Sykkeltur i Vrådal

Mens mange brukte helgen på å stake seg fra Rena til Lillehammer, valgte jeg heller å bli med svigers på hyttetur i Vrådal. Det er alltid hyggelig å være med de på tur, men som vanlig når jeg skal dra bort fra mine faste tilholdssteder (Oslo, Haugesund eller Statfjord A) så blir jeg litt engstelig for treningsmulighetene. Jeg er tross alt ikke overbegeistret for å gå på ski og sliter med å bytte skitur med den planlagte sykkeltur, uten at det går ut over treningskvaliteten. Det kom derfor som en positiv overraskelse at yr.no meldte om 7 – 10 grader og sol. Leiebilen med skistativ ble byttet ut med en med hengerfestet og vi tok med oss syklene i stedet. Det viste seg å være et meget godt valg for veiene var snøfrie og det var supre sykkelforhold.

Det ble en løpsintervalløkt, en lang løpetur, en rolig sykkeltur og en lang og hard sykkeltur med påfølgende overgangsøkt. Høydepunktet var lørdagens langtur som gikk fra hytta ved Vråvatn– Dalen – Høydalsmoen – Kvitseid og tilbake til hytta. Treneren hadde planlagt en 4 t og 30 min sykkeltur i sone 2 og etter 117 km, 1940 høydemeter så kom jeg tilbake på 4:29:36. Det kaller jeg presisjon 🙂 Det var en superflott sykkeltur i vakkert norsk natur. Det var småkjølig, men jeg var kledd for det så det var en nytelse å sykle i timevis med solid trøkk på pedalen hele veien. Snittpulsen var 148 BPM som kun var 7 pulsslag mindre enn i Challenge København og inkludert nedsyklingen til Dalen der pulsen var under 100 BPM hele veien så tyder det på at intensiteten var rimelig nært ”IM-Race Pace”.  Sweet 😀 Rett etterpå ble det en rolig overgangsøkt på 20 min. På hele turen så traff jeg kun en syklist og han syklet på en Cannondale temposykkel så det var muligens en  annen triatlet som var på tur??

Turen ned til Dalen gikk raskt, men fra Dalen og til Høydalsmoen var det ca. 800 høydemeter og 700 av de ble tatt i en 7 km sammenhengende motbakke. Solid 🙂

Jeg har aldri vært i Vrådal før, men området var virkelig flott og byr på gode treningsforhold når snøen er borte. Til dere som har hytte i området eller tilgang til det vil jeg på det varmeste anbefale å legge noen helger der for sykkel og løpestrening. Hvis det blir greie temperaturer ut på sommeren så får du svømt også. Det er moro å sykle i nye omgivelser og det gir stor treningsglede. Ingen grunn til å reise til ”syden” når du har så flotte treningsforhold et par timers kjøring fra Oslo.

Det gikk fint å sykle med racer også, men jeg var likevel fornøyd at det ble cyclocrossen for det var en del støv/smågrus på veiene og på gamleveien fra Høydalsmo til Kvitseid så var det litt is/slaps på veien.

Fia legger herved inn søknad for å være med i National Geografics program Megastructions, med den største gropen laget av en dachs 😉

Kirker var det nok av på veien og her sykler jeg forbi en rimelig kjent stavkirke som jeg ikke husker navnet på.

Svigers 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

12 kommentarer til “Sykkeltur i Vrådal

 1. Hey…du har oppdaget mitt treningseldorado og min favoritt sykkelrunde!!

  Svigers har småbruk i Brunkeberg (på toppen av bakken før du kjører ned til Kvitseid) Jeg ligger der i hele påsken, så hvis du vender tilbake så kan vi ta noen turer.

  Du kan foresten forlenge runden med noen mil hvis du sykler til Aamodt i steden Høydalsmo fra Dalen. Og jeg kjører alltid E134 tilbake til Brunkeberg fra Dalen, ikke gamle veien ned til Kvitseid. Da er runden rett over 120km, og persen er endel raskere enn 4.30;-)

  1. Ja, jeg forstår godt at du liker å trene der. Når du sykler E134 til Brunkeberg, må du ikke igjennom en tunnel da? Det er tidvis en del tung traffik som går på den veien, men du har kanskje ikke opplevd det som et problem? Jeg møtte hvertfall svært få biler på ruten min ellers 🙂 Raskere enn 4:30 ja, men det var vel ikke med cyclocross?? Neste gang blir det med temposykkel og bånn pinne hele veien ;)Dessverre så må jeg jobbe på oljeplattformen hele påsken så da blir det kun rullesykling på meg.

   1. Syklet runden idag, 4.04 på temposykkel. Sone 1 😉 Jeg har syklet mye på E134, og synes ikke det er noe problem. Tunellen er 150m lang, så den er hvertfall ikke noe problem.

   2. oss kjente kjører utenom tunellen, i den bratte bakken som går parallelt og som tidligere gikk under navnet Mostøylkleivan. Mang en trailersjåfør har blitt traumatisert der tidligere. 🙂

 2. Hei jeg har hytte akkuratt der og kjører mye i området.
  Jeg var også der og kjørte den dagen du var der.
  Morsomt.

  1. Stemmer, jeg syntes å huske at du har arrangert treningshelg med noen triatleter der en gang tidligere? Det var ikke du som syklet på Cannondale temposykkelen? Hvordan er forresten svømmemuligheten om sommeren? Blir Vråvannet varmt nok?

   Fin plass å ha hytte sånn forøvrig.

   1. Ja det må ha vært meg på Cannondalen.
    Syklet et par drag opp til Vråljosen den lørdagen.
    Søndag syklet jeg ned til Bø, der min mor bor.

    Svømming i vrådal er ok på sommeren. de store vannene tar lang tid å varme opp, men nedenfor hyttebyen er det en liten kunstig strand og båtplass og der er det fint å svømme. Har merket en 600 meter løype der om sommeren som kan kjøres på grunt vann, det vil si at jeg bunner overalt.
    Ellers er det fint å svømme fra vrådal sentrum, på den opparbidede stranden der.

   2. Kult, jeg lurte faktisk på om det var deg. Kan ikke være så mange som sykler rundt med temposykkel.

    Svigers har leid den samme hytte i 2 uker i sommer også, så hvis det passer med jobb o.l. så kan det godt hende at det blir noe mer trening på meg der oppe. Hadde ikke blitt lei meg for det akkurat 😉

 3. Hei! Eg bur i Morgedal og deltok i Regensburg 2010. Er godt kjent i området, det er utruleg mange mulighetar for allsidig tri-trening i området her. Særleg på terrengsykkel er det et eldorado. Ta kontakt om du har lyst, og lukke til m treninga. Mvh Olav Gunleik Mostaul.

  1. Hei Olav.

   Har du noen gode tips til Regensburg? Er syklinga så lett som sykkeltidene til proffene indikerer, eller er det høyt nivå som gir de gode sykkeltidene? 1400 høydemeter er en del og jeg forstår nesten ikke hvordan den kan betegnes som lett.

   Jeg tar gjerne kontakt når hvis jeg skal tilbake i området til sommeren. Er moro å sykle med lokalkjente :

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s