Oppsummering av treningen uke 1

En nye uke er unnagjort og treningsmessig ble det en bra uke. 11 timer og 25 min trening totalt. 4,5 t svøm, 4,25 t sykkel, 1 t løp og 1,5 t ski. Det kan virke litt forholdsmessig mye svømming og lite sykkel og løping, men jeg er fornøyd med fordelingen. Jeg var i dårlig svømmeform etter 4 uker uten svømming og syntes derfor jeg måtte fokusere litt på det i forkant av swimcampen i Holmestrand til helgen. Den gleder jeg meg til!

Mandag: 1 t svømming i Tøyenbadet. Fokuset var å finne tilbake til «vannfølelsen» jeg hadde før Cozumel. For å få det til så begynner jeg økten med svømming sidelengs (Ref tidligere blogginnlegg https://triallan.wordpress.com/2010/11/13/eureka/) for å få god linje i vannet. Jeg tar også øvelsen sculling for å få tak på vannet. I tillegg så svømmer jeg en del med pullbouy og snorkel samtidig for å isolere armbevegelsen fra bein og pusting. Da er det lettere å få innarbeidet et godt armtak.

Tirsdag: Det var planlagt en 1 t og 30 min rulleøkt med 20 min løping etterpå men pga at jeg klarte å bruke nesten hele dagen på Oslo Sportslager ble det treningsfri og økten flyttet til onsdag.

Onsdag: Da fikk jeg stått opp tidlig og kjørt 1 t og 3o min på rulle i sone 2. 20 min oppvarming og 10 min nedkjøring. Gjennomsnittspuls i den ene timen i stabil sone 2 var 151 BPM. Umiddelbart etterpå var det å kle godt på seg og avslutte økten med 20 min jogging i sone 1.  På kvelden ble det 1 t og 15 min svømming i Tøyenbadet. Samme fokus som forrige svømmeøkt.

Torsdag: Det ble en ny 1 t og 20 min svømmeøkt. Vannfølelsen er på vei tilbake, men styrken er ikke helt tilbake på topp så det ble hardt å holde nogenlunde teknikk de siste 15 min. Det ble også 45 min løping på mølle i varierende tempo/intensitet. Fartslek kalles det og tempoen gikk fra 10,5 km/t til 15,5 km/t i intervaller fra 1-3 min. Intensiteten skulle ligge mellom lav sone 2 og medium sone 3 som for meg vil si mellom 145 til 165 BPM. Farten og lengden på intervallene ble styrt etter tilfeldighetsprinsippet innenfor de gitte rammene.

Fredag: Denne økten var opprinnelig planlagt på lørdag, men for å skåne naboene for veldig lang rullesykling så ble den utført på fredags formiddag. Det var 2 t og 45 min sykling i sone 2. Gjennomsnittspulsen i de 2 t og 15 min i sone 2 var 143 BPM. Litt lavt men jeg syntes jeg holdt greit trykk gjennom økten. Om noen har lagt merke til det vett jeg ikke, men jeg tar alle rolige langtureren i sone 2. Sone 1 er forbeholdt til restitusjon og noen overgangsøkter på løping.

Lørdag: Treningsfri

Søndag: 1 time svømming. 1 t og 30 min på ski fra Skullerud. Pga elendig feste og råtten snø ble intensiteten såpass høy at jeg førte turen inn i treningsregnskapet. Opprinnelig var det 70 min løping i sone 2 på planen, men med 2 grader og regn i sentrum så passet skituren i Østmarka bedre.

Publisert av

triallan

Jeg er en 31 år gammel triatlonentusiast som prøver å bli så rask som mulig til å svømme, sykle og løpe. Treningen, konkurransene og utstyrsmanien blir godt dokumentert på bloggen min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s