsen stiger ved samme intensitet når du blir dehydrert (uten at det er noe farlig eller prestasjonsnedsettende ved det nødvendigvis).

   Beklager de lite konkrete rådene altså, men puls ville jeg rett og slett ikke tenkt så mye på. Det bør kjennes relativt lett ut i begynnelsen på syklingen hvis du skal kjøre jevnt, noe jeg i aller høyeste grad anbefaler. 90 % eller mer startet altfor hardt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s