Oppsummering av treningen uke 52

Første uke med trening etter IM Cozumel er gjennomført. Jeg begynte 2011 sesongen rolig med rett under 6 timer trening. Det var en time mindre en planlagt men absolutt godkjent. Helligdager og stengte svømmebasseng får ta skylden for det. Jeg gikk i tillegg ca. 4 timer på ski, men siden intensiteten var så lav og de to turene ble så «kosepreget» at de ikke går inn i mitt treningsregnskap. Det var hvertfall godt for hodet å komme seg ut, i sterk kontrast til den mer «tvangstanke-aktige» rullesyklingen. Det er viktig å bruke off season til å trene variert og alternativt for å unngå å bli lei senere. Nettopp det skal jeg fokusere mye på fremover.

Mandag: Første joggetur siden Cozumel. Det ble 1 t og 10 min i sone 1-2. Gjennomsnittspuls 145 BPM. Kroppen var natuligvis litt tung, mens hodet var i toppform.

Tirsdag: 1 t og 5 min sykling på spinningsykkel i sone 2. 10 min oppvarming og 5 min nedkjøring. Gjennomsnittpuls 155 BPM. Jeg må innrømme at det var hardt å holde jevn høyt trøkk hele tiden og jeg kjente at mandagens løpetur satt godt igjen i beina. Jeg var rett og slett utrent.

Onsdag: Pga stengt basseng så ble den planlagte svømmeøkten flyttet til torsdag.

Torsdag: 1 time løpsintervall. 2 x 6 min med 3 km fart med 4 min rolig i mellom. 15 oppvarming og 10 min nedkjøring. Det ble løpt hardt i intervallene med en fart på 18 km/t. Pulsen i intervallene lå i snitt fra 174-178 BPM.  Det var tungt, men jeg var fornøyd med farten. Fint var det også at jeg ble mindre støl i etterkant av denne i forhold til mandagens løpetur i betydelig roligere tempo. Det sier meg at kroppen tilpasser seg treningsmengden raskt. Det ble også 1 time i bassenget der jeg gjorde et forsøk å få flyten tilbake. Svømmeteknikk er virkelig en ferskvare som går raskt ut på dato. Her må det vedlikeholdes jevnlig.

Fredag: Det var egentlig planlagt 1 t og 20 min svømmeøkt men av en eller annen tåpelig grunn så er alle svømmebassengene stengt 31. desember. Derfor ble det 1 t og 30 min på ski fra Skullerudstua i stedet.

Lørdag: 2011. Nytt år, nye muligheter. Treningsfri…

Søndag: Det var planlagt 2 t og 30 min sykkeløkt i sone 2 men pga planlagt skitur ble økten kortet ned til 1 t og 45 min. Gjennomsnittspuls (inkludert opp- og nedkjøring) var 136 BPM. I tillegg ble det 2 t og 30 min rolig skigåing rundt Nøklevannsområdet.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s