Halvkællen Triatlon – har den en fremtid? 

5.juni gikk historiens aller første utgave av Halvkællen triatlon av stabelen, en trialonkonkurranse med 1900 m svømming, 90 kilometer sykling og 21 km løp. Det var kun en uformell testkonkurranse for å se om dette kunne være noe å satse på.

Fredrikstad Triatlonklubb var arrangøren, men merk at løpet hadde start, skiftesoner og målgang i Tunevannet, i Sarpsborg, ikke Fredrikstad (for de lokale er det ytterst viktig å presisere forskjellen ;))

Triallan - Allan Hovda - Halvkællen triatlon 2016_-7
Tunevannet i Sarpsborg, ikke Fredrikstad 😉
Triallan - Allan Hovda - Halvkællen triatlon 2016_
Testløp er en god anledning for å gjøre klassiske nybegynnerfeil. Selv monterte jeg platehjul på sykkelen kvelden før konkurransen og glemte helt ut at jeg ikke har en ventilovergang for å pumpe opp dekket (kunne brukt en patron da, men da hadde jeg måtte haike hjem om jeg hadde punktert i konkurransen). Måtte derfor heller haike til startområdet i Peugeut-en i bakgrunnen for å rekke start 😀
Triallan - Allan Hovda - Halvkællen triatlon 2016_-6
Finfin skiftesone

Tunevannet var utgangspunktet for konkurransen med start, skiftesoner og målgang på samme sted, og det var et veldig godt utgangspunkt for en triatlonkonkurranse med tanke på størrelse og logistikk.

På konkurransen så gikk svømmestarten på motsatt side av Tunevannet i forhold til skiftesonen og distansen kunne enten svømmes (500 meter) eller løpes til (1 drøy kilometer). I en eventuell ”skikkelig” versjon av konkurransen så regner jeg med at svømmestarten går fra samme sted som skiftesonen, og regner mangel på skikkelige bøyer er skylden for at svømmeløypen ble lagt opp på den måten. Det var uansett en flott svømmeløypa og et vann jeg tror blir raskt varmt når sommeren kommer.

Triallan - Allan Hovda - Halvkællen triatlon 2016_-2 Triallan - Allan Hovda - Halvkællen triatlon 2016_-3 Triallan - Allan Hovda - Halvkællen triatlon 2016_-4

Syklingen var en flott og variert 90 kilometers løype. Den var særdeles lite teknisk og med generelt god asfaltkvalitet foruten om noen deler i begynnelsen og på slutten med langsgående telehiv. Jeg vil kalle løypa i all hovedsak flat, med noen mindre stigninger, som etter min smak er akkurat passe. Nå ser jeg mest ned i asfalten eller på watten på Polarklokka når jeg sykler, men vil likevel definere sykkelløypa som naturskjønn, ut ifra det jeg fikk med meg.

Triallan - Allan Hovda - Halvkællen triatlon 2016_-5

Helt på tampen ble løpeløypa endret fra en 21 kilometer runde til en 5,25 kilometers frem og tilbakestrekning (altså ca. 2,5 kilometer langs vannet, snu og løp tilbake samme vei). Dette skyldes ekstra frivillige som muliggjorde en slik endring. Det passet meg midt i blinken for da får jeg sett familien fire ganger underveis og har full kontroll på konkurrentene. I tillegg kunne jeg heie på de andre deltakerne underveis og det er faktisk ganske moro. En kortere rundt og rundt-løype er veldig mye mer tilskuervennlig og kan gjøre det spennende å følge med på. Personlig liker jeg det mye bedre som deltaker også og håper det er en løsning de velger.

Triallan - Allan Hovda - Halvkællen triatlon 2016_-8
Nr. 1? Nope, nr. 2. Hadde ærlig talt ikke ventet noe særlig konkurranse, men så feil kan jeg ta. Moro med konkurrenter som presterer bra, spesielt siden jeg har mulighet for revansj på Norseman 6.august.
Triallan - Allan Hovda - Halvkællen triatlon 2016_-10
Kjell Magnus Antonsen gruset meg, rett og slett! Selv med 291 watt på sykkelen så var det ikke i nærheten av nok. Hatten (capsen) av for den!

Så har Halvkællen triatlon en fremtid? Det håper jeg så inderlig. Vi trenger flere triatlonkonkurranser i Norge, og selv om jeg digger Ironman 70.3 Haugesund skikkelig så har en lavterskelkonkurranse med samme distanse absolutt vært noe jeg har ønsket (Halvfet har vært et godt alternativ). Det er veldig moro og logistikkmessig enkelt med en konkurranse der du henter startnr. 45 min før start, gode fasiliteter for familien og kan være hjemme i Oslo igjen til kl. 14 om du ønsker. En avslappet lavterskelkonkurranse med god stemning var akkurat det jeg ønsket meg og der scoret Halvkællen triatlon 10 av 10. Jeg håper virkelig de arrangerer konkurransen igjen til neste år og håper så mange som mulig velger å delta. Det skal hvertfall jeg.

Jeg vil takke Thomas Andresen og arrangør Fredrikstad triatlon og ikke minst de frivillige for å gi oss en kjempeflott konkurranse og opplevelse.

Triallan - Allan Hovda - Halvkællen triatlon 2016_-11
Noen nevnte på min blogg at jeg burde få meg platehjul, så da var det ikke noe annet å gjøre enn å få tak i et platehjul fra Equinox. Det krever vist at jeg får meg en adapter for å faktisk få det pumpet opp i tillegg 😉
Triallan - Allan Hovda - Halvkællen triatlon 2016_-9
Racebaby Jonas var med og stortrives ved Tunevannet der han kunne passe på Matilda, sin onkel og tantes bichon frise.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Halvkællen Triatlon – har den en fremtid? 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s