Oppsummering av treningen uke 1 og 2

Årets to første uker er over og det er på tide med en treningsoppsummering. Kort oppsummert kan jeg si at treningen har vært på det jevne med ingen spesielle opp eller nedturer. Av de to ukene har jeg vært 12 dager på min arbeidsplass Statfjord A og da er det begrenset med utskeielers treningsmessig. Noe nytt som er litt spennende, hvertfall for meg, er at jeg har byttet områdeansvar fra å jobbe ute i prosessanlegget til å sitte i kontrollrommet. Da blir det helt slutt på den fysiske belasningen i arbeidstiden og jeg er bundet til dataskjermer hele dagen. Jeg tror faktisk at det vil gi positivt utslag på formen, men er ikke helt sikker. På den ene siden så unngår jeg slitasjen ved å gå på stålgulv store deler av dagen og  får kontrollert spising i forkant av treningene enda bedre. Jeg vil derfor være uthvilt og tilstrekkelig bespist til hver trening. Det som kan slå negativt ut er at jeg ikke får så mye «aktiv restitusjon» som når jeg var ute og jeg blir vanvittig passiv når jeg ikke trener. Vi har faktisk en crosstrainer på bakrommet og jeg skal prøve å bli flink til å bruke den i rolige perioder selv om jeg syntes det er uvanlig dølt å gå på crosstrainer i tillegg til at jeg vegrer meg litt for å bruke den  i arbeidstiden.

Som nevnt så har treningen var på det jevne og jeg innrømmer jan/feb/mar er noen kjedlige treningmåneder (er ingen skientusist dessverre), men jeg føler likevel at motivasjonen er grei. Kanskje det hjelper at jeg har bestillt tur til  Fuerteventura i første uka i februar? Om drøye to uker drar Jenny og jeg ned til triathlonparadiset Las Playitas. Vi var der nede i fjor (samtidig som Heltefabrikken var der) og vi hadde en super uke. Det blir en kombinert romantikk/treningsferie 😀 Temperaturen nå er mellom 15 og 20 grader og det er nesten alltid sol hver eneste dag.  Jeg er spent på hvem andre som skal være der og om jeg finner noen som jeg kan kjøre noen kvalitetsøkter med. 

Uke 1 – Total trening 11 t

Mandag:  3 t utesykling i sone 2 og 1 t svømming.

Tirsdag: Intervall på sykkel med 7 x 3 min i sone 3 med 2 min rolig i mellom. Umiddelbart etterpå ble det en 20 min brick (overgangsøkt) på mølla.

Onsdag: Reis til jobb og treningsfri

Torsdag: 1 t løpsintervall på mølla

Fredag: 1 t styrketrening der jeg kjørte litt for hardt (og fikk merke det de påfølgende dagene).

Lørdag: 2 t og 15 min langtur på sykkel

Søndag: 1 t og 35 min jogging i sone 2

Uke 2 Total trening 9 t

Mandag: 1 t styrketrening

Tirsdag: 1 t intervall på sykkel. 10 x (20 sek sprint i medium gir, 20 sek tungt gir og 20 sek sprint på lett gir) med 1 min rolig i mellom. Økten ble umiddelbar etterfulgt av en 20 min overgangsøkt.

Ondag: 1 t og 15 min restitusjonsøkt på sykkel og 1 t styrketrening.

Torsdag: 1 t løpsintervall.

Fredag: 2 t og 50 min langtur i sone 2.

Lørdag: Treningsfri

Søndag: 1 t og 50 min løping i lav sone 2. Med 1 % stigning og 13,3 km/t var farten og følelsen veldig god. Når i tillegg G. I. Joe – Rise of the Cobra tilbyr 1 t og 53 min med hjernedød aksjon kunne jeg ikke hatt en bedre innendørsøkt 😀

I utgangspunktet syntes jeg de klassiske amerikanske actionfilmene er rimelig elendige, men til tross for uendelig mye skyting, cheesy kommentarer, talløse klisjeer og  fysiske umuligheter (som f.eks synkende is) så syntes jeg G.I. Joe – Rise of the Cobra var ganske underholdende og kul. Spesielt sammen med litt sweet running 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 1 og 2

 1. God tur til Playitas!
  Blir ikke dit på meg i år. Har akkurat hatt 10 dager skisamling i SeiserAlm, så blir det vel sørover for å sykle uti Mars en gang.
  Stå på med treningen!
  Øyvind

  1. Jeg kommer til å savne gjengen dere hadde med dere i fjor. Er moro å ha noen å kjøre langturene med.

   Det er litt tidlig å ta treningsleiren tidlig i februar, men det var enten nå eller til neste år så da var valget enkelt. Skigåing er jo god trening og noe jeg også burde begynne med.

   Gi gass du også så sees vi på konkurranser til våren/sommeren 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s