Kiting på Haugastøl

Det er høyt tempo for tiden og etter å ha pakket ut etter helgens tur til Vrådal var det å begynne pakkingen til en kitetur med kollegaer på Haugastøl. Jeg merker at det høye aktivitetsnivået er litt slitsomt og det tar på, men samtidig så går tiden så fort at jeg syntes det er viktig å utnytte mulighetene til å gjøre morsomme ting, og kiting er sinnsykt moro. Dessuten så er alternativet til å dra på tur å være hjemme å slappe av på sofaen, og det blir sjeldent gode minner av det.

Vi var veldig heldige med været og hadde gode vindforhold på onsdag og torsdag, og kunne bruke den vindløse fredagen til å ta livet helt med ro i flott solvær og brukte anledningen til å gjennomgå noe teori og ta noen bilder. Min erfaring med kiting er begrenset og på mine to tidligere kiteturer så har været vært såpass på vrangsiden at at totalt 10 dager på kitetur har bydd på 1,5 dager med kiting(!).  Jeg har derfor ikke spesielt gode skills når det gjelder kiting, men når vinden tar seg opp så blir jeg en adrenalin junkie uten dødsfrykt som syntes raskere, høyere og hardere er bedre. Det er en fantastisk følelse å kjenne de brutale kreftene som skyter deg ut på vidda i rakettfart. Dette har selvsagt ført til et par knall og fall (aka face plants) med en påfølgende kutt på nesen og en ellers mørbanket kropp. Godt jeg hadde hjelm og ryggskinne, for å si det slik 😀 Ref videoen under da jeg begynte å tøffe meg med å prøve ut kombinasjonen med å få kiten til å løfte deg oppover samtidig som jeg hoppet. Både det å kontrollere kiten og timing på løft og hopp var vanskelig å få til, men den ene gangen så traff jeg innertier på hopp og løft. Dessverre så gikk landingen sånn halvveis :p Heldigvis var min kollega Odd Erik Vrålstad til stedet og fikk filmet alt med sin GoPro.

Vi var seks kollegaer som dro oppover til Haugastøl og fire av de var med på kitekurs arrangert av Fluid. Det gikk supert og tre av de var opp med ski allerede ettermiddagen før kurset :p Det er første gang jeg overnattet på Haugastøl og jeg var positivt overrasket. God overnatting, solid frokost og utrolig god middag. Kiting på Haugastøl anbefales derfor på det varmeste.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s