Power(tap) to the people

Mitt Cosmic Carbone SL Powertap hjulsett er endelig montert og tatt i bruk. Hjulsettet måler hvor mye krefter jeg tilfører hjulet, og gir en verdi med watt som måleenhet. Jeg brukte 3 min på å ”koble” sammen Powertapen med min Garmin 705, uten bruksanvisning selvsagt. Intuitivt og enkelt, akkurat som jeg liker det. Første test ble på en 3 t og 30 min tur på rulla der jeg mellom oppvarming og nedkjøring skulle ligge 3 t i lav sone 2. Gjennomsnittspulsen var 135 BPM med en gjennomsnittswatt på 167. Selv om jeg ikke har noen referanse er jeg fornøyd med tallene. Nå er det allerede wattmåling på rulla (Tacx Bushido) så noen revolusjon var det ikke akkurat der og da, men det var moro å ha alle tallene på Garmin-en. Det er når utesyklingen begynner at wattmålingen blir nyttig. Da er det lettere å se eventuell forbedring/forverring av form og lettere å kjøre jevn belastning (som jeg har hørt skal gjør underverker for løpingen).

Hvordan bruker jeg det? Det vet jeg ikke helt enda, men skal lese meg opp på emnet og høre rundt med erfarne wattfolk. Fortsettelse følger…

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s