High5, Chrissie Wellington og svømmebriller fra Zoggs

For noen dager siden så kom en 7 kgs(!) pakke fra wiggle med gels og energibarer fra High5. I mine tidligere Ironmandistanser (og noen halvdistanser) har jeg hatt store problemer med å få i meg nok næring. Sportsdrikk gir krampe i magen og har resultert i oppkast, barer blir tørre i munnen og til slutt umulige å få ned. Gels og cola er det eneste som har gått ned uten tilsynelatende større bivirkninger. Hvis magen tåler det så er gels lett fordøyelig og er veldig lett å prosjonere (jeg tar en gel pr. 20 min på syklingen). Ulempen er at det er plasskrevende og gir mye emballasje. Når jeg skal innta de rundt 1400 kCal jeg bør få i meg på syklingen så utgjør det rundt 14 gels som igjen 420 ml/532 g. En annen løsning ville nok vært å hatt gel på en (aero)flaske på ramma, men det kan gi utfordringer doseringmessig, siden jeg da risikerer å ta for lite ernæring i begynnelsen for så å overbelaste magen senere eller omvendt. Derfor blir nok gel min foretrukne løsning fortsatt. Å inngå samarbeid med en leverandør av sportsernæring og lage et opplegg rundt det, var noe jeg lenge vurderte, og jeg mottok vareprøver fra Squeezy (Takk Ulf!). Jeg fikk testet det ut med gode resultater, men til IM Regensburg har jeg valgte å ikke forandre enda en faktor fra forrige sesongs suksessoppskrift, og fortsetter derfor med det som har fungert før. Det blir allerede ny sykkel, sittestilling, nye joggesko og ny våtdrakt. Det får holde frem til IM Regensburg.

A life without limits heter den nylig lanserte boka til Chrissie Wellington. Hun er en av min aller største idoler og har alltid gitt mye av seg selv. Hennes biografi måtte derfor bestilles på amazon.co.uk og kom på 140 kr ferdig levert 🙂 Jeg har akkurat fått boka og gleder meg som en unge til  lese historien til ”Wonder woman”-Wellington.

Zoggs er en ny aktør på markedet for svømmeutstyr og de stilte opp på den utrolig kule arrangementet Skiftesonen Live. Siden jeg begynte å svømme i 2009 har jeg aldri hatt en svømmebrille jeg har vært fornøyd med. De fleste briller jeg har prøvd har lekket som en sil, og de som har vært tette har vært det fordi jeg har festet de så hardt at det har resultert i hodepine og ubehag rundt øynene. Før har jeg brukt Speedo Speed Socket og på Fuerteventura kjøpte jeg Tyr Nest. Det har ikke vært noen god løsning og jeg bestemte meg derfor for å kjøpe med meg et par Zoggs Fusion Air. Jeg var egentlig rimelig sikker på at det var 180 kr i dass, men hadde et lite håp om å kunne svømme i basseng og ute uten å irritere meg over de forbanna brillene. På de første øktene i svømmebassenget så fungerte de utmerket og de var både tette og behagelige. Hvis de holder seg slik så er jeg meget fornøyd. For noen er det utrolig vanskelig å finne gode svømmebriller og da er det supermoro når du først finner noen som fungerer. Tommelen opp fra meg 🙂 Hvor du får prøvd og kjøpt Zoggs aner jeg ikke, men de har en side på facebook, og siden de var på Skiftesonen Live og er sponsor av Team Nakamura så kommer de nok til å være litt på triatlonarrangementer fremover.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

16 kommentarer til “High5, Chrissie Wellington og svømmebriller fra Zoggs

 1. Hei

  Hvorfor velger du High5 gels til IM Regensburg når Powebar er leverandør av ernæring til konkurransen?

  1. Hei.

   Jeg valgte å teste ut High5 i fjor siden det var det de serverte på Challenge København. Når jeg først kom til konkurransedagen så valgte jeg likevel å ta med meg alle næring jeg hadde planlagt å spise slik at jeg hadde 100 % kontroll på den fronten. Jeg har testet Powerbar også, men likte High5 hakket bedre, og velger derfor å ta med meg det til Regensburg også, og uten om vann (og cola på løpingen) så satser jeg på å være uavhengig av arrangørenes matservering. Om jeg av en eller annen grunn på ta en gel fra Powerbar så er det ingen krise da jeg har testet det også.

