Oppsummering av treningen uke 42 og 43

Den nye treningssesongen er godt i gang igjen og jeg har gjort unna to uker med trening allerede. Jeg har lagt veldig fokus på å bedre svømmingen min og har valgt å prioritere det høyt nå i høst/vinter. Hva jeg spesifikt gjør med svømmingen skal jeg skrive om i eget innlegg, men jeg kan si at jeg hadde 4 økter i uke 42 og 5 uker i uke 43. Siden Tøyenbadet er stengt igjen pga lekkasje i bassenget må jeg til Holmlia/Sogn/NIH for å svømme som gir meg en halvtimes ekstra sykkeltur hver vei. Så selv om det «bare» har ble 10 t og 30 min trening den første uken og 12 t og 20 min trening andre uken så har jeg i tillegg fått syklet 9 timer transportsykling. Om transportsyklingen er positiv eller negativ for formen, er jeg sannlig ikke sikker på. På ene siden kan transportsyklingen reduserer restitusjonen (pga for hard sykling) mens på den andre siden kan fungere som en restitusjonsøkt hvis intensiteten er lav nok. Utenom svømmingen og påfølgende sykling frem og tilbake er jeg i gang med basebygging. Hvilke treningsmetoder som er best for å bygge base er hyppig diskutert flere plasser f.eks. som på skiftesonen.no. Heldigvis trenger jeg ikke å ta stilling til det, og kan bare følge programmet jeg får fra min trener Steve Haywood. En god og kort artikkel om basebygging skrevet av Matt Dixen ligger her. Mine treninger har hvertfall vært relativt lette, men ikke fullstendig uten høy intensitet. Jeg har også begynte tilpassning til styrkeprogrammet mitt (styrketrening for triathleter) der jeg kjører 1 sett x 12 rep av hver øvelse uten med fullstendig kontroll.

En klassik modell for treningsperiodisering med mye mengde og lav intensitet i basebyggingsperioden. Jeg setter likevel spørsmålstegn om dette alltid er det beste.

Uke 43 – 10 t og 30 min

Mandag: 1 t lett svømmeøkt med trener.

Tirsdag: 1 t lett svømmeøkt med fokus på teknikk og en 35 min rolig joggetur.

Onsdag: 1 t og 15 min svømmeøkt med fokus på teknikk og 35 min styrketrening.

Torsdag: 1 t og 15 min svømmeøkt med fokus på teknikk. I tillegg hadde jeg en løpeøkt som var slik: 3,2 km, 1,6 km og 0,8 km løping i lav sone 3 med rolig jogg like lenge som forrige intervall var. Når jeg brukte 13 min på første intervall på 3,2 km skulle den rolig joggingen vare like lenge.

Fredag: Treningsfri 🙂

Lørdag: Rolig sykkeltur i sone 1 på 2 t og 20 min.

Søndag: En slags intervalløkt med 1 min gå, 1 min rolig jogg, 1 min halvhardt, 1 min hardt, 1 min halvhardt og 1 min rolig. Dette gjentok jeg 4 ganger. Intensiteten tok jeg på følelsen, men var ca. sone 1-2 på den rolige joggingen, sone 2-3 (maratonfart) på den halvharde løpingen og sone 3-4 (5 km fart) når jeg løp hardt. Jeg tok i tillegg en ny stryketreningsøkt med 1 set x 12 rep av styrkeprogrammet mitt.

Uke 44 – 12 t og 20 min

Mandag: 1 t svømmeøkt med trener

Tirdag: 1 t svømmeøkt med fokus på teknikk. En intervalløkt på sykkelrulla med 2/2/3/3/2/2 min i lav sone 3. 3 min rolig sykling i mellom. Rett etter økta var det en 10 min overgangsjogg.

Onsdag: 1 t og 30 min svømming med fokus på teknikk. 35 min styrketrening med 1 set x 12 rep av styrketreningsprogrammet.

Torsdag: samme løpeøkt som forrige torsdag. 3,2 km, 1,6 km og 0,8 km løping i lav sone 3 med rolig jogg like lenge som forrige intervall var. 1 t og 15 min svømmeøkt med fokus på teknikk.

Fredag: 2 t og 20 min rolig sykkeltur etterfulgt av 1 t svømmøkt.

Lørdag: Treningsfri 🙂

Søndag: Samme intervalløkt som forrige søndag.  1 min gå, 1 min rolig jogg, 1 min halvhardt, 1 min hardt, 1 min halvhardt og 1 min rolig. Dette gjentok jeg 4 ganger. Jeg tok i tillegg en ny stryketreningsøkt med 1 set x 12 rep av styrkeprogrammet mitt.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s