GoPro HD Hero – actionkamera

I bursdagsgave fikk jeg et actionkamera av typen GoPro Hero. Kameraet er solid og vanntett og det medfølger mange forskjellige fester slik at uansett hvilke aktivitet du ønsker å filme så får du kamera til å sitte skikkelig. Jeg skal innrømme at triathlon muligens ikke er den aller kuleste sporten å filme sammenlignet med basehopping, kiting eller downhillsykling. Likevel så håper jeg at det skal være mulig å lage noen kule triathlonsnutter med blant annet svømmestart og gjennomføring av T1/T2 fra et ”Point-of-view”-perspektiv. Hvis dere har noe forslag til filmsnutter jeg kan lage så tar jeg i mot det med stor takknemlighet.

Siden triathlonsesongen er over og skisesongen ikke har begynte enda så har jeg ikke hatt mulighet til å få teste kameraet skikkelig. Heldigvis fikk min lillebror, Emil og jeg fikk prøvd det litt når vi i Italia og jeg kan bekrefte at det mange har funnet ut før oss, at kameraet er meget enkelt i bruk og holder bildemessig høy kvalitet.

Nedenfor er to filmklipp vi filmet i Italia. Det ene er filmet av Emil når han hopper igjennom en redningsring og det andre er jeg som svømmer i bassenget utenfor Grand Hotell Tremezzo. Den tredje videoen er av basehopper Jeb Corliss som er min GoPro-favorittvideo viser kameraets maksimale potensiale når det gjelder å få med seg det som skjer fra brukeren/utøverens perspektiv.

Min lillebror Emil er av den slanke typen og hopper lett igjennom en liten redningsring.

Her svømmer jeg i bassenget utenfor Grand Hotell Tremezzo ved Lake Como. Første 50 meter er vanlig crawl og siste 25 m er Tarzansvømming (crawl med hele hodet over vann).

En utrolig video av Jeb Corliss i et stunt som jeg syntes han var heldig som kom levende i fra. 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “GoPro HD Hero – actionkamera

    1. Hei Remi.

      Jeg har svært lite erfaring med redigeringsprogrammer for film. Programmet iMovie som følger med macen har fungert helt greit til nå 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s