10 timer sykling på en dag :D

For en uke siden så spurte jeg om noen var lysten på å bli med på en lang sykkeltur, nemlig tur/retur fra Hvervenbukta til Son ganger tre. Det var nok flere som hadde lyst å være med, men det var en ordinær arbeidsdag så jeg hadde ikke så store forvetninger om selskap. Heldigvis var den sporty triatlet som var akkurat begynt ferien og stilte opp på Tusenfryd kl. 05:40 🙂 Espen ble med på to av de tre rundene og det gjorde dagen min veldig mye morsommere og mer underholdene. Rart hvor raskt 6 timer kan gå på sykkelsete 🙂 Data fra turen kan du se på Strava.

Son x 3

TriallanKlokka ble 05:09 før jeg kom meg avgårde og det var lyst, fint og lite traffik. 

Triallan - Son - Specialized ShivSelv om å ha syklet forbi Café Soon 3 ganger så ble det ingen kaffi&kake der. Kun et par min stopp for å fylle vannflasker og så sykle videre 🙂 Takk for turen Espen!

Triallan - Polar V800 - Foss Sport En lang dag på sykkelsete 😀

Triallan - Baker Hansen Havrespelt - Foss SportNoen lurer på hva jeg spiste underveis og det var ganske nøyaktig 8 stk brødskiver med Baker Hansen havrespelt med peanøttsmør og honning i tillegg til 2 stk Baker Hansen müslibarer. Foruten om dette var det kun vann. Dette er i utgangspunktet standardkosten for treningene mine. Sportsdrikk tåler jeg dårlig, gel og vanlige energibarer er altfor søte til å kunne brukes i lengden (konkurranser er unntaket). Det som noen reagerte på var at jeg syklet de første 5 timene uten noe mat, før jeg gikk over til å spise 2 skiver hver andre time.  Dette er både av praktiske hensyn siden jeg ikke hadde plass til mer en 8 skiver i baklomma i tillegg til at det bedrer kroppens evne til å forbruke fett som energi, noe som er en veldig viktig egenskap i utholdenhetsidretter som går over så lang tid. Det er heller ikke farlig, skadelig eller gir dårlig treningseffekt om det tilvennes gradvis. 

Hvorfor sykle 10 timer?, var det også noen som spurte om. Trialon for meg handler mye om å presse grenser. Det lengste jeg hadde syklet tidligere i form av kilometer var 250 som var når jeg syklet på «Harrytur» til Svinesund i fjor, og i form av tid er det når jeg syklet 9 timer på Fuerteventura i 2013. Derfor var det naturlig for meg å prøve å sykle enda litt lengre i år. Så får vi se om det blir Trondheim – Oslo eller det enda mer forlokkende Jotunheimen Rundt en gang i fremtiden 🙂 Forøvrig så kan jeg si at turen gikk veldig bra og jeg følte meg overraskende fresh på slutten så jeg avsluttet med terskelintervaller 😀 Anbefales!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “10 timer sykling på en dag :D

 1. Hei Allan.

  Karwan her.

  Jeg har noen spørsmål ang nxtri.

  Kan du sende meg melding/ringe på mitt nr;
  948 81 592

  Karwan.

 2. Hei Allan!

  Lest bloggen din en stund nå. I oktober i fjor så bestemte jeg meg plutselig for å trene for et triathlon ( hovedsak Norseman). Jeg kunne da ikke svømme en meter crawl og syklet ingenting. Nå har jeg vært på mange turer over 100 km på sykkelen (151 som lengste) og i går hadde jeg en svømmeøkt på 5x600m. Det er definitivt svømmingen som har vært mest frustrerende, så liker at det har gått litt fremover.

  Tingen er at jeg ikke har deltatt på noe triathlon i det hele tatt, og lurte på hva du tror kan være det beste å starte med? Har også en tanke om å kaanskje melde meg på trekningen for Norseman neste år.

  God sommer 🙂
  Michael

  1. Hei Michael. Svømmingen er en stor terskel å overkomme for de aller fleste, spesielt de som er gode i andre idretter fra tidligere. Jeg vet ikke hvor du bor men Ironman 70.3 Haugesund er en fantastisk konkurranse å starte med. I forkant ville jeg kjørt noen treningstriatlon eller sprintkonkurraneser for å teste hvordan det fungerer. Norseman er dessverre ikke enkel å få plass på så hiv i et lodd, om du føler deg klar eller ei 🙂 Det er nok av tid til å trene på om du får plass 🙂 Lykke til

 3. Takk for svar 🙂
  Bor i Oslo, men skjønner at man må være raskt ute for Haugesund, så definitivt neste år!
  Dagene etter jobb går storsett til trening, så blir som regel 5-6 dager i uka. Hiver inn et lodd så får vi se hva som skjer 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s