Oppsummering av treningen uke 52

Første uke med trening etter IM Cozumel er gjennomført. Jeg begynte 2011 sesongen rolig med rett under 6 timer trening. Det var en time mindre en planlagt men absolutt godkjent. Helligdager og stengte svømmebasseng får ta skylden for det. Jeg gikk i tillegg ca. 4 timer på ski, men siden intensiteten var så lav og de to turene ble så «kosepreget» at de ikke går inn i mitt treningsregnskap. Det var hvertfall godt for hodet å komme seg ut, i sterk kontrast til den mer «tvangstanke-aktige» rullesyklingen. Det er viktig å bruke off season til å trene variert og alternativt for å unngå å bli lei senere. Nettopp det skal jeg fokusere mye på fremover.

Mandag: Første joggetur siden Cozumel. Det ble 1 t og 10 min i sone 1-2. Gjennomsnittspuls 145 BPM. Kroppen var natuligvis litt tung, mens hodet var i toppform.

Tirsdag: 1 t og 5 min sykling på spinningsykkel i sone 2. 10 min oppvarming og 5 min nedkjøring. Gjennomsnittpuls 155 BPM. Jeg må innrømme at det var hardt å holde jevn høyt trøkk hele tiden og jeg kjente at mandagens løpetur satt godt igjen i beina. Jeg var rett og slett utrent.

Onsdag: Pga stengt basseng så ble den planlagte svømmeøkten flyttet til torsdag.

Torsdag: 1 time løpsintervall. 2 x 6 min med 3 km fart med 4 min rolig i mellom. 15 oppvarming og 10 min nedkjøring. Det ble løpt hardt i intervallene med en fart på 18 km/t. Pulsen i intervallene lå i snitt fra 174-178 BPM.  Det var tungt, men jeg var fornøyd med farten. Fint var det også at jeg ble mindre støl i etterkant av denne i forhold til mandagens løpetur i betydelig roligere tempo. Det sier meg at kroppen tilpasser seg treningsmengden raskt. Det ble også 1 time i bassenget der jeg gjorde et forsøk å få flyten tilbake. Svømmeteknikk er virkelig en ferskvare som går raskt ut på dato. Her må det vedlikeholdes jevnlig.

Fredag: Det var egentlig planlagt 1 t og 20 min svømmeøkt men av en eller annen tåpelig grunn så er alle svømmebassengene stengt 31. desember. Derfor ble det 1 t og 30 min på ski fra Skullerudstua i stedet.

Lørdag: 2011. Nytt år, nye muligheter. Treningsfri…

Søndag: Det var planlagt 2 t og 30 min sykkeløkt i sone 2 men pga planlagt skitur ble økten kortet ned til 1 t og 45 min. Gjennomsnittspuls (inkludert opp- og nedkjøring) var 136 BPM. I tillegg ble det 2 t og 30 min rolig skigåing rundt Nøklevannsområdet.

Publisert av

triallan

Jeg er en 31 år gammel triatlonentusiast som prøver å bli så rask som mulig til å svømme, sykle og løpe. Treningen, konkurransene og utstyrsmanien blir godt dokumentert på bloggen min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s