Oppsummering av treningen uke 29, 30, 31 og 32

Dette innlegget handler om det jeg har gjort de siste kritiske ukene før konkurransen og ble egentlig skrevet før jeg dro til København min jeg fikk ikke tid til å finskrive det før nå.

Det har vært en interessant tid og jeg har blant annet syklet min aller hardeste treningstur på sykkel noen gang med 5 t og 30 min i sone 2-3. Dagen etterpå gikk vi opp Galdhøpiggen og jeg endte opp med utrolig slitne bein de påfølgende dagene. Å gå fra Spiterstulen til Galdhøpiggen og tilbake igjen var faktisk ganske langt og bratt 😉 Etter den harde sykkelturen, med påfølgende hard fjelltur, som var 3 uker før Challenge Køben, har mengden gått gradvis nedover og intensiteten opp helt til siste uken da både mengde og intensitet har gått nedover. Videre i innlegget kan du lese detaljert om hvilke økter jeg kjørte og lengde/intensiteten på øktene. Tidligere har jeg hatt en del mengde for å kunne holde ut distansen, mens poenget nå er å få opp farten og derfor økes intensiteten. Økt intensitet må kompenseres med redusert mengde for å ikke øke den totale belastningen. Den siste uken brukes utelukket til å bygge overskudd og består av relativt korte treninger med medium/lav intensitet. Da er det viktig å holde totalbelastningen lav, men samtidig fortsette å svømme/sykle/løpe for å holde kroppen i gang slik den ikke går ut av konkurransemodus og inn i hvilemodus.

Når det gjelder svømmingen så  har jeg som vanlig måtte jobbe en del med å finne vannfølelsen etter 3 uker på jobb (og uten muligheter for svømming). Jeg har derfor prioritert så mange økter i bassenget som mulig med fokus på teknikk. Når teknikken ble grei så prioriterte jeg mer mengde slik jeg forsikret meg om at 3800 m ikke vil være noe problem. Jeg har også svømt en del i åpent vann for tilvenning til våtdrakten og navigering. Tirsdagssvømmingen på Sognsvann har vært fin for å terpe på å ”drafte”, altså ligge rett bak en annen svømmer for å spare energi.

Bogstad tri har jeg også deltatt på to ganger, med svært oppløftende resultater, spesielt sist gang med pers på over halvannet minutt(!).  Det var utrolig deilig å igjen få bekreftelsen på at jeg har gjort mye riktig i år og er i min livs form.

Hilde, Semund, Jenny og Fia på toppen av norges høyeste fjell, tror vi…

Fia på fjelltur 🙂

Uke 29 – 12 t trening totalt

Mandag: 45 min restitusjonssykkel

Tirsdag: Intervall på sykkel i sone 3.  7 min i aeroposisjon med 90-100 kadens, 1 min tungt gear, 30 sek  rask spinn. 1 min pause før jeg gjentar samme serie med 6, 5 og 4 min i aeroposisjon. 40 min overgangsøkt (løping) i sone 2 rett etterpå.

Onsdag: Treningsfri

Torsdag: 1 t svøm og Bogstad treningstri.

Fredag: 5 t og 30 min på sykkel i sone 2-3. Det var den hardeste sykkelturen jeg har hatt og jeg lå 4 t med 229 watt i snitt. Den siste timen falt snittet til 209 watt men det var bra likevel. Jeg spiste også den planlagte konkurransenæringen.

Lørdag: Fjelltur til Galdepiggen i øsende regn. Det tok over 9 t og var imponert over både Jenny og Hildes innsats. Aller mest imponert var jeg av hunden Fia som gikk i godt driv i svært ulendt terreng i over 7 timer. Da begynte potene å bli blodige og hun fikk sitte oppi sekken.

Søndag: 45 min rolig restitusjonssvømming

Uke 30 – 15 t og 30 min trening totalt

Mandag: 2 t og 30 min løpetur i sone 2. 1 t svøm med innlagt makstest på 400 m og 200  m.

Tirsdag: Bakkeintervall på sykkel med 7 x 5 min på terskel og litt over. Startet hver intervall med 2 min i aerobars, 2 min oppreist med lav kadens og 1 min med høy kadens. Jeg lå på rundt 330 watt på hvert drag. Etterpå ble det en 30 min overgangsøkt med løping rett i overkant av IM racepace. Jeg var også med på tirsdagssvømmingen på Sognsvann og tok en 45 min svømmetur i vannet.

Onsdag: 50 min svømmeøkt

Torsdag: 1 t svømmeøkt. Intervalløkt på bane med 800 m x 8 på terskel/litt over.

Fredag: Treningsfri

Lørdag: 3 t og 20 min sykkeltur i sone 2 (med 90 min i sone 3). 20 min overgangsøkt etterpå.

Søndag: 1 t rolig sykling. 1 t og 25 min løping i sone 2.

Uke 31 – 10 t trening totalt

Mandag: 1 t og 20 min svømmeøkt.

Tirsdag: En «roller coaster» økt på sykkelen med hurtig skifting av gir og kadens. Intensitet mellom høy sone 2 og sone 4. Økten var ettefulgt av en 20 min overgangsøkt i sone 2. Jeg hadde også en 50 min svøm i Sognsvann.

Onsdag: 1 t svømmeøkt

Tordag: Bogstad triathlon med pers på halvannet minutt. 55:44 😀

Fredag: 30 min svømmeøkt, 2 t 30 min sykling i sone 2 etterfulgt av en 15 min overgangsøkt.

Lørdag: På Norseman som tilskuer

Søndag: 1 t løping i sone 2.

Uke 32 – 16 t (inkludert konkurranse) trening totalt

Mandag: 50 min svømmeøkt i bassenget

Tirsdag: 1 t og 30 min sykling i lav sone 2 etterfulgt av 40 min løp i samme intensitet. 1 t svøm i Sognsvann

Onsdag: 25 min svøm, 45 min sykling og 25 min løping. Alt i lav intensitet (sone 1)

Torsdag: 20 min rolig jogg

Fredag: 25 min svøm

Lørdag: 20 min rolig jogg før frokost. 30 min rolig sykling etter lunsj og 10 min svøm før middag

Søndag: Challenge København 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 29, 30, 31 og 32

    1. hehe. triathlon-nerder like me 🙂 Synd du ikkje bor i Oslo for då skulle eg nok ha lurt deg med på Bogstad treningstriathlon (som eg har gjor med Svein Ragnar). Du hadde blitt ein finfin triathlete Inger Marie!

      Ja, Italiaturen glede me oss te 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s