Oppsummering av treningen uke 4

 Uke 4 ble en god uke treningsmessig. Faktisk den aller beste treningsuken jeg har hatt i en jobbuke noen gang. Med 12 timers arbeidsdager er det vanskelig å få inn mye gode økter uten at det går på bekostning av søvn og dermed restitusjon. Alikevel klarte jeg å få inn 11 t og 30 min med kvalitetstrening uten å gå på akkord med nettopp nettopp søvn og hvile. Ukens siste treningsøkt ble avsluttet i betydelig bedre form enn den begynte med en flott 90 min joggetur i sone 1 der jeg klarte å holde nesten 1,5 km/t høyere fart i sone 1 enn tidligere i uken. For å få det til en så god treningsuke har jeg måttet planlage måltidene bedre (slik at jeg går rett fra jobb til trening og slipper omveien om middag), vært mer strukturert i forhold til leggetider og ha lagt klart klær/utstyr i forkant. Jeg har også hatt en lavere fysisk belastning på jobben enn normalt og ikke jobbet en time overtid utover de vanlige 12 timene. Det var moro at jeg endelig fikk til treningen på jobb. Tidligere har jeg enten fått trent god og ikke fått nok søvn/restitusjon eller har det vært omvendt med tilstrekkelig restitusjon men for lite trening. Nå fikk jeg nok at begge deler 🙂 Konklusjonen blir at selv med 84 timers arbeidsuker så er det mulig å få inn nesten 12 timer med kvalitetstrening uten å gå i «kjellern».

Mandag: 1 t rolig restitusjonsøkt på sykkelen. Snittpuls 123 BPM. 

Tirsdag: 2 t sykkeløkt i stabil sone 1 etterfullt av 20 min jogg, også i sone 1, rett etterpå.

Onsdag: 1 t rolig sykkeløkt (var 30 min kortere en planlagt pga «tidsklemma»)

Torsdag: Intervalløkt på tredemølla i høy sone 2/lav sone 3. Settene ble kjørt med følgende tidsintervall: 8/7/6/5/4 men 3 min rolig jogg mellom settene. 10 min oppvarming og 15 min nedkjøring. Etterpå hadde jeg en styreløft økt med 12 rep x 2 sett av mine 12 øvelser.

Fredag: Treningsfri.

Lørdag: 3 timer sykling på rulle i lav sone 2. Umiddelbart etterpå ble det en halv time rolig løping i sone 1-2.

Søndag: Min flotte 90 min joggetur med veldig god puls/fart ratio i forhold tidligere. Nydelig 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s