Oppsummering av treningen uke 11 og 12

Selv om treningsmengden de to ukene ikke var den høyeste, så var jeg veldig fornøyd med  treningsperioden og følte jeg fikk utført mange gode treningsøkter, selv om aktivitetsnivået ellers var høyt. Av de totalt 14 dagene så var jeg tre i Stavanger, fire i Vrådal og tre på kitetur på Haugastøl/Geilo og for de som er kjappe i forholdsvis enkel hoderegning har allerede summert opp at det ble 10 dager på reisefot som prosentvis utgjør 71 % av tiden perioden. Grunnen til at treningen ble gjennomført nært planen og med bra kvalitet var god planlegging. Utsjekking av treningsfasiliteter i forkant (tilgang til svømmehall og eventuelle åpningstider, sykkelmuligheter, tilgang til treningssenter osv.), og prøve å finne ut hvordan treningsplanen blir tilpasset best mulig.

Av andre spennende ting så fikk jeg min nye sykkel i midten av uke 11, og selv om jeg nesten ikke har fått tid til å sykle på den så har det blitt noen økter, og min første skikkelige sykkeltur, en langintervalløkt i Maridalen kom ut med ganske oppløftende resultat. Sykkelen er utrolig god og formen er bedre enn noen gang. I november så kjørte jeg en makstest T/R Maridalen (start ved 40-skiltet og snu ved busskuret) og syklet på 26:24, mens på min siste 20 min intervall så valgte jeg å sykle hele distansen. Det gikk på 25:44, med 7 BPM lavere i snitt. Jeg syklet jo sone 3 drag og ikke makstest, og selv om det ble tungt så har jeg mye mer å gå på, spesielt siden jeg hadde tatt 3 drag fra før. Snittwatten var i grunn bare 10 watt høyere så en stor del av den 40 sek tidsgevinsten kan tilskrives sykkelen. Den er virkelig stiv, men samtidig som den absorberer vibrasjon og ujevnheter i veien på en glimrende måte.

Når det gjelder løpingen så bytter det på å gå bra og på å gå strålende. Jeg har hatt noen økter med supergode løpebein. Jeg hadde en 2 t og 10 min langtur i sone 2 der jeg mellom en kort oppvarming og veldig kort nedkjøring klarte å løpe med 15 km/t i snitt, uten å overstige den planlagte intensiteten. Jeg så ikke på klokka før jeg var ferdig og ble positivt overrasket over farten for selv om jeg løp med bra trøkk så var det innenfor komfortsonen med grei margin. Utrolig deilig 🙂

Svømmingen er mye på Status Quo. Det er langt mellom lyspunktene, men også bølgedalene. Hvis jeg skal trekke ut det positive så er det at jeg er blitt hakket mer motivert og gleder meg i større grad (eventuelt gruer meg i mindre grad) til svømmeøktene enn i vinter.

Uke 11 – Totalt 12 t og 30 min.

Mandag: Noe redusert trening pga kurs i Stavanger. 45 min rolig sykling og 15 min svømmespesifikk styrketrening med Stretch Cords

Tirsdag: Sykkelintervall med 6 x 3 min styrketråkk (høy belastning og ca. 50  i kadens). 45 min svømming.

Onsdag: 1 t og 20 min rullesykling i sone 1-2.

Torsdag: Treningsfri

Fredag: Løpsintervall i mid sone 3 med 3 x (1/3/5 min) med 1 min pause i mellom

Lørdag: 4 t og 30 min fantastisk sykling i Vrådal. Intensiteten var sone 2 den ble etterfulgt av en 20 min rolig løpetur.

Søndag: 1 t og 40 min løping i sone 2.

Uke 12 – Totalt 10 t og 40 min

Mandag: 1 t og 15 min svømming med 6 x 400 meter som hovedsett.

Tirsdag: Sykkelintervall på rulla med 2 x 8 min med økning av intensitet hver 2 min. Etterfulgt av 5/4/3/2/1 min styrketråkk med 2 min rolig i mellom. 1 t og 15 min svømming.

Onsdag: Kiting på Haugastøl som var rimelig tungt, men ikke loggbart som treningstimer.

Torsdag: Kiting hele dagen som var en påkjenning på lår, armer og coremusklatur. Likevel ble det en flott intervalløkt etterpå. 12 x 90 sek hard løping med 90 sek rolig i mellom.

Fredag: Treningsfri

Lørdag: 1 t og 20 min svømming. 1 t og 45 min løping i sone 2 med fantastisk fint tempo i forhold til intensitet. 15 km/t i snitt 🙂

Søndag: Første skikkelig økt med den nye sykkelen. 4 x 20 min intervaller i mid sone 3. Super form og super sykkel 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s