Oppsummering av treningen uke 1

En nye uke er unnagjort og treningsmessig ble det en bra uke. 11 timer og 25 min trening totalt. 4,5 t svøm, 4,25 t sykkel, 1 t løp og 1,5 t ski. Det kan virke litt forholdsmessig mye svømming og lite sykkel og løping, men jeg er fornøyd med fordelingen. Jeg var i dårlig svømmeform etter 4 uker uten svømming og syntes derfor jeg måtte fokusere litt på det i forkant av swimcampen i Holmestrand til helgen. Den gleder jeg meg til!

Mandag: 1 t svømming i Tøyenbadet. Fokuset var å finne tilbake til «vannfølelsen» jeg hadde før Cozumel. For å få det til så begynner jeg økten med svømming sidelengs (Ref tidligere blogginnlegg https://triallan.wordpress.com/2010/11/13/eureka/) for å få god linje i vannet. Jeg tar også øvelsen sculling for å få tak på vannet. I tillegg så svømmer jeg en del med pullbouy og snorkel samtidig for å isolere armbevegelsen fra bein og pusting. Da er det lettere å få innarbeidet et godt armtak.

Tirsdag: Det var planlagt en 1 t og 30 min rulleøkt med 20 min løping etterpå men pga at jeg klarte å bruke nesten hele dagen på Oslo Sportslager ble det treningsfri og økten flyttet til onsdag.

Onsdag: Da fikk jeg stått opp tidlig og kjørt 1 t og 3o min på rulle i sone 2. 20 min oppvarming og 10 min nedkjøring. Gjennomsnittspuls i den ene timen i stabil sone 2 var 151 BPM. Umiddelbart etterpå var det å kle godt på seg og avslutte økten med 20 min jogging i sone 1.  På kvelden ble det 1 t og 15 min svømming i Tøyenbadet. Samme fokus som forrige svømmeøkt.

Torsdag: Det ble en ny 1 t og 20 min svømmeøkt. Vannfølelsen er på vei tilbake, men styrken er ikke helt tilbake på topp så det ble hardt å holde nogenlunde teknikk de siste 15 min. Det ble også 45 min løping på mølle i varierende tempo/intensitet. Fartslek kalles det og tempoen gikk fra 10,5 km/t til 15,5 km/t i intervaller fra 1-3 min. Intensiteten skulle ligge mellom lav sone 2 og medium sone 3 som for meg vil si mellom 145 til 165 BPM. Farten og lengden på intervallene ble styrt etter tilfeldighetsprinsippet innenfor de gitte rammene.

Fredag: Denne økten var opprinnelig planlagt på lørdag, men for å skåne naboene for veldig lang rullesykling så ble den utført på fredags formiddag. Det var 2 t og 45 min sykling i sone 2. Gjennomsnittspulsen i de 2 t og 15 min i sone 2 var 143 BPM. Litt lavt men jeg syntes jeg holdt greit trykk gjennom økten. Om noen har lagt merke til det vett jeg ikke, men jeg tar alle rolige langtureren i sone 2. Sone 1 er forbeholdt til restitusjon og noen overgangsøkter på løping.

Lørdag: Treningsfri

Søndag: 1 time svømming. 1 t og 30 min på ski fra Skullerud. Pga elendig feste og råtten snø ble intensiteten såpass høy at jeg førte turen inn i treningsregnskapet. Opprinnelig var det 70 min løping i sone 2 på planen, men med 2 grader og regn i sentrum så passet skituren i Østmarka bedre.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s