Til valg for bedre sykkelveier

Kommunevalget er rett rundt hjørne og om du har en formening om hvordan du ønsker at din kommune skal bruke ressursene sine så er det viktig å bruke stemmeretten. Kommunevalg er i grunn ganske moro da det du stemmer på faktisk kan utgjøre en synlig forskjell der du bor.

Sist kommunevalg så stemte jeg, av en eller annen grunn på Høyre. Det skjer ikke denne gangen for etter 18 år med roret for Oslo så er det tydelig hva de prioriterer. Sykkelvei er definitivt ikke en av de! De har vannskjøtet det fantastiske potensialet for å gjøre Oslo til en sykkelby, og det kommer jeg aldri til å tilgi de for.

Bilde 10.09.15, 16.19.04 Har vært å stemt i dag. Høyre ble det ikke.

Bilde 26.08.15, 10.39.12Dette er sykkelveien langs Mosseveien og en sykkelvei med 137 000 syklister som har passert i år. Ikke spesielt imponerende!

Hvorfor er sykkelveier så viktig? Med dagens klimasituasjon hengende over oss så må det endring til. Vi kan ikke fortsette å bruke kjøretøyer på 2 tonn for å frakte 1 stk. menneske på 75 kg. Miljøbelastningen er enorm, også om du har elbil. Buss er bedre enn bil, trikk er bedre enn buss og tog er bedre enn trikk. Likefullt så er ingenting i nærheten av å matche sykkel med tanke på klimautslipp. Når vi i tillegg legger til bedre folkehelse og økt tilfredshet så er økt sykkelbruk en vinn-vinn-vinn-situasjon. Jeg ser ingen argumenter for å ikke satse hardt på sykkel.

Det har Høyre i Oslo uansett ikke gjort og nå må det endring til. Jeg sykler mye, både til trening men også for å dra å handle mat og generelt komme meg rundt i Oslo. Det er utrolig effektivt, men samtidig litt risikabelt da jeg i all hovedsak sykler på bilveiene siden sykkelveiene er enten elendige eller ikke eksisterende. Derfor forstår jeg at mange, spesielt kvinner lar være å sykle pga de føler seg utrygge i trafikken.

Så hva må til? Det er opplagt. Det må bygges skikkelige sykkelveier der det er mulighet å sykle raskt og sikkert uten risiko for å sykle på gående. For å få det til så må det settes av penger til det, eiendommer på eksproprieres, trær må hugges og sykkel må prioriteres før bilene. Det er ikke vanskelig, men krever nettopp den prioriteringen.

Bilde 05.09.15, 13.31.36Det er overraskende hvor mange bilister som ser på sykkelveien (som går her på høyre side) som et godt egnet sted å parkere. Det må en mentalitetsending til.

Så hva stemmer jeg? I sterk konkurranse med Venstre så var det Miljøpartiet De Grønne som kom seirende ut av kampen om min stemme. Litt ironisk gjerne siden det er et parti som på nasjonalt nivå helst ønsket at jeg, og alle andre som jobber i oljenæringen skulle vært arbeidsledige. Likevel så får de min stemme fordi de så tydelig uttaler at privatbilismen i Oslo må ofres til fordel for blant annet sykkel. Så får vi vente i spenning på å se hvilke innflytelse de får og i hvor stor grad i har gjennomføringsevne.

Bilde 10.09.15, 16.00.52Korrekt antrukket gikk jeg i dag og brukte min stemmerett D

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Til valg for bedre sykkelveier

  1. Synd ikke Miljøpartiet styrte da Festningtunnelen ble vedtatt. Da hadde veien gått over Rådhusplassen mens Tjuvholmen og Sørenga ikke hadde eksistert. Men det hadde vært umulig å kjørt med bil gjennom Oslo da!

    1. hehe. Det er helt sikkert ikke alt som hadde vært bedre om MDG hadde hatt mer makt tidligere, men det forsvarer likevel ikke hvorfor det sittende bystyret har gjort en så begredelig jobb for å gjøre Oslo til en sykkelby. Blir spennende å se om det blir et maktskifte og om det blir noen endring 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s