Formtopping frem mot Oslo maraton

Nå er det seks dager igjen til Oslo maraton og jeg ser utrolig mange joggere rundt i gatene og jeg mistenker at mange av de trener til nettopp Oslo maraton. Igjen får jeg følelsen at de trøkker til med siste innsats frem mot det som kanskje er sesongens store mål for mange.

Jeg vil derfor legge ut treningsprogrammet mitt for denne uken bare for å vise i forkant hvordan jeg legger opp treningen for å toppe formen til en konkurranse. Oppbygningen er lik til triathlonkonkurranser, bare at jeg har litt svøm/sykkel i tillegg eller i stedenfor noen av øktene.

 • Lørdag: Siste langtur med 1,5 t i høy sone 2.
 • Søndag: 35 min rolig restitusjon
 • Mandag: Treningsfri
 • Tirsdag: Løpsintervall med 3 x 6 min på terskel med 6 min rolig i mellom intervallene.
 • Onsdag: Treningsfri
 • Torsdag: Intervall i maraton race pace (ikke raskere!) i 5/4/3/2/1 min lengde med 1 min pause mellom.
 • Fredag: Treningsfri
 • Lørdag: 20 min rolig løping med 5 x 20 sek hurtige drag (1o km fart).
 • Søndag: Oslo maraton 😀

Nå vet jeg ikke hva dere syntes om treningen siste uken, men når jeg selv fikk treningsopplegget for den siste uken før en konkurranse reagerte jeg på hvor lite jeg skulle trene. Ja, det er lite trening, men hele poenget er å bygge overskudd for å prestere best mulig på konkurransedagen. Ikke glem akkurat det hvis den ekle følelsen av at du ikke har trent nok, kommer snikende rett før en konkurranse.

For min egendel så har jeg prøvd å degradere mine egne forventinger til Oslo maraton til bare å løpe for å ha det gøy. Jeg kunne satt målet til f.eks. 2:50 og startet hardt i 3:50 – 3:55 min/km tempo og så se hvor lenge det hadde holdt. Det orker jeg rett og slett ikke. Jeg bryr meg egentlig ingenting om resultatet og har null ambisjoner fordi det er ikke løping jeg driver med, og det er ikke maraton som er min distanse/gren. Jeg gjør det kun fordi jeg elsker å løpe og jeg elsker å konkurrere. Da er ikke ambisjoner som er lagt helt på grensen av hva jeg kan klare på en veldig god dag den «morsomste» måten å løpe Oslo marathon på. Utfallet blir da enten at jeg starter hard og holder akkurat inn eller at jeg starter hardt og går på en smell fra mello 25 – 35 km og må pine meg igjennom resten av løpya for å komme inn til en tid som er grei, men solid under målsetning. Det siste alternativet ser jeg på som definitivt mest sannsynlig og siden det er ingen måte jeg ønsker å avslutte sesongen på så løper jeg bare på godfølelsen. Den følelsen skal jeg prøve å holde så lenge så mulig og bare nyte atmosfæren. Det er plenty med tid og km til å gå i kjellern på om jeg plutselig skulle ønske det 😉

Bildet er tatt tidlig torsdag etter en 35 min restitusjonsjogg rundt i den utrolig flott byen Lugano. Jeg mistenker at det sveitsiske hagepolitiet er et mektig organ for det var ikke mye ugress og andre uregelmessigheter å se noen plass.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Formtopping frem mot Oslo maraton

 1. Helt enig med deg når det gjelder å kose seg på løp! Jeg gleder meg masse til Berlin maraton på søndag, særlig siden jeg fikk go fra manuellterapeuten i går. Føtter og knær er ømme, men ok, og ingen fare, hurra!

  Vi er jo triatleter, og for meg er det det som gjelder, men det er jo så moro å stå på startstreken sammen med masse andre og, ikke minst, å gå i mål!

  Lykke til på søndag!

 2. Berlin maraton høres vanvittig moro ut! Det på topp 3 listen min over maraton du MÅ løpe, sammen med London og New York. Merker jeg ble litt misunnlig på deg nå Hanne Gro som skal til Berlin i det som i følge yr.no skal bli superbra vær.

  Du får selv ha lykke til på søndag. Kos deg på løpet og i Berlin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s