 2. Du kan jo prøve å lage sirup ut av High5 sportsdrikk. Så er det bare å lage streker med en tusj på flasken. Da trenger du bare å ta i mot vann og evt. noen energygel og isogel.
  Så tar du selvfølgelig imot vann også.

  1. Jepp, det var et godt tips og noe jeg har tenkt å prøve på. 12 – 14 gels i en flaske og fylle meg litt vann for å gjøre sirupen mer flyktig. Utfordringen var da doseringen, men som du nevner så vil gjerne tusjmerker fikse den saken 🙂

  2. Jeg kom faktisk på at jeg burde hatt en aeroflaske (med et gjennomsiktig vertikalt området) for den oppgaven. Det hadde også vært kult å ha hatt en kork som lagde en klikkelyd ved passering av x antall ml. Kanskje jeg må få lagd en slik flaske.

 3. Jeg liker faktisk High5-produktene veldig bra. Har masse esker med High5-produkter hjemme. Isogelene er faktisk kjempebra og magen min tåler dem bra.

  1. Enig med deg Hanne Gro. Isogelene er faktisk de aller beste og det eneste i tillegg til vann og cola jeg stoler på på løpingen.

 4. Hei Alan – imponerende tempo på Bogstad i går!

  Enig ift Zoggs! Selges ihvertfall hos Risenga svømmehall i Asker – der kjøpte jeg mine Zoggs Predator briller.

  Og ift High 5……etter 8 dager med det servert under Transalp i fjor så kommer jeg nok ikke til å smake det igjen med det første, men de skal ha for at produktene deres er snill med magen. Liker imidlertid WinForce bedre.

  1. Hei Dag! Du hadde bra fart på Bogstad du også 🙂

   Når jeg tenker meg om så selges i muligens Zoggs på veldig mange svømmehaller i Norge. Hvilke sortement de har varierer sikkert en del, men jeg har fått inntrykk av at svømmehaller som regel selger rimeligere modeller. Jeg vurderte Zoggs Predator, men Air Fusion virket til å ha en bedre passform.

   Når det gjelder ernæring så blir du lei av det meste så variasjon er sikkert ikke så dumt, spesielt ikke på en 8-dagerskonkurranse.

 5. Jeg synes også High5 er bra, synes enkelte av gelene smaker minst like bra som Powerbar og Maxim, og barene er også gode.
  Ellers er jeg så heldig at jeg kan bruke de billigste brillene fra Speedo. Går et par-tre par i året, ikke den dyreste delen av triatlon, mao.
  Regner med en fullblods bokanmeldelse av Chrissie også 😀

  1. Går et par-tre briller i året?? Hva er det som ryker på brillene? Mine Speedo bruker jeg nå på tredje sesongen og foruten noen riper på glasset (som ikke merkes når de svømmes med) så er det så gode som nye.

   Det kommer selvsagt en bokanmeldelse av Chrissies bok. Kanskje jeg skal ut i sola og lese den nå??

   1. Det er glassene som blir for ripete til at jeg ser noe som helst. Bryr meg ikke så veldig om det i basseng, men når jeg svømmer ute og prøver å sikte meg inn på bøyer, vil jeg gjerne se litt også. Og så begynner de å dugge etter en tids bruk også. Man får vel det man betaler for. Men de er de eneste som sitter uten å lekke og uten å gjøre vondt.

    Det var nok en liten overdrivelse å si at det går et par-tre i året (når jeg tenker meg om), jeg kjøper ikke svømmebriller hver tredje måned – langt i fra, tror jeg pleier å kjøpe nye når utesvømmingen begynner. 😀

 6. Har selv også hatt problemer med og finne de perfekte svømmebrillene, kjøpte et par med Zoggs Fusion Air Mirror fra Wiggle.
  Er foreløpig kjempefornøyd med dem, får håpe at jeg endelig har funnet de perfekte svømmerbrillene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s