Oppsummering av treningen uke 45 – 51

Nå er det altfor lenge siden jeg har skrevet hvordan jeg har trent i de siste, men jeg lover bedring på nyåret. Selve treningen har ikke vært spesielt bra, men likevel interessant og lærerik. Det er tross alt bedre å ha dårlige treningsperioder nå enn 2 mnd før konkurranse.

I forrige jobbperiode hadde jeg store problemer med å få sove når jeg skulle. Jeg gikk dagskift så det var ingen bytting av døgnrymte, men likevel var det bare 1 av 14 dager jeg fikk mer enn 6 timers søvn. Det ble slitsomt i lengden, men energinivået gikk kraftig oppover når det nærmet seg leggetid uansett hva jeg gjorde. Så store problemer med søvn har jeg aldri hatt før og hvis trenden fortsetter neste arbeidperiode med dagskift får jeg ta noen grep. Insomnia er særs ugunstig for restitusjon og treningsfremgang.

Det andre som har vært negativt for treningen den siste tiden har vært influensa. Heldigvis var det bare en dag jeg var fullstendig slått ut, men det ble noen dager uten trening og noen dager med lett trening. Influensaen kom i retestingsuken så det var bare Cooper-testen jeg fikk tatt igjen. Halsen har også vært litt trøblete, men siden formen ellers har vært god så har det ikke hindret treningen betydelig.

Prosjektet med å løfte svømmingen min har jeg også utsatt på ubestemt tid, men det starter foråpentligvis opp igjen i april. Så lenge Tøyenbadet er stengt er det vanskelig å være i bassenget 5-6 ganger i uken som opprinnelig planlagt. Svømmetreneren min har også fått en ny jobb som gjør at vårt treningssamarbeid ikke kan la seg gjennomføre lenger. En ny trener er i kikkerten, men uten bassengfasiliteter er det vanskelig å veldig mye bedre til å svømme.

Det har også vært mye positivt på treningsfronten i det siste. For en vestlending som er udugelig på ski har den uvanlig milde vinteren vært helt super. Jeg har syklet mye ute og fått mange flotte naturopplevelser i stedet for kjedelig rullesykling. Det har gitt flere gode treningsøkter som ikke har gått på bekostning av treningsgleden og motivasjonen. Det har også skjedd mye annet spennede i min lille triathlonverden som sponsoravtaler, foredrag for Oslofjordtri, bytte av klubb og spikring av neste års planer. 2012 kommer til å bli et fantastisk triathlonår 😀

Det var vært mange fine turer i fantastisk vær som her på Ingierstrandveien i begynnelsen av desember.

Fia og jeg har hatt flere lange turer i Østmarkas dype skoger 🙂

Skiforholdene har ikke vært de beste, men likevel har jeg logget mer treningtid på skiene i desember enn hele forrige sesong til sammen. Bildet er tatt på Skramstadsetra og gutten til høyere er min lillebror Emil. Til tross for en alder på 8 år så er han teknisk overlegen i forhold til meg når gjelder ski 🙂

I min ny klubb har jeg fått nye treningskamerater. Flygeleder Morten Hornnes jobber også en form for skiftordning så vi syklet en 3 timers sykkeltur på en tirsdagsformiddag 🙂 Her sykler vi forbi Bærumsverk.

Sykkeltur i minusgrader er fint så lenge bekledningen er tilstrekkelig.

Treningstimene i perioden har vært som nedenfor med den «vanlige» fordelingen mellom svømming, sykling, løping og styrketrening.

Uke 45 – 11 t og 30 min

Uke 46 – 6 t

Uke 47 – 9 t og 30 min

Uke 48 – 13 t

Uke 49 – 4 t og 30 min

Uke 50 – 7 t

Uke 51 – 9 t og 15 min

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s