Oppsummering av treningen uke 5

Da er uke 5 i 2011 allerede over og jeg er godt i gang med basebygging (building base). Nå er tiden inne for å bygge grunnlaget for resten av sesongen. Her er det lav intensitet som gjelder + litt styrketrening. Jeg unngår alt som er hardt og veldig belastende som f.eks mye løping. Kroppen skal styrkes for å holde meg skadefri senere. Det er veldig lenge til neste konkurranse og det er ingen poeng å være i superform nå for da venter overbelastningsspøkelse når du begynner å øke intensiteten før konkurransene.

Uken ble hvertfall treningsmessig god. 3 dager var jeg på jobb og når jeg kom hjem fikk jeg gjennomført noen gode økter og sovet mye. Høydepunktet var definitivt årets første sykkeltur utendørs! 14 t og 50 min trening ble det totalt fordelt på ca. 2 t 50 min løp, 7 t 30 min sykkel, 3 t 30 min svøm og 1 time vektløfting.

Mandag: 1 t og 20 min løping i sone 2. Gjennomsnittspuls på 150 BPM med fart på rundt 13km/t. Beina var greie men jeg merket at jeg hadde vært lenge på jobb.

Tirsdag: 1 t og 5 min intervalløkt på sykkel med en pyramidestruktur. 1/2/3/4/5/4/3/2/1 min intervaller med 1 min pause mellom hver. Intensiteten var høy sone 2. I tillegg var god oppvarming, nedkjøring og noen ett-beinsøvelser. I etterkant var det umiddelbart en 15 min rolig løpetur.

Onsdag: Hjemreisedag og treningsfri 🙂

Torsdag: 1 t og 30 min i Tøyenbadet der fokuset var, som vanlig etter 16 dager uten svømming, å finne igjen vannfølelsen jeg hadde da jeg dro. Da er det drills som gjelder. Kick on side og sculling er fine til det. Heldigvis var jeg mye sterkere i armene på svømmingen enn jeg normalt pleier å være etter en 2 ukers pause (kanskje det hadde noe med styrketreningen å gjøre??). Da er det mye lettere å holde god teknikk. Etter det hadde jeg en 1 t og 10 min motbakke intervaller på mølla med 8 x 4 min med 5 % stigning. Intensiteten var lav sone 3.

Fredag: 1 t og 30 min rolig sykling i sone 1 og 1 t svømming. Samme fokus på svømmingen som dagen før.

Lørdag: Dagen for den supre sykkelturen der bildet i forrige innlegg er tatt. Det ble 81,6 km på 4 t og 15 min. Normalt bruker jeg under 3 timer på samme rute med triathlonsykkelen 😉 Det var litt snø og is men ikke så verst. Temperaturen var jevnt over 1-2 grader C som var mye bedre en forrige gang da det var – 6 grader. Sykkelen med Nokian Extreme 294 piggdekk fungerte perfekt og bekledningen var spot on, med unntak av skoene som ikke er beregnet for norsk vinter. Oppfordringen min til dere er å komme dere ut på sykkelen, det er ikke så ille som det virker som! NB: ta det med ro og tenk sikkerhet først.

Søndag: 1 time svøm, 45 min rolig restitusjonssykling og 1 time styrkeøkt.

Jeg ønsker dere alle en god kommende treningsuke og tenk litt på det med å bygge base. Søk gjerne på base building in triathlon eller noe slik på google og se om dere finner noe fornuftig.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s