Oppsummering av treningen uke 6

Uke 6 er over for lenge siden men jeg har vært en del ute på tur så jeg har kommet bakpå når det gjelder oppdatering av treningen. Uken var uansett en god uke treningsmessig med 14 og 35 min kvalitetstrening fordelt på 3 t og 40 min svøm, 5 t og 45 min sykkel, 1 t og 40 min løp, 2 t og 20 min ski og 1 t trening med vekter.  Jeg er fortsatt i basebyggingsfasen av treningen så mesteparten av tiden går med til lavintensitetstrening dvs sone 1 og sone 2.

Mandag: 1 t og 20 min svømming i Tøyenbadet med fokus på rett linje og å unngå å løft hodet for høyt ved pusting. «One google in, one google out» er en god huskeregel. Det betyr at du skal ha en brille i vannet og en ut av vannet når du puster. Hvis begge brilleglassene går ut av vannet så løfter du hodet for høyt. Hvis du sliter med at du trekker inn vann så kan du prøve å lage «sigarmunn» med den siden du puster. Selv får jeg det ikke til men du kan gjøre ett forsøk.

 

Tirsdag: En intervalløkt på sykkelrulla med «berg-og-dalbane» struktur. Relativt hurtig endring i intensitet og kadens. Fra 50 rpm i tunge gir til 130-140 i lette gir. Med oppvarming og nedkjøring ble det 1 t. Rett etterpå var det en 20 min rolig løpetur. I tillegg var jeg med på tirsdagssvømmingen på NIH.

Onsdag: 1 t og 30 min sykling på rulla i sone 1. Gjennomsnittspuls på 124 BPM. Jeg var også 1 t og 20 min i bassenget med fokus på fullstendige armtak. Å svømme crawl og dra tommelen vertikalt på nede på låret ved slutten av armtaket er en god øvelse for det. Kill-a-kill er også fin. Hvis du klarer å fokusere på to ting på en gang kan de to øvelsene kombineres.

Torsdag: 1 t løpsintervall. 20 min oppvarming og 7 x 1 min i lav sone 3 med 3 min pause mellom settene. Den resterende tiden ble brukt til nedkjøring. I tillegg hadde jeg også 1 t og 10 min med styrketrening der jeg hadde 2 x 15 rep av min 12 øvelser. Jeg merket at jeg tok litt for tunge vekter og for dype knebøy fordi jeg «kjente det» i musklene i 3-4 dager etterpå.

Fredag: 3 t og 15 min utendørssykling i sone 1 etterfullt av 20 min rolig jogg. Etterpå bar det rett til fjells.

Lørdag: Dagen og plassen med de fine skiforholdene. Det ble to økter på tilsammen rundt 2 t og 30 min på ski med familien. Jeg loggførte kun 1 t rolig rolig restitusjonsøkt for den resterende tiden ble en smule udefinerbar med litt rolig skigåing og noen hardere drag.

Søndag: Jeg fikk gått en 1 t og 2o min skitur i lav sone 2 med gjennomsnittspulsen på142 BPM. Selv om været ikke har så perfekt som dagen før var det fint å suse igjennom nypreparerte Birkenløper. Etterpå fulgte det en 9 timers biltur til Hovden.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 6

  1. Hei!

    Kunne du ha kort beskrevet hvilken øvelser du kjører på på styrkeøktene dine? Selv bruker jeg kun 5-6 øvelser men tror styrkeøktene mine er moden for noen ny inputs.

    Christer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s