Julegave fra K-Swiss

K-Swiss er et Kaliforniabasert skomerke, som har spesialisert seg på blant annet triathlon. I Ironmanverdenen er K-Swiss store og frontes av store profiler som Miranda Carfrae, Chris Lieto og Andreas Raelert.

For noen uker siden fikk jeg en hyggelig forespørsel om jeg ønsket å prøve ut noen sko fra K-Swiss, og det kunne jeg selvsagt ikke si nei til. Takk til Ulrik Schaarup (4. Plass i Norseman 2011 og dansk K-Swiss triathlete) for å anbefale meg. Etter å ha sjekket litt rundt på K-Swiss’s hjemmesider og det øvrige internettet så kom jeg frem at jeg ønsket å teste Kwicky Blade-Light og Blade-Light Run. Begge skoene er det jeg kategoriserer som lette mengdetreningssko med en målt vekt på henholdsvis 288 g og 304 g i str. 44 som plasserer de i samme området som mine Asics DS Trainer (294 g). I teorien skal skoene være lette nok til at de er morsomme å løpe med i tillegg godt nok støtte og demping til å trene med ofte og lenge. Skoene kan selvsagt også brukes til konkurranse (Kwicky spesielt), men jeg foretrekker enda lettere sko til det formålet. Forhåpentligvis passer de ultralette K-Ruuz til det.

Kwicky Blade-Light er en triathlonspesifikk løpesko, som til tross for den relativt lave vekten har god støtte og demping. Dette er konkurranseskoen til blant annet Ulrik Schaarup og Chris Lieto. Hva er spesielt med en triathlonspesifikk løpesko? Spiller det noen rolle om du løper i en triathlon eller et vanlig løp? Kwicky Blade Light har flere egenskaper som gjør den spesielt gunstig for triathlon. Den er laget av stoff som ikke trekker til seg vann og har dreneringshull for fjerning av væske som eventuelt kommer opp i skoen. Innvendig er skoen sømløs slik at du kan løpe lengre i sokkeløs tilstand uten å få gnagsår. For at skoen skal være lettere å ta på seg raskt er det påmontert gummiflipp på hælkappen.

 

Blade-Light Run er vanlige varianten av Kwicky (eller Kwicky er triathlonversjonen av Blade-light Run). Sålen er bygget på samme teknologi men foruten om dreneringen som begge skoene har så har ikke Blade-Light Run de samme triathlonspesifikke egenskapene. Det diskvalifiserer selvsagt ikke skoen som en god løpesko, og jeg gleder meg til å få testet skoene skikkelig og kjenne forskjellene på skoene seg i mellom og i forhold til mine Asics DS Trainer og Newton Motus som er i samme vektklasse som Kwicky og Blade-Light Run.

K-Swiss har ingen utsalgssteder i Norge enda, men det kommer snart og da skal jeg komme med en oppdatering på pris og hvor skoene kan prøves/kjøpes i tillegg til en skikkelig anmeldelse av skoene. Fortsettelse følger…

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

6 kommentarer til “Julegave fra K-Swiss

 1. Dette gleder jeg meg til å høre mer om. Jeg har som deg DS Trainer som favoritt til trening, men vurderte å kjøpe meg et par K Swiss i Klagenfurt i sommer. Jeg prøvde flere modeller, men synes alle ble for brede rundt forfoten. Kom gjerne med innspill til alternativer hvis man har smale føtter. Uansett, det er artig resultatene dine blir lagt merke til og at du kan utnytte det til å skaffe litt stæsh. Spesielt når du bidrar med testing og grundige analyser.

  1. Hei Tore. Jeg har en smal fot og merket det samme som deg, nemlig at skoene er romslige rundt forfoten. Prøvde du Blade-Light Run? Den er smalere og tightere enn Kwicky. Nå skal jeg ikke si for mye om skoene siden jeg kun har prøvd Blade-Light Run en drøy time og Kwicky på en 25 min overgangsøkt i dag, men førsteinntrykket er bra. Kwicky føles raske ut i tillegg til å vær komfortable. I morgen er det 1 t og 30 min løping på planen og da tenkte jeg å løpe 45 min med hvert par.

   Jeg har vært veldig fornøyd med mine Asics DS Trainer og Racer som konkurransesko, men merket det spesielt godt under IM Mallorca 70.3 at skoen trakk til seg mye vann etterhvert som jeg helte kaldt vann over hodet. Det ble veldig svampaktig mot slutten og en sko som Kwicky ville vært å foretrekke da. Selv om akkurat Kwicky ikke passer alle pga bred forfot så føler jeg at K-Swiss er inne på noe fornuftig og tror de vil lage triathonspesifikke løpesko med forskjellige passformer.

 2. Gleder meg til å høre hva du mener om K-Swiss skoene. Løp selv på «Ironman» skoen deres i 2010 sesongen og det er det beste jeg har hatt av sko så langt. Tipper jeg er tilbake på K-Swiss til våren. Er ellers på utkikk etter gode triathlon sykkelsko, har du noen gode erfaringer å dele?

  1. Løp du med K-Swiss K-Ona da?

   Når det gjelder triathlonspesifikk sykkelsko så har jeg lite erfaring. Jeg har noen Lake CX410 som varmes i stekeovenen og formes etter foten. De er utrolig gode, men Lake har av en eller annen grunn sluttet å produsere triathlonsko. Når jeg jaktet på triathlonsykkelsko i fjor så bodde jeg i England og fikk prøvd på triathlonsko fra Mavic, Specialized og Shimano. Mavic Tri Helium er lettest, men jeg ville nok gått for Shimano SH-TR70. Det tror jeg er en god sko! Ellers har Sidi laget triathlonspesifikke sko som virker spennende (Sidi T3) og du har Louis Garneau som lager trisko. Jeg prøvde Bont Sub 8 i Zurich og det var helt forferdelig vonde sko. Det er etterhvert mange aktører på det markedet, men det er veldig vanskelig å få testet skoene uten å dra utenlands. Det er litt kjedelig.

 3. Hei, er disse skoene nøytrale? Må selv ha nye sko, ettersom jeg har fått spesiallagde såler, pga sterk overpronering, og må derfor ha nøytrale sko til å putte sålene i, leter etter blandt annet terrengløpesko og racingsko

  1. Hei.

   Kwicky Blade Light har noe stabilitet så de passer for de med nøytralt eller med svak overpronasjon. Hvordan skoene fungerer med egen såle aner jeg ikke, men ville nok testet det i en butikk som f.eks. Løplabbet på forhånd. Hvis den passer deg så er det hvertfall en supergod sko som er veldig moro å løpe i.

   Blade Light Run står oppført som en nøytral sko, men personlig så merker jeg ikke så stor forskjell på selve stabilitenen på skoene selv om det er veldig stor forskjell på skoene ellers. Jeg har filmet meg selv mens jeg løper og ser heller ikke veldig stor forskjell på hvordan ankelen detter innover. Kwicky er hvertfall en klar favoritt til nå.

   Lykke til med valget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s