På plass på Mallorca

Da er Jenny og jeg ankommet Alcudia, Mallorca og er godt fornøyd med det. Vi har vært på Mallorca to ganger tidligere men da i Palma og ikke i familieferieparadiset Alcudia. Jeg hadde på forhånd ikke store forhåpninger om selve Alcudia, men håpte å bli positivt overrasket. Det skjedde ikke. Überharry ferieplass overfullt av solbrente briter og kjipe butikker. I tillegg var hotellet som jeg valgte (og trodde var sentralt) midt i sentrum av resortene, britene og de kjipe butikkene. Alcudias sentrum ligger ved havnen og mye nærmere Hotel Alcudia som Team Nakamura valgte.

Nok negativitet. Det positive med Alcudia var definitivt den råflotte strandene. Den var virkelig fin! Maten har også vært bedre enn fryktet. Selve Ironman Mallorca 70.3 arrangementet virker godt organisert og expoen holdt høy kvalitet selv om den var litt liten.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Gårsdagen gikk med til montering av sykkel, testing av våtdrakt og kikke litt rundt. På kvelden spiste vi middag med alle i Team Nakamura + søskene Hoff. Veldig trivelig 🙂 Dagen i dag gikk med til registrering og gjennomsykling av den 90 km lang løypa. Erik Guldhav var min guide og holdt bra trøkk igjennom hele løypa. Spesielt i den lange oppoverbakken var han rå og jeg måtte la han gå for ikke å få melkesyre. Sykkelløypa var mye tøffere enn forventet med totalt ca. 850 høydemeter hovedsakelig fordelt på en 8 km lang oppoverbakke. Nedkjøringen var litt ekkel med blanding av raske partier og hårnålssvinger. Vi får håpe at folk prioriterer liv og helse fremfor å spare sekunder ned fjellet på lørdag selv om jeg tviler på at alle kommer helskinnet derfra. Vi brukte rett under 3 timer på løypa der jeg hadde en snittpuls på 145 BPM og 206 Watt. Jeg skal klare å sykle raskere på lørdag men tviler på at jeg klarer å presse mer en 250 Watt i snitt. Hvis jeg fullfører sykkeletappen på rundt 2 t og 35 min er jeg storfornøyd!  Mallorca 70.3 Bike leg test ride by allanhov at Garmin Connect – Details

Løpeetappen virker grei, men med 4 runder på 5 km (+ 1,1 km) tror jeg det kan bli ganske tettpakket med utøvere i løypa. Spesielt for Tom, Erik, Øystein og Knut Anders blir dette en utfordring siden de begynner sent og må ta igjen over 1000 stk. Noe annet som er noe spesielt er skiftesonen som er uvanlig lang. Hele 500 meter faktisk. Derfor er det heller tvilsomt at de blir unnagjort i en fei.

Med bakgrunn i en hardere sykkelløpye en forventet så har jeg oppjustert tidsestimatet mitt. 35 min svøm, 2 t og 35 min sykkel, 1 t og 30 min løp og 6 min T1 + T2. Totalt 4 t og 46 min. Siden jeg begynner 40 min før hele Team Nakamura (uten om Hilde og Bjørn S) så satser jeg på å komme i mål før samtlige av dem.

I morgen er det Race Briefing, Bike Check-In og generell  konkurranseklargjøring på programmet som f.eks. shaving av legger. Ønsk meg lykke til!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

13 kommentarer til “På plass på Mallorca

 1. Lykke til Allan! Du virker godt forberedt, så dette fikser du. Kjempegøy å se bilder og lese rapport. Ser frem til racereporten etterpå.

  1. For å være ærlig så har jeg aldri vært så dårlig forbredt til en Ironman før, og følte ikke at jeg hadde stålkontroll på noe. Heldigvis gikk alt fint fordet!

 2. Lykke til Allan! Med det gode arbeidet du legger ned den og den iveren du viser så vil du garantert få resultater og stor fremgang. Ikke bli for opptatt av klokka. Morsomt å se deg løpe opp trappene på platformen….Kjør på!

 3. Masse lykke til Allan, du er HEEEELT rå jo 🙂 Og må faktisk si at jeg er mest imponert over Jenny 🙂

  Store klemmer fra Oslo

  1. Jenny imponerer stort som både Sportsdirector og fotoansvarlig på Team Hovda 😀

   Det var forresten veldig gøy at du heide på meg på Sentrumsløpet. Og to ganger faktisk. Jeg er imponert at du så meg i mengden… Det var mange som var ute og løp akkurat da!

 4. Lykke til Allan. Gi gass , men ta det rolig nedover i svingene. Skal hilse fra alle på Lyngholm. Vi heier på deg. Flotte bilder, skulle ønske vi kunne vært der, men vi skal i konfirmasjon. Hils Jenny.

 5. Takk for alle kommentarene! Jeg setter stor pris på det og det gir meg inspirasjon til å stå på litt ekstra når konkurransen begynner å bli tung…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s